Dramatiškoje dvikovoje "Man Utd" įveikė "Arsenal" © Eurofootball.lt
Sekmadienio vakare Anglijos „Premier“ lygoje įvyko ilgai laukta vienų didžiausių priešų akistata. Sausakimšame „Old Trafford“ stadione ginklus surėmė vietos „Man Utd“ ir „Arsenal“. Daug jėgų atėmusioje dvikovoje pergalę rezultatu 2-1 šventė „raudonieji velniai“

„%c00040“ 2 – 1 Londono „%c00041“
48‘ [0 – 1] Emmanuel Adebayor
54‘ [1 – 1] Cristiano Ronaldo (iš 11m.)
72‘ [2 – 1] Owen Hargreaves

Pirmosiomis minutėmis abidvi komandos nevengė daryti nemažai klaidų bei klydo atidavinėdami netikslius perdavimus. Bet 5-ąją minutę po „United“ gynėjo Weso Browno nesėkmingai išmušto kamuolio šia dovanėle vos nepasinaudojo priešininkų saugas Cescas Fabregasas, kuris „šovė“ virš skersinio.

Po septynių minučių svečiai surengė greitą kontrataką, kuri vos nepasibaigė įvarčiu. Gynėjas Emmanuelis Eboue prasiveržė dešiniuoju kraštu ir atliko perdavimą laisvam buvusiam Emmanueliui Adebayorui, kurio smūgį blokavo šeimininkų kapitonas Rio Ferdinandas.

Tuo tarpu Mančesterio futbolininkai irgi ieškojo kelių prie varžovų vartų. Įpusėjus kėliniui puolėjas Wayne`as Rooney kairėje prasimetė kamuolį krūtine, tačiau mušė pro šalį. Dar po kelių akimirkų gynėjas Patrice`as Evra iš savo aikštės pusės atliko perdavimą įbėgimui Cristiano Ronaldo, šis perdavė kamuolį W.Rooney, kurio smūgį iš kelių metrų blokavo vartininkas Jensas Lehmannas.

34-ąją susitikimo minutę vėl puikų šansą išvesti „kanonierius“ į priekį turėjo Togo rinktinės puolėjas E.Adebayoras, bet jo smūgis į tolimąjį vartų kampą buvo per silpnas ir „Man Utd“ vartininkas Edwinas van der Saras jį sugavo. Kitoje aikštės pusėje W.Rooney atitrūkęs nuo gynėjų atsidūrė vienas prieš J.Lehmanną, bet patyręs vokietis spėjo laiku kyštelti koją ir taip išgelbėti savo komandą.

Po pertraukos įvykiai aikštėje klostėsi dar įdomiau. 48-ąją minutę krito pirmasis šio mačo įvartis. „Arsenal“ legionierius iš Olandijos Robinas van Persie skersavo kamuolį į baudos aikštelę, kurioje E.van der Saras kiek sudvejojo ir tuo puikiausiai pasinaudojo E.Adebayoras, galva nukreipęs kamuolį į tinklą.

„United“ dar nesugebėjo atsigauti po antrojo kėlinio pradžioje patirto šalto dušo ir vos nepraleido antrojo įvarčio, kai bandydamas išmušti kamuolį nuo savų vartų R.Ferdinandas pataikė tiesiai į E.van der Saro kojas.

Visgi šeimininkai 54-ąją minutę buvo apdovanoti 11 metrų baudiniu – Owenas Hargreavesas „įmetė“ kamuolį į baudos aikštelę, kurioje gynėjas Williamas Gallas nežymiai sužaidė ranka. Prie žymos stojo portugalas C.Ronaldo, bet jo pirmuoju bandymu įmuštas įvartis įskaitytas nebuvo. Pakartotinu smūgiu saugas savo komandos nenuvylė ir pasiuntė kamuolį į patį apatinį kairįjį vartų kampą.

64-ąją minutę pavojingai blykstelėjo Mančesterio komandos puolėjas iš Argentinos Carlosas Alberto Tevezas, kurio smūgiuotas kamuolys iš už baudos aikštelės prieigų praskriejo labai greta virpsto.

Netrukus sekė „Arsenal“ atsakymas, bet po Theo Walcotto perdavimo iš dešiniojo krašto C.Fabregasas mušė virš vartų. 67-ąją minutę „Man Utd“ gynėjas W.Brownas gindamasis nuo Gaelio Clichy atakos vos neįsimušė pats sau įvarčio, kadangi šeimininkus išgelbėjo virpstas.

70-ąją minutę W.Rooney vėl buvo išvestas į patogią padėtį, tačiau J.Lehmannas sugebėjo kojomis atmušti kamuolį. Ataka toliau tęsėsi ir teisėjas paskyrė baudos smūgį, kai buvo pargriautas P.Evra. Prie kamuolio stojo anglas O. Hargreavesas, kuris labai tiksliu smūgiu pasiuntė kamuolį į apatinį vartų kampą nepalikdamas nė menkiausių vilčių „kanonierių“ vartininkui: 2-1.

Pačioje mačo pabaigoje paskutinę „Arsenal“ viltį išplėšti lygiąsias užgesino puolėjas Nicklasas Bendtneris, kai po C.Fabregaso atlikto baudos smūgio jo mušta kamuolį galva atrėmė E.van Der Saras.

Sero Alekso Fergusono vadovaujami auklėtiniai turnyrinėje lentelėje nuo „Chelsea“, kuris savo mačą su „Wigan“ žais rytoj vakare, vėl atsiplėšė šešiais taškais, tuo tarpu Arsene`o Wengero treniruojamam „Arsenal“ šansai laimėti „Premier“ lygą tapo dar blankesni.