Peru rinktinės žaidėjams - pusantrų metų diskvalifikacija © Eurofootball.lt
Peru futbolo federacija (FPF) penktadienį pranešė, jog dėl drausmės pažeidimų 18-ai mėnesių iš šalies nacionalinės rinktinės diskvalifikuoti puolėjai Claudio Pizarro, Jeffersonas Farfanas ir Andresas Mendozas bei gynėjas Santiago Acasiete.

Ketvertukas rinktinėje nerungtyniauja jau nuo gruodžio mėnesio dėl lapkritį, po atrankos į pasaulio čempionatą rungtynių su Brazilija komandos, viešbutyje Limoje įvykusio incidento.

Diskvalifikacijos laikotarpis pradėtas skaičiuoti būtent nuo praėjusių metų pabaigos, todėl visi keturi futbolininkai praleis iš viso 8 atrankos į 2010-ųjų planetos pirmenybes mačus. Peru rinktinė per pirmąsias 4 rungtynes surinko vos 2 taškus.

Atitinkamai Eindhoveno PSV ir Londono „Chelsea“ klubams atstovaujančių puolėjų J.Farfano ir C.Pizarro netektis yra skaudus smūgis nacionalinei rinktinei, nors pastarasis neretai kritikuojamas dėl žaidimo už šalies rinktinę.

Peru nacionalinė rinktinė sužaidė lygiosiomis 1-1 su Brazilijos vienuolike, tačiau jau po trijų dienų, kai rinktinę paliko J.Farfanas, buvo gėdingai, rezultatu 5-1, sutriuškinta Ekvadoro.

Peru futbolą pastaraisiais metais kamuoja vidiniai konfliktai tarp federacijos vadovų, o nacionalinė rinktinė į finalinį pasaulio čempionato etapą neprasimuša jau nuo 1982 metų.

Žaidėjai dažnai kaltinami nedrausmingu elgesiu, tačiau savo ruožtu skundžiasi žiniasklaidos atstovų puldinėjimais.