"Chelsea" namuose nesugebėjo įveikti "Wigan" © Eurofootball.lt
Pirmadienio vėlų vakarą Anglijos "Premier" lygoje buvo sužaistostos paskutinės 34-ojo turo varžybos. Londone vietos "Chelsea" paskutinėmis kėlinio minutėmis išleido labai svarbią pergalę iš rankų mače su vienu pretedentu iškristi į žemesniąją lyga "Wigan".

Londono "%c00042" 1 - 1 "%c00261"
55' [1 - 0] Michael Essien
90' [1 - 1] Emile Heskey

Jau 5-ąją rungtynių minutę "aristokratų" puolėjo Nicolas Anelka smūgis galva buvo kiek netikslus, o įpusėjant kėliniui jo smūgį atrėmė "Wigan" vartų sargas Chrisas Kirklandas.

Vėliau vos kamuolio į savus vartus nepasiuntė svečių saugas iš Austrijos Paulas Scharneris, tačiau jo komandos draugas Josepas Skoko sugebėjo išmušti kamuolį nuo vartų linijos.

Pirmajame kėlinyje Steve`o Bruce`o auklėtiniams varžovų vartams pavyko pagrasinti vos du kartus. P.Scharnerio smūgį blokavo į rikiuotę grįžęs pagrindinis vartininkas Petras Čechas, kuris po to atmušė ir pavojingą Luiso Antonio Valencia bandymą.

Po pertraukos aikštėje dominavo Avramo Granto vedami "Chelsea" futbolininkai. Po atlikto kampinio komandos kapitonas Johnas Terry smūgiu galva pataikė į skersinį, o vėliau C.Kirklandas atmušė ir Salomono Kalou ataką.

Visgi 55-ąją minutę šeimininkams pavyko pelnyti įvartį. Paslydęs prancūzas N.Anelka vis tik išsaugojo kamuolį savo ekipai ir po saugo Michaelo Essieno tolimo smūgio kamuolys truputį kliudęs "Wigan" gynėją Emmersoną Boyce`ą įskriejo į vartus.

Po minutės į svečių vartus buvo mušta net tris kartus, bet "Wigan" didesnių nemalonumų pavyko išvengti. C.Kirklandas atrėmė gynėjo Alexo smūgį, vokiečio Michaelio Ballacko atliktas baudos smūgis pralėkė virš skersinio, o Joe Cole`as nepasinaudojo puikia proga padvigubinti pranašumo.

Mačo pabaigoje po keitimo pasirodęs svečių puolėjas Antoine`as Sibierski turėjo progą išlyginti rezultatą, bet jo bandymas tikslo nepasiekė, kai puikią reakciją pademonstravo P.Čechas. Vis dėlto jau per teisėjo pridėtinį laiką "Wigan" pavyko išplėšti svarbų tašką.

Saugas Jasonas Koumasas iš kairiojo krašto atliko perdavimą į baudos aikštelę, kurioje buvęs puolėjas Emile`is Heskey nestabdydamas kamuolio pasiuntė jį į dešinįjį viršutinį vartų kampą: 1-1.