Įtikinama "Juventus" pergalė Italijos čempionate © Eurofootball.lt
Trečiadienį Italijos "Serie A" pirmenybėse sužaistos vienerios, dėl tragiškos aistruolio mirties prieš keletą savaičių atidėtos 31-ojo turo rungtynės, kuriose "Juventus" namie be vargo sutriuškino "Parma".

Ši pergalė leido 'senajai senjorai' dar labiau įsitvirtinti trečioje turnyrinės lentelės vietoje, garantuojančioje vietą kito sezono UEFA Čempionų lygoje, artimiausią persekiotoją "Fiorentina" lenkiant jau 8 taškais.

Tiesa, Claudio Ranieri auklėtinių galimybės pakilti dar kiek anksčiau taip pat miglotos, mat šalies nuo čempiono titulą ginančio Milano "Inter" klubą vis dar besigainiojančios "Roma" ekipos juos skiria 7 taškai.

Turino "Juventus" 3 - 0 "Parma"
16' [1 - 0] David Trezeguet
30' [2 - 0] Raffaele Palladino
77' [3 - 0] Stefano Morrone (į savo vartus)

78' Fernando Couto ("Parma") pašalintas iš aikštės

Pačioje dvikovos pradžioje pasižymėti galėjo abi vienuolikės - iš pradžių po "Parma" gynėjo F.Couto bandymo galva kamuolys atsimušė į skersinį, o netrukus kitoje aikštės pusėje "Juventus" bosniui Hasanui Salihamidžičiui pritrūko šiek tiek tikslumo.

Visgi į priekį Turino komanda įsiveržė sužaidus dar tik kiek daugiau nei trečdalį kėlinio - po antrą jaunystę išgyvenančio Alessandro Del Piero pakelto kampinio Mauro Camoranesi smūgiu galva sudrebino vartų skersinį, bet pirmasis prie atšokusio kamuolio suskubęs D.Trezeguet nesuklydo ir iš arti pasiuntė jį į tinklą - 1-0.

"Parma" į tai atsakė dviem pavojingomis atakomis, tačiau nei Lucai Antonini, kuris nepataikė į vartus, nei Bernardo Corradi, kurio šūvį atrėmė vartininkas Gianluigi Buffonas, atstatyti pusiausvyros nepavyko.

Ir "Juventus" tuo puikiai pasinaudojo 30 minutę, kuomet suklaidinęs gynėją Damiano Zenoni puikų įvartį stipriu 'šūviu' pelnė R.Palladino.

Antrąjį kėlinį svečiai iš Parmos pradėjo ryžtingai ir G.Buffonui teko atmušti Daniele Dessenos smūgį, o Reginaldo, vėlgi, pritrūko tikslumo.

Kitoje aikštės pusėje savo šansais nepasinaudojo R.Palladino ir P.Nedvedas, bet "Juventus" futbolininkų darbą puolime atliko "Parma" saugas Stefano Morrone, nukreipęs kamuolį į savo vartus po Tiago perdavimo iš krašto.

Ir tai nebuvo visos svečių bėdos - dar po kelių akimirkų iš aikštės už ginčus su teisėju buvo pašalintas gynėjas F.Couto, o jo bendraklubis D.Dessena patyrė traumą ir buvo priverstinai pakeistas.

Iki dvikovos pabaigos "Juventus" be vargo išsaugojo susikrautą pranašumą bei žengė dar vieną žingsnį prestižiškiausio Europos klubinio turnyro link.