"Man Utd" įtikinamai nugalėjo "Liverpool" © Eurofootball.lt
Sekmadienio popietę Anglijos „Premier“ lygos čempionate įvyko ilgai lauktos, bene vienos svarbiausių šių pirmenybių rungtynės. Čempionų titulą ginantis „Man Utd“ namuose susikovė su aršiausiu visų laikų priešu „Liverpool“. Triuškinančią pergalę rezultatu 3-0 iškovojo „United“.

„%c00040“ 3 – 0 „%c00045“
34‘ [1 – 0] Wes Brown
79‘ [2 – 0] Cristiano Ronaldo
81‘ [3 – 0] Nani

44‘ Javier Mascherano („Liverpool“) pašalintas iš aikštės

Šeimininkų vyriausiasis treneris Seras Aleksas Fergusonas startinėje sudėtyje atliko net septynis keitimus, tuo tarpu jo oponentas Rafaelis Benitezas, kaip bebūtų keista, į aikštę metė lygiai tokią pačią komandą, kuri nugalėjo „Reading“.

Sausakimšame „Old Trafford“ stadione abidvi ekipos mačą pradėjo gan atsargiai, per daug niekur neskubėdami. Ir jau 5-ąją minutę iškilo pirmasis pavojaus signalas prie „Liverpool“ klubo vartų.

Saugas iš Brazilijos Andersonas pamatė įketantį puolėją Wayne`ą Rooney, kuris atsitvėręs nuo Jamie Carragherio kiek uždelsė ir vartininkas Pepe Reina spėjo atkišti krūtinę ir taip neutralizuoti pavojų.

Dar po keturių minučių „raudonieji velniai“ greitai įžaidė kamuolį po baudos smūgio, ir po ilgo Paulo Scholeso perdavimo nuošalės pinklių išvengęs W.Rooney visgi nebuvo toks greitas kaip jo varžovas P.Reina, kuris buvo pirmesnis prie kamuolio.

„Liverpool“ taip pat nesnaudė. Po atlikto kampinio gynėjas Fabio Aurelio kairiajame krašte atitrūko nuo Cristiano Ronaldo, bet po jo galingo smūgio kamuolys lėkė pro šalį. 23-iąją minutę „United“ iššvaistė fantastišką progą išsiveržti į priekį.

Ryanas Giggsas iš dešiniojo krašto atliko baudos smūgį, nuo „Liverpool“ gynėjo atmušto smūgio galva kamuolys atšoko laisvam buvusiam portugalui C.Ronaldo, kuris iš artimos distancijos kaire koja siuntė kamuolį į virpstą.

Po kelių minučių išpuoliu atsakė ir svečiai, bet po Dirko Kuyto efektingo perdavimo kulnu „Liverpool“ kapitonas Stevenas Gerrardas „šovė kaip iš patrankos“, ir kamuolys pataikęs į Nemanją Vidičių praskriejo virš vartų.

Sužaidus pusvalandį po P.Reinos klaidos kamuolys vos neatsidūrė tinkle, kai jis atrėmęs R.Giggso smūgį iš aštraus krašto vos pats sau kamuolio neįsimetė į vartus, bet greitai sureagavęs pakartotinu bandymu spėjo jį sugauti.

34-ąją minutę krito pirmasis šių varžybų įvartis. W.Rooney būdamas kairiajame krašte praskersavo kamuolį į baudos aikštelę, ir prie atakos pasijungęs gynėjas Wesas Brownas peršoko savo varžovą ir smūgiu galva nuginklavo P.Reina: 1-0.

Po penkių minučių nuo gynėjų atitrūkęs vis tas pats W.Rooney mušė galva, bet jo smūgis nebuvo užtikrintas ir per silpnas, tad tai buvo lengvas grobis „Liverpool“ vartų sargui. Pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje įvyko esminis šių rungtynių momentas, kai už bereikalingas kalbas su teisėju antrąją geltoną kortelę gavo svečių ekipos saugas iš Argentinos Javieras Mascherano, kuris buvo priverstas nors ir nenoriai palikti aikštę.

Po pertraukos futbolas tapo atviresnis. Jau pirmąją minutę P.Scholesas „įmetė“ kamuolį į baudos aikštelę, ir vienas prieš vieną atsidūręs C.Ronaldo smūgiavo tiesiai į P.Reina. Kitoje aikštės pusėje tolimą S.Gerrardo smūgį atrėmė Edwinas van der Saras.

53-ąją minutę prie pat „Liverpool“ baudos aikštelės buvo paskirtas baudos smūgis. Prie kamuolio stojusiam C.Ronaldo pritrūko labai nedaug pasiekti tikslą, bet kamuolys pralėkė greta vartų virpsto. Po kelių akimirkų „United“ futbolininkai iš rankų paleido auksinę progą padvigubinti rezultatą.

Vartininkas E.van der Saras atliko labai ilgą, bet tikslų perdavimą kitoje aikštės pusėje esančiam W.Rooney, šis puikiai susitvarkė su kamuoliu, bet mušė tiesiai į P.Reinos kojas. Atšokęs kamuolys atsidūrė prie Andersono, kuris nestabdydamas galingai „šovė“ virš skersinio.

Žaidimas galiausiai įgavo savo spartą. Net ir būdami dešimtyje Liverpulio žaidėjai grasino aikštės šeimininkams. 70-ąją minutę po dar vieno tolimo S.Gerrardo smūgio kamuolys lėkė pro šalį. Po poros minučių svečių vartininkas P.Reina puikiu šuoliu atrėmė po keitimo aikštėje pasirodžiusio Carloso Tevezo bandymą.

78-ąją minutę „Man Utd“ tiesiog užbombardavo „Liverpool“ vartus. Pirma po P.Scholeso perdavimo iš dešinės C.Tevezas galva numetė kamuolį C.Ronaldo, bet į jo smūgį sureagavęs P.Reina nukreipė kamuolį į skersinį. Po Nani atlikto kampinio portugalas C.Ronaldo tiksliu smūgiu galva nukreipė kamuolį į tolimąjį vartų kampą.

Dar po kelių akimirkų į svečių vartus krito ir trečiasis, visus taškus ant „i“ sudėjęs įvartis. Nani sienele susižaidė su W.Rooney, ir jaunoji Portugalijos žvaigždė „išmaudžiusi“ du gynėjus smūgiu iš už baudos aikštelės prieigų nepaliko nė menkiausių vilčių P.Reinai: 3-0.