"Bayern" be gailesčio susidorojo su "Borussia" © Eurofootball.lt
Sekmadienį Vokietijos Bundesligos pirmenybėse buvo sužaistos paskutinės dvejos 28-ojo turo varžybos. „Bayern“ savo sirgalių akivaizdoje sutriuškino „Borussia“, o „Bayer“ taip pat lengvai susidorojo su „Stuttgart“.

Centrinėse turo varžybose „Allianz Arena“ stadione vietos Miuncheno „Bayern“ susikovė su priešininke Vokietijos Taurės finale Dortmundo „Borussia“ komanda. Sužaidos vos tris minutes šeimininkai išsiveržė į priekį.

Christianas Lellas prasiveržęs dešiniuoju kraštu atidavė kamuolį puolėjui Luca Toni, šis jį perdavė savo partneriui atakoje Lukasui Podolskiui, kuris nuginklavo Marcą Zieglerį nukreipdamas kamuolį į kairįjį vartų kampą. Šokiruoti Dortmundo futbolininkai po penkių minučių prasileido ir antrąjį įvartį.

Kairiajame krašte ataką pradėjo Bastianas Schweinsteigeris, kuris perdavė kamuolį L.Toni, šis jį pasiuntė prabėgimui Philippui Lahmui. Po jo skersuoto kamuolio italų puolėjas į jį nepataikė, bet arti buvęs brazilas Ze Roberto nesuklydo ir iš 9 metrų nuo skersinio pasiuntė kamuolį į tinklą.

„Borussia“ visiškai pasimetė, o reikalai dar labiau komplikavosi 18-ąją minutę, kai po Willy Sagnolo perdavimo buvęs „Fiorentina“ snaiperis L.Toni atitrūko nuo Christiano Worsno prieglobsčio ir smūgiu dešine koja nepaliko jokių vilčių M.Ziegleriui: 3-0.

Tačiau tai buvo dar ne viskas. Po keturių minučių „Bayern“ pritrenkė Dortmundo vyriausiąjį trenerį ir šios komandos ištikimiausius fanus įmušdami ketvirtą įvartį. L.Toni atidavė kamuolį į dešinę Ze Roberto, po kurio perdavimo italas nestabdydamas kamuolio pasiuntė jį į tinklą.

Net ir sumažinę spaudimą „Bayern“ neleido svečiams sukurti pavojingų progų. Pirmąjį savo šansą „Borussia“ turėjo vos 36-ąją minutę, kai po atlikto kampinio prie tolimojo virpsto buvęs gynėjas Matas Hummelsas galva į vartus nepataikė.

Po pertraukos aistros aikštėje nurimo, bet 58-ąją minutę po keitimo pasirodęs Dortmundo klubo gynėjas Robertas Kovačas turėjo gelbėti savo komandą nuo L.Toni bandymo. Svečių komandoje galimybę turėjo Florianas Kringe, bet po jo smūgio kamuolys lėkė pro šalį.

67-ąją minutę į „Borussia“ vartus krito penktasis įvartis. Kairiuoju kraštu į baudos aikštelę įsiveržęs L.Podolskis atliko perdavimą jaunajam saugui Andreasui Ottlui, ir nors M.Ziegleris įdėjo visas pastangas, taip atmušti kamuolio jam ir nepavyko.

Mačo pabaigoje Ottmaro Hitzfeldo auklėtiniai galėjo išplėšti pergalę dar didesniu rezultatu. 80-tą minutę po Jose Ernesto Sosa perdavimo nesustabdoma italų „įvarčių mašina“ galva mušė pro šalį, o po keturių minučių jam nepavyko pasižymėti po L.Podolskio perdavimo.

***

Aštuonių nepralaimėtų „Stuttgart“ klubo rungtynių serija galiausiai nutrūko Leverkuzene – vietos „Bayer“, kuris buvo pralaimėjęs savo paskutiniuosius tirs mačus, nugalėjo praėjusio sezono čempionus rezultatu 3-0.

Pirmuosiuose dviejuose šeimininkų įvarčiuose nemažą dalį laurų gali nusiskinti jaunasis „Stuttgart“ vartų sargas Svenas Ulreichas. 41-ąją minutę jis nesėkmingai numušė kamuolį toliau nuo vartų ir Simonas Rolfesas iš 22 metrų nuotolio jį pasiuntė į tuščius vartus.

Paskutinę kėlinio minutę vėl „Bayer“ komandai pasitarnavo S.Ulreichas, kuris atrėmė tolimą šveicaro Tranquillo Barnetta smūgį, bet pirmasis prie atšokusio kamuolio suskubęs puolėjas Stefanas Kiesslingas nukreipė jį į tinklą.

Kitoje aikštės pusėje Leverkuzeno vartininkas Rene Adleris turėjo kur kas mažiau darbo. Tik 29-ąją mačo minutę svečių saugas Roberto Gilbertas atsidūrė vienas prieš R.Adlerį, bet jaunasis vartų sargas buvo savo vietoje.

Trečiąjį savo įvartį šeimininkai pelnė gan atsitiktinai, kai „Stuttgart“ gynėjas Matthieu Delpierre`as bandydamas išmušti kamuolį pataikė į S.Rolfesą ir kamuolys 76-ąją minutę vėl atsidūrė vartuose.

Sekmadienio rungtynių statistika:

Leverkuzeno „%c00008“ 3 – 0 „%c00027“
41‘ [1 – 0] Simon Rolfes
45‘ [2 – 0] Stefan Kiessling
76‘ [3 – 0] Simon Rolfes

Miuncheno „%c00001“ 5 – 0 Dortmundo „%c00100“
3‘ [1 – 0] Lukas Podolski
8‘ [2 – 0] Ze Roberto
18‘ [3 – 0] Luca Toni
22‘ [4 – 0] Luca Toni
67 [5 – 0] Andreas Ottl