Čempionų lygos antradienio atsakomųjų ketvirtfinalio mačų apžvalga © Eurofootball.lt
UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio kovos tęsiasi. Šįsyk ekipos žais atsakomuosius mačus. Antradienį į aikštę išbėgs trys Anglijos viltys – šios šalies klubų dvikovoje susigrums "Liverpool" ir Londono "Arsenal", o Londono "Chelsea" bandys atsirevanšuoti Stambulo "Fenerbahce" klubui.

"Liverpool" – Londono "Arsenal"
Teisėjas - Peter Frojdfeld (Švedija)

Pirmasis šių komandų susitikimas Londone baigėsi lygiosiomis 1-1, tad atsakomasis mačas Liverpulyje bus labai intriguojantis. Kiek geresnėje situacijoje dabar yra "Liverpool" futbolininkai, kurie Londone pasiekė įvartį išvykoje, ir dabar turės namų sienų pranašumą.

Artėjant mačui "Liverpool" ekipos strategas Rafa Benitezas tikino manąs, jog laukia sunkios rungtynės nepaisant to, jog jo ekipa išvykoje pasiekė gerą rezultatą.

Pasak ispano, dvikova bus kitokia nei prieš savaitę Londone, o jo auklėtiniams norint žengti toliau gali neužtekti nulinių lygiųjų: "Šios rungtynės bus skirtingos nuo pirmųjų dėl dviejų priežasčių – viena yra tai, kad žaisime "Anfield‘, ir tai labai didelis skirtumas, o kitas dalykas – "Arsenal" reikia pergalės, tad rungtynės turėtų būti atakuojančios. Kita vertus, laimėti reikia ir mums... Lygiųjų 0-0 nenorime. Norime įmušti ir laimėti. Žinome, kad "Arsenal" ekipa pajėgi įmušti ir svečiuose."

"Liverpool" negalės padėti sunkią kojos traumą besigydantis Danielis Aggeris, o Harry Kewellas ir Jermaine‘as Pennantas taip pat turi problemų dėl traumų.

Beje, šios komandos per pastarąją savaitę susitiks jau trečią kartą. Savaitgalį tarpusavio dvikova Anglijos "Premier" lygoje baigėsi taip pat 1-1. Tada "Liverpool" įvartį pelnė Peteris Crouchas, ir dėl šios priežasties ekipos strategui Rafai Benitezui iškilo dilema – žaisti dviem puolėjais ar vieninteliu Fernando Torresu, kuriam iš aikštės gilumos talkintų Stevenas Gerrardas ir Dirkas Kuytas.

Tuo tarpu "Arsenal" stovykloje nepaisant apmaudžiai susiklosčiusių pirmųjų rungtynių nuotaikos pakilios. Treneriai ir žaidėjai mano, kad ekipa pajėgi įveikti "Liverpool".

"Stengsimės atiduoti visas jėgas,- teigė saugas Cescas Fabregas. – Manau galime įveikti varžovus, toks ir bus mūsų tikslas."

Ekipos vyriausias treneris Arsene‘as Wengeras kalbėjo atsargiai, bet su dideliu optimizmu ir viltimi, jog viskas susiklostys gerai. Prancūzų trenerio teigimu, šį kartą komandų žaidime turėtų būti daugiau skubos

"Staigmenų visada gali būti, netgi jei žinai vienas kitą labai gerai. Tikiu, kad šį kartą rungtynės bus kitokios, nes jų pabaigoje laukia nuosprendis – norime pasilikti šiame turnyre, bet vienas iš mūsų turės pasitraukti. Taigi žaidime turėtų būti daugiau skubos ir mažiau žvalgybos", - teigė A.Wengeras.

"Varžovai turės savų sirgalių paramą, bet mūsų tikslas yra juos nutildyti, nors sutinku, kad tai bus sunku, nes čia jie bus garsesni nei daug kur kitur. Tačiau vis dėlto viską lems tai, kaip žaisime aikštėje", - tikino prancūzų treneris.

Į Liverpulį su "Arsenal" vyksta ir puolėjas Robinas van Persie, kuris pirmose rungtynėse po pirmojo kėlinio paliko aikštę dėl traumos ir praleido kitas Anglijos čempionato rungtynes. "Kanonierių" netekčių sąraše vis dar lieka Tomašas Rosicky, Johanas Djorou, Alexandre Songas, Bacary Sagna ir Eduardo da Silva.

