A.Wengeras: tai buvo aiškus 11 metrų baudinys © Eurofootball.lt
Londono "%c00041" klubo vyriausiasis treneris Arsene'as Wengeras neslėpė pykčio, jog trečiadienio UEFA Čempionų lygos pirmajame ketvirtfinalio mače namie prieš "%c00045" teisėjas neskyrė, jo teigimu, akivaizdaus vienuolikos metrų baudinio į varžovų vartus.

Dvikova baigėsi svečiams palankesniu rezultatu 1-1 - nors šeimininkai po Emmanuelio Adebayoro smūgio galva 23 minutę pirmavo, Dirkas Kuytas po puikaus Steveno Gerrardo reido į baudos aikštelę iš arti atstatė pusiausvyrą.

Visgi daugiausiai kalbų sulaukė arbitro iš Olandijos Peterio Vinko sprendimas neskirti 11 metrų baudinio, kai tas pats D.Kuytas baudos aikštelėje ranka prilaikė ir nugriovė "Arsenal" saugą Aleksandrą Hlebą.

"Tai - aiškus 11 metrų baudinys, juolab, kad viskas vyko tiesiai prieš teisėjo akis,- tikino A.Wengeras. - Mums nepasisekė, jog baudinys nebuvo skirtas. Sunku susitaikyti, bet turime tai praryti lyg karčią piliulę."

Specialistas iš Prancūzijos taip pat teigė, kad jo komanda akivaizdžiai dominavo ir nusipelnė pergalės, tačiau ir pasiektas ne itin palankus rezultatas dar nieko nereiškia, todėl tikimasi revanšo išvykoje.

"Sunku suprasti, kaip nelaimėjome, nes kur kas ilgiau kontroliavome kamuolį bei turėjome daug progų pasižymėti,- sakė A.Wengeras. - "Liverpool" sukūrė labai nedaug, o antrajame kėlinyje viskas vyko vienoje aikštės pusėje.

"Negaliu kaltinti žaidėjų, tiesiog nepalankiai susiklostė aplinkybės. Buvo sunku, nes svečiai gerai gynėsi, be to, darė tai giliai atsitraukę, o tuomet atakuojant sunku rasti erdvės."

Ir pridūrė: "Išvykoje bus sunku, bet mes turime pakankamai ryžto, kad pasiektume palankų rezultatą."

Tuo tarpu "Liverpool" strategas Rafaelis Benitezas džiaugėsi, jog jo ekipai pavyko pelnyti įvartį svečiose, bet pridūrė, jog kova dar priešaky.

"Esame geroje situacijoje, tačiau nemanau, kad jau esame favoritai, - sakė ispanas. - Toks varžovas kaip "Arsenal" tikrai gali įmušti svečiuose.

"Taip, mes žaisime savo aistringų žiūrovų akivaizdoje ir tai suteikia nemenką pranašumą, bet Londono komanda yra labai stipri. Matėme tai šiandien - jie daugiau kontroliavo kamuolį, todėl mes turėjome sunkiai dirbti gynyboje ir ieškoti progų kontratakuodami.

"Labai svarbu, kad pavyko greitai išlyginti rezultatą, antraip būtų buvę labai sunku - viena klaida ir rezultatas taptų jau 0-2."

Treneris taip pat gyrė puolėją D.Kuytą: "Jis - geriausias rungtynių žaidėjas, labai padėjęs visiems komandos draugams."