"Empoli" klube A.Malesanį keičia L.Cagni © Eurofootball.lt
Italijos „Serie A“ lygos „%c00085“ klube įvyko trenerių permainos – kai sekmadienį komanda rezultatu 2-0 namie nusileido „%c00063“ ekipai savo posto neteko Alberto Malesani, ir į jo vietą buvo paskirtas Luigi Cagni.

Savaitgalį patirtas pralaimėjimas buvo paskutinis šio klubo direktorių kraujo lašas taurėje, kurie apie stratego atleidimą paskelbė ekipos oficialiame tinklapyje. Klubas šiuo metu iki sezono pabaigos likus žaisti septynioms rungtynėms užima paskutinę vietą.

57-erių metų L.Cagni vėl sugrįžo į „Empoli“ vyriausiojo trenerio kėdę po to, kai lapkričio mėnesį jį pakeitė buvęs „Udinese“ strategas 53-ejų metų A.Malesani, ir tuomet ekipa „Serie A“ lygoje buvo 17-oje pozicijoje.

Šio trenerio paslaugų atsisakymas buvo netikėtas siurprizas, kadangi praėjusiame sezone jis su nedidelio miesto klubu Italijos čempionate užėmė aukštą 7-ąją vietą ir pateko į UEFA Taurę, iš kurios buvo eliminuotas Šveicarijos „%c00175“ komandos.

Po šiandien priimto sprendimo, L.Cagni buvo patenkintas priimdamas šį darbą, kurį pradėjo 2006-ųjų metų sausio mėnesį: „Man nerūpi praeitis. Su šiuo klubu noriu susikoncentruoti dabarčiai ir ateičiai. Nors tai bus ir didelis išbandymas, pabandysiu išgelbėti „Empoli“ nuo iškritimo į žemesnįjį divizioną. Turime šansą ir sunkus darbas manęs visai negąsdina“.

Atleisti ir vėl susigrąžinti trenerius į klubus Italijoje jau tapo mada. „%c00200“ klubo treneris Stefano Colantuono, kuris lapkritį neteko savo užimamų pareigų, praėjusią savaitę buvo grąžintas prie komandos vairo.