Atleistas Meksikos rinktinės treneris H.Sanchezas © Eurofootball.lt
Meksikos Futbolo Federacija (FMF) pirmadienį atsisveikino su vos 16 mėnesių vyriausiojo trenerio poste prabuvusiu, garsiu praeityje futbolininku Hugo Sanchezu.

Buvęs ispanų grando Madrido „%c00003“ klubo puolėjas, laikomas vienu geriausiu visų laikų šalies futbolininku, buvo atleistas nuo trenerio pareigų po to, kai prieš dvi savaites taip pat jo vadovaujama Meksikos (U-23) rinktinė nesugebėjo patekti į Pekino Olimpines žaidynes.

„Vienbalsiu sprendimu, kurį priėmė generalinis federacijos komitetas sudarytas iš 18 lygoje rungtyniaujančių klubų prezidentų, kontraktiniai ryšiai su techniniu nacionalinės rinktinės personalu buvo nutraukti“, - spaudos konferencijoje pareiškė FMF generalinis sekretorius Decio de Maria.

Taip pat D.de Maria prasitarė, kad laikinai komandai vadovaus su Meksikos jaunių (U-17) komanda Pasaulio čempionatą vykusį 2005 metais Peru laimėjęs Jesusas Ramirezas. Kitą mėnesį jo laukia draugiški susitikimai su Kinijos ir JAV rinktinės futbolininkais.

Meksikos spauda jau pateikia realiausių pretendentų sąrašą, kurie perims rinktinės vairą. Yra minimos tokios pavardės kaip dabartinis Portugalijos treneris brazilas Luizas Filipe Scolari, argentinietis Jose Pekermanas ir su Italijos rinktine 2006 metais Pasaulio pirmenybėse triumfavęs Marcelo Lippi.

H.Sanchezas, kuris Meksikos rinktinei vadovauti pradėjo 2006 metų lapkričio mėnesį, per 23-ejas tarptautines rungtynes su komanda iškovojo 12 pergalių, tris kartus sužaidė lygiosiomis ir 8 kartus patyrė pralaimėjimą.