Londono "Chelsea" – Stambulo "Fenerbahce"
Teisėjas - Herbert Fendel (Vokietija)

Pirmasis ekipų mačas Stambule baigėsi puikia šeimininkų pergale 2-1, kuri suteikė šioms rungtynėms pakankamai nemažą intrigą – poros favoritui Londono "Chelsea" būtina pergalė. Tačiau apetitas kyla bevalgant, ir visų nuvertintas Stambulo klubas Londone sieks pateikti turnyro sensaciją.

"Chelsea" stovykloje nuotaikos yra pakankamai geros, nes visi tikisi tik sėkmingo rezultato. Prie komandos neprisijungs pagrindinis vartininkas Petras Čechas, kuris dėl traumos negalės žaisti dvi savaites. Tačiau ekipos treneris Avramas Grantas tikisi, jog žaisti galės Anglijos čempionato rungtynes savaitgalį praleidę gynėjas Ricardo Carvalho ir puolėjas Didier Drogba.

Po sėkmingai susiklosčiusių "Premier" lygos savaitgalio rungtynių išvykoje prieš "Man City", kurias Londono klubas laimėjo 2-0, komanda dar labiau yra įsitikinusi savo jėgomis.

Klubo saugas Michaelas Ballackas teigė, kad jo ekipa tikrai pateks į pusfinalį, tačiau nesitiki lengvos kovos, nes žino, kad tokios ekipos kaip "Fenerbahce" visada yra pavojingos.

"Jie neturi ko prarasti, ir tai daro šią komandą labai pavojinga. Bet mes galime su tuo susitvarkyti, esame jau patyrę tokių situacijų, kai prieš rungtynes esi favoritas. Pirmosiose rungtynėse po 45 minučių atrodė, kad "Chelsea" iškovos lengvą pergalę. Tačiau po to žaidimas pasikeitė, todėl visą laiką turime likti susikaupę. Pirmąjį mačą pralaimėjome ir dabar turime atsirevanšuoti. Esu optimistiškai nusiteikęs dėl pergalės", - kalbėjo Čempionų lygoje jau ilgus metus žaidžiantis vokietis.

"Mėlynųjų" strategas A.Grantas sakė, jog "Chelsea" sieks pasimokyti iš klaidų ir pasinaudoti puikia proga pagaliau vėl pasiekti turnyro pusfinalį: "Be abejo, apie rungtynes Stambule galvojau. Manau, jog kiekvienos rungtynės būna skirtingos nei praėjusios, tad antradienį išimties nebus. Stambule žaidėme gerai, bet pasiekėme patį blogiausią rezultatą, todėl nenorime, jog tai pasikartotų. Futbole tai atsitinka, ypatingai kai dominuoji rungtynėse ir tai įtakoja tavo susikaupimą. Vienintelis dalykas ką galėčiau teigti yra tai, kad pasimokėme iš savo klaidų. Norime dominuoti ir šiame mače, kas nebus lengva, ir likti susikaupę visą mačą. Mūsų tikslas yra pasiekti pusfinalį ir darysime viską ką galime, kad šį tikslą įgyvendintume. Tai mums puki proga."

Turkų komandoje vyrauja tikra euforija. Vyriausiasis treneris Zico jau dabar yra patenkintas tai, ką pasiekė jo vadovaujama komanda.

"Mes nuėjome toli ir puikiai sužaidėme pirmąjį mačą. Didžiuojuosi šia komanda,- teigė treneris. – Darysime viską, kad pasiektumėme gerą rezultatą Londone, nes kuo toliau, tuo labiau didėja mūsų norai. Žaisime taip, kaip tai darome visada – stengsimės atakuoti. Dėl šios priežasties čia ir esame. Kiekviena minutė, kiekviena sekundė bus svarbi. Turime būti atsargūs ir pasinaudoti sėkmingesniais rungtynių periodais."

Komandos saugas Deividas perspėjo varžovus, kad jie į Angliją vyksta tik vieno – pergalės: "Atiduosime visas jėgas, visą save. Mes tikime tuo, ką darome.Futbole vardai ir pinigai nelaimi rungtynių. Turi išeiti į aikštę ir žaisti, vienuolika prieš vienuolika. Pinigais galima nupirkti žaidėjus, bet ne sukurti komandas. Žaisime iki galo ir geresnė komanda tą dieną pateks į pusfinalį."