Permainingame mače - "Chelsea" pergalė prieš "Arsenal" © Eurofootball.lt
Antrose intriguojančiose sekmadienio Anglijos "Premier" lygos rungtynėse Londono "Chelsea" namie daugiau nei 40-ies tūkstančių žiūrovų akivaizdoje po atkaklios ir dramatiškos kovos 2-1 įveikė kitą sostinės ekipą "Arsenal" bei išliko tarp pretendentų kovoje dėl pirmosios vietos čempionate.

Verta pažymėti, jog tai buvo 78-asis gimtajame "Stamford Bridge" stadione 'mėlynųjų' nepralaimėtas mačas iš eilės.

Londono "%c00042" 2 - 1 Londono "%c00041"
58' [0 - 1] Bacary Sagna
72' [1 - 1] Didier Drogba
81' [2 - 1] Didier Drogba

Šios dvikovos svarba abiems ekipoms buvo milžiniška - kiek anksčiau tą pačią dieną lyderis "Man Utd" įveikė "Liverpool", todėl, norint pernelyg neatsilikti nuo titulą ginančių Sero Alekso Fergusono auklėtinių, abiems vienuolikėms reikėjo laimėti.

Šeimininkai rungtynes pradėjo atsargiai, leisdami varžovams daugiau kontroliuoti kamuolį. Visgi "Arsenal" to deramai išnaudoti nesugebėjo ir italo Carlo Cudicini vartams grasino tik keliais ne itin pavojingais Robino van Persie smūgiais iš toli.

Antroje kėlinio dalyje "Chelsea" futbolininkai suaktyvėjo ir netrukus puikią progą pasižymėti turėjo puolėjas Didier Drogba, tačiau iššokęs vienas prieš varžovų vartininką Dramblio Kaulo Kranto rinktinės narys nesuvaldė kamuolio ir svečiams pavyko išvengti didesnių problemų.

"Arsenal" į tai atsakė Williamo Gallas smūgiu iš kelių metrų, po kurio kamuolys atsimušė į virpstą. Tiesa, įvartis nebūtų buvęs įskaitytas, mat gynėjui arbitro asistentas užfiksavo nuošalę.

Tuo tarpu kitoje aikštės pusėje sėkmės pritrūko kitam puolėjui Salomonui Kolou, kuris, atsidūręs patogioje situacijoje baudos aikštelės viduryje, nepataikė į kamuolį.

Antrajame kėlinyje abiejų komandų žaidimas tapo dar atviresnis ir dvikova įgavo pagreitį. Netrukus po pertraukos puikią progą pasižymėti turėjo saugas Mattheu Flamini, tačiau jo smūgį iš eigos atrėmė C.Cudicini.

Ir toliau nesisekė 'mėlynųjų' atakų lyderiui D.Drogba, kuriam, įsiveržusiam į baudos aikštelę, paskutinę akimirką tiksliai smūgiuoti sutrukdė gynėjas W. Gallas. Visgi pirmasis įvartis krito netrukus - 58 minutę "Arsenal" įsiveržė į priekį.

Po Cesco Fabregaso link artimojo virpsto pakelto pakelto kampinio pirmąjį įvartį vilkėdamas 'kanonierių' marškinėlius pelnė dešiniojo krašto gynėjas B.Sagna. Tiesa, futbolininko džiaugsmą netrukus aptemdė patirta trauma, dėl kurios jis buvo priverstas palikti aikštę.

"Chelsea" strategas Avramas Grantas, suprasdamas būtinybę bent jau išlyginti rezultatą, Michaelį Ballacką ir Claude'ą Makelele pakeitė puolėju Nicolasu Anelka ir aktyviu krašto gynėju Juliano Belletti. Visgi toks sprendimas sukėlė kelių tūkstančių "Stamford Bridge" stadione susirinkusių sirgalių nepasitenkinimą, kurie skanduotėmis aiškiai abejojo specialisto iš Izraelio sprendimu ir skandavo buvusį strategą Jose Mourinho palaikančius šūksnius.

Tačiau vėliau jiems teko užtilti, mat po keitimo aikštėje pasirodę futbolininkai svariai prisidėjo prie šeimininkų spaudimo, pasibaigusio dviem įvarčiais.

72 minutę po sumaišties baudos aikštelėje D.Drogba, nepaisydamas kelių anksčiau neišnaudotų progų, dar įrodė, jog yra aukščiausios klasės puolėjas ir stipriu smūgiu pažeme pasiuntė kamuolį į tinklą, atstatydamas pusiausvyrą.

"Chelsea" spaudimas tęsėsi ir netrukus vartininkui Manueliui Almuniai teko antrą kartą traukti kamuolį iš savo vartų tinklo - po N.Anelkos perdavimo galva D.Drogba techniškai susistabdė kamuolį ir dar kartą nuginklavo bejėgį ispaną.

Nepaisant visų "Arsenal" pastangų per likusį laiką, 'aristokratai' išsaugojo minimalų pranašumą ir šventė pergalę, po kurios susigrąžino antrąją vietą turnyrinėje lentelėje. Nuo lyderio "Man Utd", kuris dar atvyks tarpusavio rungtynėms į Londoną, A.Granto auklėtiniai likus žaisti 7-iems turams atsilieka tik 5 taškais.