Zico: esu labai patenkintas © Eurofootball.lt
Stambulo "%c00148" strategas Zico po pergalingų UEFA Čempionų lygos pirmųjų ketvirtfinalio rungtynių su Londono "%c00042" džiaugėsi savo komandos kovingumu ir gyrė fantastišką antrąjį įvartį pelniusį puolėją Deividą de Souzą.

Namie žaidę turkai po pirmojo kėlinio atsilikinėjo, mat įvartį į savo vartus netyčia įsimušė tas pats Deividas, tačiau antrajame kėlinyje vienas prieš vartininką iššokęs Colinas Kazimas Richardsas atstatė pusiausvyrą, o dar kiek vėliau gausybės pagyrų sulaukęs brazilas galingu smūgiu iš 30 metrų atnešė pergalę "Fenerbahce".

"Taip galėjo nutikti bet kam,- apie įsimuštą įvartį kalbėjo Zico. - Bet antrajame kėlinyje Deividas pats vienas laimėjo mums rungtynes."

Specialistas nepamiršo kitų futbolininkų bei minėjo vartininką Volkaną Demirelį, gelbėjusį komandą nuo ne vieno pavojingo "Chelsea" futbolininkų smūgio.

"Mačą pradėjome nervingai, skubėjome. Taip nutiko turbūt todėl, kad taip toli Čempionų lygoje žengėme pirmą kartą. Po to praleidome įvartį ir žaidėjai dar labiau susikaustė",- kalbėjo strategas.

"Tie, kas matė pirmą kėlinį, turbūt sakė, kad mums pakeisti rungtynių eigą nėra galimybių. Bet juk būtent taip ir atsitiko.

Ir pridūrė: "Kai išlyginome rezultatą, ėmėme labiau pasitikėti savimi. Esu labai patenkintas visų žaidimu."

Tuo tarpu "Chelsea" treneris Avramas Grantas išreiškė viltį, kad Londone komanda sugebės atsirevanšuoti už šią nesėkmę ir prasimuš į pusfinalį.

"Jaučiuosi gerai. Jei žaisime taip, kaip didžiąją dalį šio mačo, tikrai galime laimėti,- kalbėjo žydas. - Antras rungtynes norėjome žaisti namie, dabar turime tuo pasinaudoti.

"Atrodėme geriau nei varžovai, todėl rezultatas yra kiek nuviliantis. Jau pirmame kėlinyje nusipelnėme pirmauti trimis ar keturiais įvarčiais. Ir per pertrauką futbolininkams sakėme, jog turime įmušti dar, bet to padaryti nepavyko.

"Po to kartą slystelėjome ir jie atstatė pusiausvyrą - o juk tik to ir reikia",- pridūrė jis.

"Aštuntfinalyje išvykoje prieš "Olympiakos" rungtyniavome tikrai prastai, bet dvikova baigėsi lygiosiomis 0-0. Dabar žaidėme gerai, bet pralaimėjome 1-2. Nežinau net ką sakyti.

"Mums nepasisekė - nusipelnėme laimėti."