PSV ir "Ajax" mače nugalėtojas liko neišaiškintas © Eurofootball.lt
Trečiadienio vakare Olandijos „Eredivisie“ lygos pirmenybėse buvo sužaistos atidėtos vienerios rungtynės. Akis į akį stojo šiuo metu čempionate pirmaujantis PSV klubas ir nedaug atsiliekantis „Ajax“. Vis tik šių komandų akistata baigėsi be įvarčių.

Eindhoveno %c00128 0 – 0 Amsterdamo „%c00138“

Prieš rungtynes vyriausiasis „Ajax“ klubo treneris Andrie Kosteris žadėjo, jog jo vadovaujama komanda spaus savo aršiausius priešininkus, bet nepaisant to, jog iš tikrųjų svečiai kontroliavo padėtį, jiems realesnių progų įmušti įvartį taip ir nepavyko.

38-ąją susitikimo minutę „Ajax“ saugas iš Urugvajaus Luizas Suarezas pelnė įvartį, tačiau arbitras užfiksavo nuošalę ir jo neužskaitė. Vėliau to paties futbolininko dar vieną bandymą atrėmė vartininkas Heurelho Gomesas.

Po pertraukos daugiau atakavo aikštės šeimininkai, ir ekvadorietis Edisonas Mendezas atsikratęs „Ajax“ gynėjų prieglobsčio iššvaistė gerą progą, o po to puolėjas Danny Koevermansas smūgiu galva siuntė kamuolį virš vartų.

Artėjant varžyboms prie pabaigos „Ajax“ turėjo galimybę išplėšti svarbią pergalę, bet po gynėjo Johny Heitinga smūgio kamuolys atsimušė nuo virpsto, o rezultatyviausio pirmenybių žaidėjo Klaaso Jano Huntelaaro smūgiuotas kamuolys galva pralėkė pro šalį.

Iki čempionato pabaigos likus vos penkiems mačams pirmąją vietą turnyrinėje lentelėje išsaugo čempionų titulą ginantis PSV klubas, kuris „Ajax“ lenkia keturiais taškais.