Čempionų lygos trečiadienio ketvirtfinalių mačų apžvalga © Eurofootball.lt
Trečiadienį kovas tęs likusios keturios komandos pradės kovą UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalyje.

Londono „%c00041“ – „%c00045“

Teisėjas: Pieter Vink (Olandija)

Tai pora, kurioje prognozuoti nugalėtoją labai sunku. Du Anglijos klubai stos vienas prieš kitą ir kovos dėl vienintelio kelialapio į pusfinalį. Abi ekipos neslepia ambicijų žengti dar vieną žingsnį taurės link, tačiau kuriai tai pavyks padaryti paaiškės tik aikštelėje.

„Arsenal“ klubas po ne itin sėkmingų kelių rungtynių Anglijos „Premier“ lygoje nukrito jau į trečiąją vietą ir atsilieka nuo lyderio „Man Utd“ jau 6, o antroje pozicijoje žengiančio „Chelsea“ - 1 tašku. Savaitgalį ‚Kanonieriai‘ tik po labai atkaklios kovos 3-2 palaužė „Bolton“ futbolininkus.

Tuo tarpu „Liverpool“ sekmadienį laimėjo Liverpulio miesto derbį prieš artimiausią persekiotoją „Everton“ bei žengė didelį žingsnį ketvirtosios vietos užsitikrinimo link.

Aštuntfinalyje „Arsenal“ iveikė „Milan“, o „Liverpool“ kitą Milano ekipą – „Inter“.

Liverpulio klubo treneris Rafa Benitezas patikino, kad jo komanda yra pasiruošusi mačui, jam pritarė ir kapitonas Stevenas Gerrardas, pridūręs, kad Čempionų lyga yra vienintelis turnyras, kuriame ekipa dar gali iškovoti trofėjų, todėl jai bus skiriamas itin didelis dėmesys.

Kanonierių stovykloje nuotaikos, nepaisant susikomplikavusios situacijos nacionalinėse pirmenybėse, taip pat neblogos. Vyriausiasis treneris Arsenas Wengeras teigė, kad tikisi sunkaus mačo, nes mano, jog varžovai yra labai pavojingi bei turi puikių žaidėjų, kurie vieni gali nulemti mačo eigą. Strategas išskyrė S.Gerrardą ir itin rezultatyviai rungtyniaujantį puolėją Fernando Torresą.

Stambulo „%c00148“ – Londono „%c00042“

Teisėjas: Claus Bo Larsen (Danija)

Gana netikėtai į ketvirtfinalį patekusi „Fenerbahce“ bandys įveikti ir dar vieną barjerą – Londono „Chelsea“. Nors Stambulo klubo patekimas į ketvirtfinalį visiems jau buvo staigmena, tačiau komanda, atrodo, yra pasiryžusi padaryti ir dar kartą nustebinti visus futbolo mėgėjus.

„Chelsea“ po savaitgalį laimėto „Premier“ lygos mačo prieš „Middlesbrough“ rezultatu 1-0 pakilo į antrąją turnyrinės lentelės vietą. Tuo tarpu „Fenerbahce“ savaitgalį 2-1 išvykoje palaužė kitą Stambulo ekipą „Besiktas“.

‚Mėlynieji‘ aštuntfinalyje įveikė Pirėjo „Olympiacos“ ekipą, o turkai tik po 11 metrų baudinių serijos privertė pasiduoti „Sevilla“ komandą.

„Chelsea“ treneris Avramas Grantas po šio etapo burtų traukimo ceremonijos neslėpė, jog yra patenkintas gautu varžovu, tačiau dabar apie tai kalba jau atsargiau, teigdamas, jog tokios ekipos kaip „Fenerbahce“ visada yra sunkiai prognozuojamos bei puikiai rungtyniauja namie.

Todėl kalbėdamas apie pirmąjį mačą Turkijoje strategas tikino, kad komanda turi būti itin susikaupusi ir nedaryti grubių klaidų, ypač gynyboje. Treneriui pritarė ir puolėjas Nicolasas Anelka, išskyręs būtinybę nenuvertinti varžovų.

Stambulo klubo strategas Zico teigė, kad patekimas į ketvirtfinalį jiems toli gražu nebuvo staigmena, todėl dabar yra mąstoma tik apie pergalę. Optimizmu tryško ir patyręs gynėjas Roberto Carlosas bei saugas Alexas. Žaidėjų teigimu jie tikėjosi nužengti taip toli.

Futbolininkai taip pat pridūrė, jog jų neslėgs joks spaudimas, tad jie į aikštę žengs atsipalaidavę ir mėgausis žaidimu, bei atiduos visas jėgas, kad pasiektų teigiamą rezultatą, ypač namuose.