"Man Utd" ir "Barcelona" pergalės išvykose © Eurofootball.lt
Antradienį po ilgesnės pertraukos vėl į žiūrovų ekranus sugrįžo UEFA Čempionų Lyga. Buvo sužaisti pirmieji du ketvirtfinalio susitikimai, kuriuose pergales šventė svečiuose žaidę klubai. „Man Utd“ nugalėjo „Roma“, o „Barcelona“ minimaliu rezultatu palaužė „Schalke“.

Sausakimšame „Stadio Olimpico“ stadione ginklus surėmė vienas kitam labai gerai pažįstami priešininkai: šeimininkai „Roma“ ir Anglijos „Premier“ lygos lyderis „Man Utd“.

Rungtynių pradžia šiek tiek geriau klojosi sostinės komandai, kuri kartas nuo karto spaudė savo varžovus. Pirmasis dėmesio vertas momentas įvyko 15-ąją minutę, kai po pakelto kampinio gynėjas Christianas Panucci galva smūgiavo virš vartų.

Sužaidus beveik pusvalandį visus Romos fanus už galvos privertė griebtis puolėjas Mirko Vučiničius, kuris būdamas už baudos aikštelės prieigų po apsisukimo mušė į vartus, bet kamuolys skriejo kiek virš skersinio.

Anglijos klubas nors ir nesukūręs nieko pavojingo pirmajame kėlinyje, būtent pirmasis išsiveržė į priekį. 39-ąją minutę Wayne`as Rooney atliko perdavimą į dešinę Paului Scholesui, šis pakėlė kamuolį į baudos aikštelę, į kurią kaip viesulas įsiveržęs portugalas Cristiano Ronaldo laimėjo oro dvikovą prieš Marco Cassetti ir nuginklavo Doni.

Artėjant pertraukai dar vienu šansu nepasinaudojo „Roma“ legionierius iš Juodkalnijos M.Vučiničius, kuris po Maxo Tonetto perdavimo iš kairiojo krašto krūtine prasimetė kamuolį pro du gynėjus ir mušė į tolimąjį vartų kampą, bet jam pritrūko šiek tiek tikslumo.

Pusę antrojo kėlinio laiką aikštės šeimininkai visiškai perėmė situaciją į savo rankas. 49-ąją minutę vėl progą turėjo M.Tonetto, kuris po M.Vučiničiaus perdavimo galingai smūgiavo kaire koja, bet pro šalį.

Netrukus vis tas pats M.Tonetto iš kairiojo krašto bandė atlikti perdavimą, tačiau gavosi smūgis į vartus ir „raudonųjų velnių“ vartų sargas Edwinas van der Saras pirštų galais nukreipė kamuolį už galinės linijos.

51-ąją minutę sostines ekipos sirgaliai turėjo smarkiai atsidusti, kai po Mancini galva atmesto kamuolio kapitonas C.Panucci būdamas visiškai laisvas įsigudrijo pasiųsti kamuolį virš vartų.

Prabėgus valandai po keitimo pasirodęs saugas Ludovicas Giuly iš dešinio krašto atliko aštrų perdavimą skirtą Alberto Aquilani, bet patyręs „Man Utd“ vartininkas viską akylai perskaitė ir pirmasis sugriebė jį. Po poros minučių vėl svečių vartams grasino M.Vučiničius, bet po atlikto kampinio jo smūgiuotą kamuolį galva atmušė E.van der Saras.

„Neįmuši tu – įmuša tau“. Šią nerašytą futbolo taisyklę savo varžovams priminė Mančesterio komandos puolėjas W.Rooney. Wesas Brownas iš dešiniojo krašto skersavo kamuolį į baudos aikštelę, jį galva atmetė Ji Sung-Parkas, bet vartus palikęs Doni suklydo ir paleido kamuolį iš rankų, o šia dovanėle pasinaudojęs anglas įrideno kamuolį į tuščius vartus.

Po pelnyto įvarčio „United“ futbolininkai lyg pabudo po amžino įšalo. Prabėgus kelioms akimirkoms galėjo kristi ir trečiasis įvartis, bet C.Ronaldo atsikratęs poros priešininkų iš už baudos aikštelės smūgiavo į virpstą.

71-ąją minutę svečiai sukūrė dar vieną realią progą įmušti. W.Rooney perdavė kamuolį iš kairės tiesiai po kojomis saugui Michalui Carrickui, bet jam pritrūko vos poros centimetrų tikslui pasiekti. Mačo pabaigoje galutinį tašką galėjo padėti C.Ronaldo, kuris po Carloso Tevezo perdavimo nestabdydamas „kaip iš patrankos šovė“ kiek virš skersinio.

***

Kitose ketvirtfinalio varžybose įvyko Vokietijos Bundesligos Gelzenkircheno „Schalke“ ir Ispanijos „Primera“ lygoje kol kas šlubuojančio „Barcelona“ klubo akistata. Svečiams ilgai įvarčio laukti nereikėjo.

Andreasas Iniesta kairiu kraštu perdavė kamuolį puolėjui Thierry Henry ir pirmąjį jo smūgį atrėmė vartininkas Manuelis Neueris, tačiau tuo ataka nepasibaigė. Kamuolys atšoko atgal prancūzui, kuris jį perdavė jaunajam puolėjui Bojanui Krkičiui, ir šiam beliko nukreipti kamuolį į tuščius vartus ir taip nusiskinti visus laurus.

Katalonų klubas per daug neleido atakuoti savo oponentams. Sužaidus pusvalandį Heiko Westermannas smūgiavo virš vartų, o kitoje aikštės pusėje po Samuelio Eto‘o perdavimo gynėjas Marcelo Bordonas neleido atakos užbaigti B.Krkičiui.

Prieš pačią pertrauką „Schalke“ ekipos puolėjas Kevinas Kuranyi norėjo, kad būtų skirtas 11 metrų baudinys, kadangi anot jo Gianluca Zambrota jį stumtelėjo, tačiau arbitro švilpukas taip ir tylėjo.

Antrajame kėlinyje Mirko Slomkos auklėtiniams niekaip nepavykdavo rasti kelių „Barcelona“ vartų link. Halilo Altintopo smūgį blokavo Carlesas Puyolis, o 49-ąją minutę meistriškumą pademonstravo ir ispanų klubo vartininkas Victoras Valdezas, atrėmęs Christiano Pandero bandymą.

Šeimininkai ir toliau spaudė savo varžovus. Fabianas Ernestas, H.Altintopas ir C.Panderis savo progomis taip ir nepasinaudojo, o po keitimo pasirodęs Sorenas Larsenas iššvaistė puikų šansą, kai kamuolys netikėtai atsitrenkęs į jo galvą skriejo greta vartų.

Artėjant susitikimui prie pabaigos „Schalke“ saugas Vincente Sanchezas buvo arti tikslo. Vėliau po Rafinha perdavimo M.Bordonas privertė į darbą įsijungti V.Valdezą, kuris neutralizavo pavojų, o visos viltys išblėso, kai S.Larsenas galva mušė pro šalį.

Antradienio rungtynių statistika:

„%c00028“ 0 – 2 „%c00040“
39‘ [0 – 1] Cristiano Ronaldo
66‘ [0 – 2] Wayne Rooney

Gelzenkircheno „%c00015“ 0 – 1 „%c00006“
11‘ [0 – 1] Bojan Krkic