Pirmoji čempiono pergalė Rusijos pirmenybėse © Eurofootball.lt
Sekmadienį Rusijos „Premier“ lygoje keturiomis varžybomis pasibaigė antrojo turo kovos. Pirmąją pergalę naujajame sezone į savo sąskaitą įsirašė čempionų titulą ginantis Sankt Peterburgo „Zenit“, minimaliais rezultatais laimėjo Kazanės „Rubin“ ir Permės „Amkar“, o Maskvos „Dinamo“ namie įveikė „Khimki“.

Centrinėse turo rungtynėse sostinės „Moksva“ klubas namuose susikovė su praėjusių metų pirmenybių čempionais Sankt Peterburgo „Zenit“. Ir jau 3-iąją minutę šeimininkai prasileido įvartį: Po baudos smūgio Andrejus Aršavinas suktu smūgiu nuginklavo Jurijų Ževnovą.

Antrajame kėlinyje sužaidus 15 minučių „Zenit“ pranašumą padvigubino gynėjas Aleksandras Aniukovas, kuris gavęs Viktoro Faizulino perdavimą galingu smūgiu nepaliko jokių šansų „Moksva“ vartininkui.

Kazanės „Rubin“ ir Permės „Amkar“ yra vieninteliai du klubai, per pirmuosius savo du mačus iškovoję šešis taškus ir būtent dabar šios dvi ekipos yra čempionato lyderiai.

„Amkar“ išvykoje minimaliu rezultatu nugalėjo „Spartak“ iš Nalčiko. Pergalingą įvartį 13-ąją minutę pelnė jaunasis Permės komandos puolėjas Nikolajus Ževnovas, kuriam tai jau buvo antrasis tikslus smūgis pirmenybėse.

„Rubin“ namuose irgi tokiu pat rezultatu nugalėjo Vladivostoko „Luch-Energia“. Čia įvartis buvo pelnytas 16-ąją susitikimo minutę, tačiau jį įmušė ne šeimininkai, o svečių gynėjas Aleksandras Šešukovas.

Maskvos „Dinamo“ nenuvylė savo sirgalių ir antrajame kėlinyje pelnę du įvarčius nugalėjo „Khimki“. Nugalėtojų gretose 53-ąiąj minutę pasižymėjo Igoris Semšovas, o 67-ąją praėjusiame sezone lūkesčių nepateisinęs puolėjas Tsvetanas Genkovas.

Sekmadienio rungtynių statistika:

Kazanės „%c00074“ 1 – 0 Vladivostoko „%c00287“
16‘ [1 – 0] Aleksandr Sheshukov (į savus vartus)

87‘ Aleksandr Orekhov („Rubin“) pašalintas iš aikštės

„%c00118“ 0 – 2 Sankt Peterburgo „%c00073“
3‘ [0 – 1] Andrei Arshavin
59‘ [0 – 2] Aleksandr Aniukov

Maskvos „%c00110“ 2 – 0 „%c00325“
53‘ [1 – 0] Igor Semshov
67‘ [2 – 0] Tsvetan Genkov

Arūnas Klimavičius („Dinamo“) žaidė visas rungtynes ir 32 minutę buvo įspėtas geltona kortele, o Žydrūnas Karčemarskas („Dinamo“) liko tarp atsarginių

Mantas Samusiovas („Khimki“) liko ant atsarginių žaidėjų suolo

„%c00286“ 0 – 1 Permės „%c00120“
13‘ [0 – 1] Nikolay Zhilayev