Svarbios "Bolton" bei "Fulham" pergalės © Eurofootball.lt
Šeštadienį Anglijos „Premier“ lygoje buvo sužaistos septynerios 34-ojo turo rungtynės. Tris labai reikalingus taškus į savo sąskaitą įsirašė iškritimo zonoje esantys „Bolton“ bei „Fulham“ klubai, tuo tarpu autsaiderį „Derby“ be gailesčio sutraiškė „Aston Villa“, savo nesėkmių barjerą galiausiai nutraukė ir „Man City“, o trys mačai pasibaigė taikiai.

Roy`aus Hodgsono treniruojamam sostinės „Fulham“ klubui pergalė išvykoje prieš „Reading“ buvo reikalinga kaip oras. Londono ekipai galiausiai pavyko laimėti pirmą kartą ne savo stadiono prieigose po 33-ejų nesėkmingų bandymų.

Sužaidus 7 minutes svečių saugas Jimmy Bullardas iš už baudos aikštelės ribų kaire koja pasiuntė kamuolį greta vartų. Netrukus po tolimo atlikto baudos smūgio kamuolį gavo Brianas McBride`as, tačiau jo smūgį blokavo Andre Bikey`us. Kitoje aikštės pusėje Nicky Shorey muštas kamuolys po baudos smūgio atsidūrė vartininko Kasey Kellerio rankose.

23-iąją minutę „Fulham“ pralaužė ledus. Saugas Simonas Daviesas atliko trumpą perdavimą iš kairiojo krašto ir amerikietis B.McBride`as iš artimos distancijos „sušaudė“ varžovų vartų sargą Marcusą Hahnemanną.

Po praleisto įvarčio šeimininkai turėjo šansų išlyginti pusiausvyrą. Likus žaisti dešimt minučių iki pirmo kėlinio pabaigos o N.Shorey atlikto kampinio kamuolio nepasiekė A.Bikey`us, o 40-ąją minutę po Johno Osterio skersuoto kamuolio puolėjas Kevians Doyle`as galva smūgiavo šiek tiek netiksliai.

Po pertraukos puolėjas iš JAV B.McBride`as vos neatliko dublio, kai po Davido Healy perdavimo iš 12 metrų sudrebino vartų skersinį. Svečiai į tai atsakė netiksliu A.Bikey`aus smūgiu galva.

Vis tik svečiai ir toliau kėlė pavojų savo oponentams. J.Bullardo smūgiuotas kamuolys po baudos smūgio vėl atsimušė į skersinį. Paskutinėmis rungtynių akimirkomis sausio mėnesį į „Fulham“ atvykęs Erikas Nevlandas įsiveržė į baudos aikštelę ir pasiųsdamas kamuolį į kairįjį apatinį vartų kampą padėjo tašką šiame mače.

Labai svarbią pergalė iškovojo ir Gary Megsono vadovaujamas „Bolton“ klubas, namuose minimaliu rezultatu 1-0 įveikęs Londono „West Ham“. Nuo pat pirmųjų varžybų minučių aikštėje dominavo šeimininkai.

Po Jlloydo Samuelio perdavimo iš kairiojo krašto puolėjas Kevinas Daviesas buvo arti savo 100-ojo įvarčio „Premier“ lygoje, bet gynėjas Jonathanas Spectoras sugebėjo išmušti kamuolį iš vartų linijos.

Tikras galvos skausmas svečiam kairiame krašte buvo J.Samuelis, kurio smūgį sugavo vartininkas Robertas Greenas, o vėliau po dar vieno K.Davieso smūgio galva šį kartą Scottas Parkeris išgelbėjo komandą nuo įvarčio.

Pirmajame kėlinyje „West Ham“ taip nieko sukurti ir nesugebėjo, o po Ivano Campo atlikto baudos smūgio Gavinas McCannas numetė kamuolį El-Hadji Dioufui, kuris pelnė įvartį, bet arbitras jo neįskaitė dėl užfiksuotos nuošalės.

Greitai antrajame kėlinyje K.Daviesas visgi įmušė savo jubiliejinį įvartį. J.Spectoras sutrukdė savo komandos vartininkui R.Greenui ir šia dovanėle kuo puikiausiai pasinaudojo puolėjas išvesdamas savo ekipą į priekį.

