"Bayern" ir toliau skina pergales © Eurofootball.lt
Trečiadienį Vokietijos Bundesligos pirmenybėse buvo sužaistosm paskutinės penkerios 29-ojo turo rungtynės. Dar vieną pergalę iškovojo lyderis "Bayern", "Borussia" namuose nesugebėjo atsilaikyti prieš "Hannover", o "Arminia" netikėtai parklupdė "Bayer" ekipą.

Frankfurte vietos "Eintracht" surėmė ginklus su šiuo metu puikią formą demonstruojančiu absoliučiu čempionato lyderiu Miuncheno "Bayern" klubu. Ir jau pirmosiomis akimirkomis šeimininkai vos nepasiuntė savo tituluotų varžovų į nokdauną, kai Martinas Feninas nesitikėjęs perdavimo smūgiavo iš patogios pozicijos labai jau silpnai.

Po trijų minučių šansą iššvaistė "Eintracht" puolėjas iš Graikijos Yoannis Amanatidis, tačiau puikiai sužaidė "Bayern" vartininkas Michaelis Rensingas ir gynėjas Danielis van Buytenas.

Nors ir aikštėje geriau atrodė Miuncheno ekipa, būtent "Eintracht" pirmieji išsiveržė į priekį. 29-ąją minutę aikštės viduryje kamuolį prarado jaunasis "Bayern" saugas Andreasas Ottlas. Po Patricko Ochso skersuoto kamuolio suklydo Lucio ir M.Rensingas, o tuo puikiausiai pasinaudojo Benjaminas Kohleris.

Iki pirmojo kėlinio pabaigos Frankfurto komanda galėjo padvigubinti rezultatą. Nuošalės pinlkiųišvengęs M.Feninas bei apsivaręs M.Rensingą jis atliko perdavimą Y.Amanatidžiui, bet šis įsigudrijo smūgiuoti pro šalį.

Po pertraukos "Bayern" dar labiau sustiprino savo puolimo pajėgas ir 60-ąją minutę pasiekė pelnytą įvartį. Pirma Y.Amanatidis pataikė į skersinį, o atsakomojoje atakoje po Bastiano Schweinsteigerio pakelto kampinio belgas D.van Buytenas pasiuntė kamuolį į tinklą.

Po penkių minučių Y.Amanatidis ištaisė savo klaidą anskteniame epizode ir nuginklavo M.Rensingą, tačiau įvartis dėl nuošalės įskaitytas nebuvo. 75-ąją minutę B.Schweinsteigeris perdavė kamuolį puolėjui Luca Toni, kuris išvengė dviejų gynėjų globos ir persvėrė rezultatą savo komandos naudai.

Likus žaisti penkias minutes "Bayern" galutinai prirėmė savo oponentą prie sienos, kai po keitimo pasirodęs Janas Schlaudraffas perdavė kamuolį italui L.Toni ir šis pelnė jau 20-ąjį savo įvartį pirmenybėse.

Po savaitgalį patirto sutriuškinimo nuo to pačio "Bayern" savo sirgalius ir vėl nuvylė Dortmundo "Borussia" klubas, savo tvirtovėje rezultatu 1-3 nusileidęs "Hannover" komandai.

Svečiams pirmojo kėlinio gale pavyko įmušti du greitus bei galima sakyti, lemiamus įvarčius. 38-ąją minutę baudos smūgį atliko Arnoldas Brugginkas, bet puolėjas Mike Hanke kamuolio nepasiekė, bet jo laimei jis atsidūrė vartuose.

Po keturių minučių krito ir antrasis įvartis. Po atlikto baudos smūgio Valteris Ismaelis į kamuolį nepataikė, bet šalia buvęs gynėjas Frankas Fahrenhorstas nureipė jį į tinklą. Antrajame kėlinyje šeimininkams pavyko sušvelninti rezultatą.

64-ąją minutę Florianas Kringe skersavo kamuolį į baudos aikštelę, ir aikštėje vos vieną minutę prabuvęs Šveicarijos rinktinės kapitonas Alexanderas Frei`us "uždarė" jo perduotą kamuolį.

Bet dviejų įvarčių pranašumas buvo vėl atstatytas 78-ąją minutę po klasiškos kontratakos. M.Hanke perdavė kamuolį A.Brugginkui, šis jį pasiuntė vengrui Szabolczui Huszti, kuris nuginklavo "Borussia" vartų sargą.

Trečiadienio rugntynių statistika:

Frankfurto "%c00257" 1 - 3 Miuncheno "%c00001"
29' [1 - 0] Benjamin Kohler
60' [1 - 1] Daniel van Buyten
75' [1 - 2] Luca Toni
85' [1 - 3] Luca Toni

Dortmundo "%c00100" 1 - 3 "%c00088"
38' [0 - 1] Arnold Bruggink
40' [0 - 2] Frank Fahrenhorst
64' [1 - 2] Alexander Frei
79' [1 - 3] Szabolcz Huszti

Bielefeldo "%c00210" 1 - 0 Leverkūzeno "%c00008"
51' 1 - 0] Andre Mijatovic

"%c00258" 0 - 1 "%c00342"
81' [0 - 1] Tamas Hajnal

"%c00027" 3 - 0 "%c00208"
3' [1 - 0] Jeronimo Cacau
13' [2 - 0] Antonio da Silva
31' [3 - 0] Fernando Meira