Maskvos derbyje "Dinamo" palaužė "Spartak" © Eurofootball.lt
Sekmadienį Rusijos „Premier“ lygoje buvo sužaistos paskutinės ketverios 5-ojo turo rungtynės. Septynių įvarčių trileryje „Dinamo“ parklupdė kitą sostinės komandą „Spartak“, tuo tarpu šiuo kluptelėjimu nesugebėjo pasinaudoti „Zenit“, mačą su „Krylja Sovetov“ baigęs taikiai.

Rungtynės Petrovsko parke taro Maskvos klubų „Dinamo“ ir „Spartak“ tapo šio turo puošmena. Tris kartus iš eilės „Dinamo“ pirmavo, du kartus „spartakiečiai“ buvo išlyginę rezultatą. To pasėkoje aikštės šeimininkai, visą antrąjį kėlinį turėję kiekybinę persvarą, vis dėlto sugebėjo išplėšti pergalę.

15-ąją minutę „Dinamo“ išsiveržė į priekį. Svečių vartininkas Stipe Pletikosa atrėmė stiprų Kirilo Kombarovo smūgį tiesiai po bulgaro Tzvetano Genkovo kojomis, kuriam beliko smūgiu galva tik pasiųsti kamuolį į vartus.

Bet prabėgus vos minutei rezultatas švieslentėje tapo lygus. Saugas Vladimiras Bystrovas atsidūręs vienas prieš vartininką Antoną Šuniną sugebėjo jį nuginkluoti. 32-ąją minutę Andrejaus Kobelevo vedami šeimininkai vėl persvėrė rezultatą savo naudai – kamuolį į vartų „devyniukę“ nukreipė portugalas Danni.

„Spartak“ pačioje kėlinio pabaigoje gavo labai stiprų smūgį į paširdžius, kadangi per paskutiniąsias penkias minutes dvi geltonas korteles gavęs puolėjas Romanas Pavliučenka buvo priverstas palikti savo komandą baigti mačo dešimtyje.

Nepaisant „Dinamo“ kiekybinės persvaros Stanislavo Čerčesovo auklėtiniai 65-ąją minutę vėl atstatė „status quo“. Gražiai baudos smūgį atlikęs Aleksandras Pavlenka pasiuntė kamuolį į viršutinį „Dinamo“ vartų kampą.

Tačiau į tai šeimininkai atsakė dviem įvarčiais be atsako. 68-ąją minutę po Martino Jiraneko klaidos iš aštraus kampo pasižymėjo T.Genkovas, o po poros minučių dublį atliko ir Danni, pasinaudojęs „Spartak“ gynėjų klaida.

78-ją minutę po pakelto kampinio „raudonai-baltų“ puolėjas iš Brazilijos Velitonas tikslius smūgiu vėl sušvelnino atsilikimą iki minimumo, tačiau „Spartak“ visgi nepavyko išvengti pirmojo pralaimėjo naujajame sezone.

Jau trečiajame ture iš eilės pergalės džiaugsmo negali patirti čempionų titulą ginantis Sankt Peterburgo „Zenit“. Šį kartą Dicko Advocaato vedami šeimininkai namuose 1-1 sužaidė su Samaros „Krylja Sovetov“. 13-ąją minutę Peterburgo gynėjas Aleksandras Anyukovas išvedė savo ekipą į priekį, bet po 15 minučių rezultatą išlygino Ivanas Baranovas.

Ketvirtąją pergalę iš eilės iškovojo kita sostinės komanda „Lokomotiv“, kuri 2-0 nugalėjo naujokus Grozno „Terek“ futbolininkus. Nugalėtojų gretose pirmame kėlinyje pasižymėjo Razvanas Kočišas ir Dmitrijus Torbinskis.

Sekmadienio rungtynių statistika:

Vladivostoko „%c00287“ 0 – 0 Ramenskojės „%c00111“

Edgaras Česnauskis („Saturn“) rungtyniavo iki 83 minutės

Sankt Peterburgo „%c00073“ 1 – 1 Samaros „%c00113“
13‘ [1 – 0] Aleksandr Anyukov
27‘ [1 – 1] Ivan Taranov

Maskvos „%c00110“ 4 – 3 Maskvos „%c00114“
15‘ [1 – 0] Tzvetan Genkov
16‘ [1 – 1] Vladimir Bystrov
32‘ [2 – 1] Danny
65‘ [2 – 2] Aleksandr Pavlenko
68‘ [3 – 2] Tzvetan Genkov
70‘ [4 – 2] Danny
78‘ [4 – 3] Soares de Morais Veliton

45‘+2 Roman Pavlyuchenko („Spartak“) pašalintas iš aikštės

Ignas Dedura („Spartak“) žaidė visas rungtynes

Žydrūnas Karčemarskas („Dinamo“) liko tarp atsarginių, Arūnas Klimavičius („Dinamo“) žaidė nuo 69-osios minutės

Maskvos „%c00075“ 2 – 0 Grozno „%c00152“
33‘ [1 – 0] Razvan Kochish
37‘ [2 – 0] Dmitriy Torbinskiy