Netrukus galimybė turėjo „plaktukų“ puolėjas Deanas Ashtonas, kurio smūgiuotą kamuolį per save į skersinį pirštų galais nukreipė vartininkas Ali al Habsi, o kitoje aikštės pusėje kapitonas Kevinas Nolanas nukreipė kamuolį į tinklą, tik vėl jis nebuvo įskaitytas dėl nuošalės.

Tašką rungtynėse su Liverpulio „Everton“ išplėšė „Birmingham“ klubas, taip beveik sužlugdęs visas „irisų“ viltis finišuoti ketvirtoje turnyrinės lentelės vietoje. Svečiams nesiekė, kadangi po Liamo Ridgewello perdavimo puolėjas Cameronas Jerome`as pataikė į skersinį.

Vėliau „Everton“ ekipos vartininkas Timas Howardas atrėmė Radhi Jaidi bei buvusio savo komandos draugo Jameso McFaddeno bandymus. 78-ąją minutę po Lee Carsley pakelto kampinio Aiyegbeni Yakubu galva atmetė kamuolį Joleonui Lescottui, kuris išvedė savo komandą į priekį.

Vis dėlto jau po penkių minučių rezultatas tapo lygus. „Birmingham“ klubui paskolintas argentinietis Mauro Zarate puikiai realizavo baudos smūgį ir taip pelnė jau ketvirtąjį įvartį šioje komandoje.

Londono „Tottenham“ ir „Middlesbrough“ rungtynėse abi komandos pasidalijo po tašką. Pirmajame kėlinyje dominavo „Spurs“ ir sužaidus beveik pusvalandį išsiveržė į priekį, kai po Aarono Lennono skersuoto kamuolio Jonathanas Groundsas pats įsimušė kamuolį į savus vartus.

Šeimininkai turėjo galimybių padvigubinti rezultatą, bet Dimitaras Berbatovas ir Jermaine`as Jenasas iššvaistė keletą progų. Už tai jie turėjo sumokėti 69-ąją minutę – po tolimo Stewarto Downingo „šūvio“ kamuolys atsidūrė viršutiniame vartų kampą.

Savo pergalių seriją nutraukė „Sunderland“ klubas, namuose po atkaklios kovos turėjęs pripažinti „Man City“ ekipos pranašumą. Dramatiškiausiai įvykiai susiklostė iki rungtynių pabaigos likus žaisti dešimt minučių.

Pirma šeimininkų žaidėjas Nyronas Nosworthy savo baudos aikštelėje prasižengė prieš Danieli Sturridge`ą ir skirtą 11 metrų baudinį realizavo brazilas Elano: 0-1. Bet tučtuojau „juodosios katės“ atstatė „status quo“, kai po Andy Reido perdavimo kamuolį į tinklą nukreipė Deanas Whiteheadas. Vis tik svečiams pavyko nugalėti, o pergalingą įvartį po Elano perdavimo pelnė anglas Dariusas Vassellas.

Šeštadienio rungtynių statistika:

„%c00048“ 1 – 1 Liverpulio „%c00051“
78‘ [0 – 1] Joleon Lescott
83‘ [1 – 1] Mauro Zarate

„%c00050“ 1 – 0 Londono „%c00248“
47‘ [1 – 0] Kevin Davies

„%c00338“ 0 – 6 Birmingemo „%c00049“
25‘ [0 – 1] Ashley Young
26‘ [0 – 2] John Carew
36‘ [0 – 3] Stilian Petrov
58‘ [0 – 4] Gareth Barry
76‘ [0 – 5] Gabriel Agbonlahor
85‘ [0 – 6] Marlon Harewood

„%c00315“ 0 – 2 Londono „%c00044“
24‘ [0 – 1] Brian McBride
90‘ [0 – 2] Erik Nevland

„%c00260“ 1 – 2 „%c00054“
79‘ [0 – 1] Elano Blumer (iš 11m.)
82‘ [1 – 1] Dean Whitehead
87‘ [1 – 2] Darius Vassell

Londono „%c00052“ 1 – 1 „%c00053“
27‘ [1 – 0] Jonathan Grounds (į savus vartus)
69‘ [1 – 1] Stewart Downing

„%c00057“ 0 – 0 „%c00046“