"Chelsea" vargais negalais įveikė "Everton" © Eurofootball.lt
Svarbią pergalę Anglijos "Premier" lygoje ketvirtadienį iškovojo Londono "Chelsea" klubas, išvykoje minimaliu rezultatu 1-0 palaužęs Liverpulio "Everton".

Tai leido Avramo Granto auklėtiniams sumažinti atsilikimą nuo lyderio „Man Utd“ iki dviejų taškų, tačiau pastarieji yra sužaidę rungtynėmis mažiau.

Liverpulio "%c00051" 0 – 1 Londono "%c00042"
41’ [0 – 1] Michael Essien

Didžiąją pirmojo kėlinio dalį iniciatyva priklausė sostinės ekipai, bet jos atakos retai buvo pavojingos, o bandymas rungtyniauti per puolėją Nicolasą Anelką nepasiteisino - prancūzui nepavyko deramai pakeisti nežaidusio Didier Drogba.

Nepaisant to, 41 minutę 'mėlynieji' įsiveržė į priekį, kuomet M.Essienas sužaidė sienele su Shaunu Wrightu Phillipsu ir atsidūręs vienas prieš vartininką Timą Howardą ramiai pasiuntė kamuolį į tinklą.

Dar po kelių akimirkų persvarą, ko gero, nepelnytai galėjo padvigubinti Jonas Obi Mikelis, tačiau jo bandymą vartų sargui iš Jungtinių Valstijų pavyko atremti.

Antrajame kėlinyje "Everton" mėgino atstatyti pusiausvyrą, visgi rimčiau varžovų vartams grasino retai, o išskirti galima kone tik Manuelio Fernandeso baudos smūgį, kuris buvo netikslus.