"Chelsea" nesėkmė ir lygiosios anglų klubų dvikovoje © Eurofootball.lt
Trečiadienį UEFA Čempionų Lygoje buvo sužaistos likusios dvejos ketvirtfinalio varžybos. Anglijos „Premier“ lygos klubų duelyje tarp „Arsenal“ ir „Liverpool“ nugalėtojas nepaaiškėjo, o „Chelsea“ išvykoje turėjo pripažinti „Fenerbahce“ pranašumą.

Sausakimšame Stambulo „Sükrü Saraçoglu” stadione vietos „Fenerbahce” klubas susikovė su Anglijos „Premier“ lygos vicečempione sostinės Londono „Chelsea“ ekipa.

Prasidėjus rungtynėms svečiai kontroliavo situaciją ir galėjo pasižymėti, bet Anglijos rinktinės saugo Joe Cole`o smūgį atrėmė vartininkas Volkanas Demirelis. Sužaidus 13 minučių krito ir pirmasis mačo įvartis.

„Chelsea“ saugas Frankas Lampardas efektingai kulniuku atidavė perdavimą prancūzui Florentui Malouda, ir po jo skersuoto kamuolio į baudos aikštelę puolėjas de Souza Deividas įsimušė kamuolį į savus vartus. Londono ekipa nesustojo ir po Michaelo Essieno galingo „šūvio“ kamuolys sudrebino vartų skersinį.

Buvęs anglų klubo futbolininkas Mateja Kežmanas šiandieną „Fenerbahce“ ekipoje buvo vienintelis aikštėje žaidęs puolėjas, kuriam nepavyko „uždaryti“ Mehmeto Aurelio siųstą kamuolį į baudos aikštelę.

Kitoje aikštės pusėje varžovų lyderis Didier Drogba po M.Essieno perdavimo galva mušė pro šalį, o kėlinio pabaigoje stipriu smūgiu iš aštraus kampo privertė padirbėti ir V.Demirelį.

Po pertraukos ir toliau V.Demirlio budrumą tikrino „Chelsea“ legionierius iš Dramblio Kaulo Kranto D.Drogba. Klostantiems tokiems įvykiams šeimininkų treneris brazilas Zico į aikštę nusprendė mesti buvusį „Sheffield United“ ekipos žaidėją Coliną Kazimą-Richardsą.

Po atlikto kampinio Stambulo komandos puolėjas M.Kežmanas galva mušė į vartus, bet savo vietoje buvo „aristokratų“ vartų sargas Carlo Cudicni. Tuo tarpu svečių išpuolis taip pat buvo pavojingas, tačiau po F.Lampardo atlikto baudos smūgio gynėjas Ricardo Carvalho galva smūgiavo virš vartų.

Aistrų aikštėje ir toliau nestigo. V.Demirelis sugebėjo blokuoti Michaelio Ballacko smūgį, o 64-ąją minutę turkai išlygino „status quo“. Po M.Aurelio tolimo perdavimo po keitimo pasirodęs C.Kazimas-Richardsas susitvarkė su kamuoliu ir tiksliu smūgiu pasiuntė jį į vartus.

Iš karto po praleisto įvarčio progą turėjo svečių saugas iš Vokietijos M.Ballackas, bet į jo ataką vėl sureagavo „Fenerbahce“ vartų sargas. Artėjant mačui prie pabaigos fantastiško grožio įvartį įmušė ir savo klaidą tuo pačiu ištaisė de Souza Deividas, kuris iš 30 metrų distancijos nepaliko jokių vilčių C.Cudicini: 2-1.

***

Kitose rungtynėse ginklus surėmė du Anglijos „Premier“ lygos grandai: Londono „Emirates“ stadione šeimininkai „Arsenal“ susitiko su „Liverpool“.

Nuaidėjus rungtynes skelbiančiam švilpukui abidvi komandos neužsidarė gynyboje ir įvairiai ieškojo kelių prie varžovų vartų. Tik prabėgus 20 minučių buvo sukurtas pirmasis dėmesio vertas momentas.

Po šeimininkų saugo Mathieu Flamini perdavimo iš aikštės vidurio puolėjas iš Olandijos Robinas van Persie pabėgo nuo „Liverpool“ gynėjų ir pasigavęs kamuolį ore smūgiavo kiek virš skersinio. Netrukus tas pats žaidėjas vėl pagrasino priešininkų vartams, bet vartininkas Pepe Reina pirštų galais atmušė jo muštą kamuolį pažeme.

Ataka ir toliau tęsėsi, po kurios buvo pelnytas ir pirmasis šio susitikimo įvartis. 23-iąją minutę R.van Persie pakėlė kampinį ir visų aukščiausiai iššokęs bei gerai poziciją užsiėmęs puolėjas Emmanuelis Adebayoras smūgiu galva „sušaudė“ bejėgį P.Reiną.

Tačiau vos už poros minučių „Liverpool“ klubas sugebėjo greitai vėl viską sugrąžinti į savo vietas. Fernando Torresas atliko perdavimą kapitonui Stevenui Gerrardui, kuris apsivaręs du varžovus perdavė kamuolį į baudos aikštelės vidurį ir ten puolėjas Dirkas Kuytas kyšteldamas koją nukreipė jį į vartus.

Antrajame kėlinyje žaidimo tembras išliko toks pat greitas bei atviras. 47-ąją minutę po S.Gerrardo atlikto baudos smūgio kamuolys atšoko olandui D.Kuytui, bet jo smūgį sugavo vartininkas Manuelis Almunia.

56-ąją minutę savo šansą turėjo ir jaunasis anglas Theo Walcottas, kuris aikštėje po pirmojo kėlinio pakeitė R.van Persie. Būdamas kairiajame krašte jis pabandė savo laimę pramušti P.Reina tikslumu, bet jo smūgiuotas kamuolys į tolimąjį vartų kampą pralėkė labai greta virpsto.

Įpusėjus rungtynėms bene realiausią progą vėl persverti rezultatą „kanonierių“ naudai turėjo gynėjas Emmanuelis Eboue, bet po jo smūgio galva kamuolys buvo išmuštas iš vartų linijos. Vos po kelių akimirkų D.Kuytas savo baudos aikštelėje rankomis užlaikė ir tuo pačiu pargriovė saugą Alexandrą Hlebą, bet teisėjas 11 metrų baudinio visų nuostabai taip ir nepaskyrė.

Iki varžybų pabaigos likus žaisti apie 20 minučių šeimininkai iššvaistė dar vieną šansą. Po E.Adebayoro perdavimo iš krašto Cescas Fabregaso muštas kamuolys atsitrenkė į Nicklasą Bendtnerį, bet šis stovėjęs nugara į vartus nespėjo susiorientuoti ir būdamas vos už poros metrų nepasiuntė jo į tinklą.

Trečiadienio rungtynių statistika:

Londono „%c00041“ 1 – 1 „%c00045“
23‘ [1 – 0] Emmanuel Adebayor
26‘ [1 – 1] Dirk Kuyt

Stambulo „%c00148“ 2 – 1 Londono „%c00042“
13‘ [0 – 1] de Souza Deivid (į savus vartus)
64‘ [1 – 1] Colin Kazim-Richards
80‘ [2 – 1] de Souza Deivid