Čempionų lygos antradienio ketvirtfinalio mačų apžvalga © Eurofootball.lt
Po nedidelės pertraukos tęsiasi UEFA Čempionų lygos dvikovos , kurias tęs 8 pajėgiausi Europos klubai, prasimušę į turnyro ketvirtfinalį.

EuroFootball.lt siūlo jums apžvelgti pirmąsias dvi ketvirtfinalio poras, kurios jėgas išmėgins antradienį.


„%c00028“ – „%c00040“

Teisėjas: Frankas De Bleeckere (Belgija)

Tai, be jokios abejones, viena įdomiausių ketvirtfinalio porų. Visi turbūt dar pamena tas rungtynes, kai „Man Utd“ namuose net 7-1 sutrypė svečius iš Italijos, todėl nenuostabu, kad visi amžinojo miesto komandos žaidėjai, sirgaliai ir treneriai vieningai tvirtina, jog tikslas yra ne tik patekimas į pusfinalį, bet ir kerštas už tą pažeminimą „Old Trafford“ stadione.

„Man Utd“ komanda kelią į ketvirtfinalį prasimušė įveikdama „Lyon“ futbolininkus, tuo tarpu „Roma“ privertė pasiduoti Madrido „Real“.

Anglijos klubas pastaruoju metu demonstruoja stulbinančią formą, tą jie įrodė ir šį savaitgalį, kai „Premier“ lygos mače namuose 4-0 sutriuškino Birmingemo „Aston Villa“ ekipą. Tuo tarpu „Roma“ savaitgalį Italijos čempionate lygiosiomis 1-1 sužaidė su „Cagliari“ ir nepasinaudojo galimybe sumažinti atsilikimą nuo lyderio Milano "Inter".

Italijos ekipoje neapsieita ir be nuostolių, mat komandos kapitonas ir lyderis Francescas Totti dėl traumos turės praleisti pirmąjį mačą Romoje. Medikai nuogąstauja, ar futbolininkas spės atsigauti ir iki atsakomųjų rungtynių.

„Man Utd“ ekipos stovykloje nuotaikos pakilios, nors aikštėje tikrai neišvysime saugo Dareno Fletcherio, kuris iš rikiuotės iškrito šešioms savaitėms ir šį sezoną veikiausiai neberungtyniaus. Ekipai negalės padėti ir Louisas Saha bei Nani, o likę anglų klubo žaidėjai yra pasiryžę kovoti ir, kaip teigė Cristiano Ronaldo, – nugalėti.


Gelzenkircheno „%c00015“ – „%c00006“

Tiesėjas: Kyros Vassaras (Graikija)

Kitoje poroje Ispanijos futbolo grandas „Barcelona“ klubas egzaminuos „Schalke 04“ ekipą. Pastaruoju metu katalonai rodo ne pačius geriausius rezultatus. Savaitgalį Ispanijos čempionate jie ne tik rezultatu 2-3 pralaimėjo Sevilijos „Real Betis“, bet ir nukrito į trečiąją poziciją turnyrinėje lentelėje. Tuo tarpu „Schalke“ Vokietijos pirmenybėse paskutinį mačą sužaidė lygiosiomis 1-1 su „Karlsruher“ futbolininkais.

„Barcelona“ į ketvirtfinalį pateko įveikdama „Celtic“ klubą, o „Schalke“ tik po baudinių serijos palaužė „Porto“.

„Barca“ pastaruoju metu įkrito į duobę - po pralaimėjimo „Valencia“ ekipai katalonai pasitraukė iš Ispanijos Karaliaus Taurės turnyro, komplikuota padėtis ir nacionalinėse pirmenybėse, kur nuo lyderio Madrido "Real" atsiliekama jau 7 taškais. Taigi, atrodo Čempionų lyga yra vienintelis turnyras, kur ekipa dar gali pakovoti dėl trofėjaus.

„Viską įrodysime aikštelėje“,- ryžtingai kalbėjo puolėjas Samuelis Eto‘o. Jam pritarė ir komandos draugas Thiery Henry, kuris pripažino, kad ekipa turi tam tikrų problemų, bet tiki, jog netrukus pavyks jas išspręsti, o tam labai pasitarnautų pergalė arba bent jau teigimas rezultatas Gelzenkirchene.

Rungtynėse tikrai neišvysime Deco ir Ronaldinho, kurie nežais dėl patirtų traumų.

„Schalke“ klubo stovykloje nuotaikos taip pat pakilios. Gynėjas Rafinha tiki, kad jo klubui padės tas faktas, jog ne jie bus laikomi šios poros favoritais.

„Savo uždavinius Čempionų lygoje mes jau įvykdėme, todėl žaisime be jokio spaudimo. Kita vertus, kodėl nepasiekus dar daugiau?“,- retoriškai klausė žaidėjas.

Panašiai kalbėjo ir puolėjas Kevinas Kuranyi, išreiškęs viltį, kad jo komanda nugalės pirmajame mače.