"Ajax" viltys pasivyti PSV vis labiau blėsta © Eurofootball.lt
Sekmadienį Olandijos „Eredivisie“ lygos pirmenybėse buvo sužaistos paskutinės ketverios 30-ojo turo varžybos. Pralaimėjimą patyręs „Ajax“ dar labiau susikomplikavo savo padėtį kovoje dėl čempionų titulo, tuo tarpu Roterdamo derbyje „Sparta“ netikėtai privertė pasiduoti „Feyenoord“. „NEC“ mačo pabaigoje išplėšė pergalę mače su „Venlo“, o „Willem II“ palaužė „Heracles“.

Enschedo „Twente“ namuose sugebėjo atsitiesti po praleisto įvarčio ir įveikti vieną čempionato lyderių Amsterdamo „Ajax“ klubą. Antrojo kėlinio viduryje šeimininkų gynėjas iš Brazilijos Douglasas Franco įsimušęs įvartį į savus vartus išvedė „Ajax“ į priekį.

Bet jau po septynių minučių buvęs „Middlesbrough“ klubo puolėjas Luke`as Wilkshire`as tiksliu smūgiu atstatė „status quo“. Ir jau per teisėjo pridėtinį laiką Eljero Elia sugebėjo atnešti „Twente“ ekipai pergalę.

Roterdamo derbyje vienas autsaiderių „Sparta“ klubas namuose surėmė ginklus su „Feyenoord“ ekipa. Sužaidus daugiau nei dešimt minučių svečiai pirmavo, kai Luigi Bruinsas atliko rezultatyvų perdavimą Theo Luciusui ir šis pelnė įvartį.

Tačiau po trijų minučių „Sparta“ komandai rezultatą išlygino Nourdinas Boukhari, o po pertraukos sužaidus penkias minutes tas pats futbolininkas taikliu tolimu smūgiu persvėrė rezultatą savo ekipos naudai.

Įpusėjus rungtynėms „Feyenoord“ ekipos gynėjas Giovanni van Bronckhorstas būdamas geroje pozicijoje savo komandos nepavedė ir išlygino rezultatą. Vis tik per teisėjo pridėtą laiką svečiams nepavyko iškovoti bent taško, kadangi Marvinas Emnesas apsivaręs du gynėjus padėjo tašką šiame derbyje.

Per paskutines dešimt minučių pastaruoju metu puikią formą demonstruojantis Nijmegeno „NEC“ klubas sugebėjo įmušti du įvarčius į „Venlo“ vartus ir išplėšti tris taškus bei įtvirtinti savo pozicijas turnyrinės lentelės viduryje.

Sekmadienio rungtynių statistika:

„Venlo“ 1 – 2 Nijmegeno „NEC“
34‘ [1 – 0] Keisuke Honda
79‘ [1 – 1] Jhon van Beukering
90‘ [1 – 2] Bas Sibum

Enschedo „Twente“ 2 – 1 Amsterdamo „Ajax“
63‘ [0 – 1] Douglas Franco (į savus vartus)
70‘ [1 – 1] Luke Wilkshire
90‘ [2 – 1] Eljero Elia

Roterdamo „Sparta“ 3 – 2 Roterdamo „Feyenoord“
11‘ [0 – 1] Theo Lucius
15‘ [1 – 1] Nourdin Boukhari
50‘ [2 – 1] Nourdin Boukhari
62‘ [2 – 2] Giovanni van Bronckhorst
90‘ [3 – 2] Marvin Emnes

Tilburgo „Willem II“ 2 – 1 Almelo „Heracles“
46‘ [1 – 0] George Mourad
68‘ [2 – 0] Frank Demouge
70‘ [2 – 1] Robbert Schilder