A.Grantas spaudos konferencijoje glumino apstulbusius žurnalistus © Eurofootball.lt
Penktadienį Anglijos spauda žengė neįprastą žingsnį ir pažodžiui citavo gluminančias Londono "%c00042" stratego Avramo Granto frazes, ištartas spaudos konferencijoje po pergalės prieš Liverpulio "Everton".

"Ar tai keisčiausias interviu futbolo istorijoje?",- antraštėje rėžė "London Evening Standard", o "The Guardian" pažymėjo: "A.Grantas prikanda liežuvį ir žaidžia keistą žaidimą taip/ne."

Strategas iš Izraelio pilnai salei žiniasklaidos atstovų tvirtino, kad nežino, ar jo komanda vis dar gali kovoti dėl Anglijos čempionų titulo, vangiai, trumpai bei neaiškiai buvo atsakyti ir kiti klausimai.

"Nežinau",- paklaustas apie galimybes aplenkti dviem taškais daugiau surinkusį, tačiau rungtynėmis mažiau žaidusį čempionato lyderį "Man Utd" atsakė A.Grantas. Lakoniškai trumpas "taip" nuskambėjo ir pasiteiravus, ar palengvėjo iškovojus svarbią pergalę.

Ir tai tebuvo pradžia, mat netrukus vėl pasikartojo "Nežinau". Šį kartą treneris negalėjo atsakyti, kas jį tenkino ekipos žaidime.

Spaudos atstovams paklausus, ar jis nenorėtų nutraukti keistos ir nemotyvuotos tylos bei matyti pozityvių antraščių kitą rytą, pasigirdo: "Atsiprašau. Jūs galite rašyti, ką tik norite, aš galiu atsakyti taip pat, ką noriu."

"Chelsea" atstovai kiek anksčiau išreiškė nepasitenkinimą, jog dvikova su "Everton" buvo nukelta į ketvirtadienį dėl transliacijų teisės įsigijusios televizijos "Sky" pageidavimų, bet ir šiuo klausimu A.Granto nuomonė pasirodė keistoka.

"O galbūt taip nuspręsta dėl jūsų. Nežinau. Man viskas gerai. "Sky" yra gera televizija. Man patinka ją žiūrėti",- šypsotis privertė po lygiųjų su "Wigan" spaudimo susilaukęs specialistas.

Tiesa, jis neigė, kad tai buvo kažkoks protestas prieš spaudą, teigdamas: "Ne, kodėl turėtų?", o paklaustas, kokie jo elgesio motyvai, pareiškė: "Juk atsakau į visus jūsų klausimus."

Tuomet "Chelsea" spaudos atstovas Simonas Tayloras nutraukė šį farsą ir A.Grantas išėjo, nors prieš ateidamas į spaudos konferencijų salę žydas įprastai atsakinėjo į BBC televizijos klausimus.