Alexandre'as Pato - lūkesčiai pildosi © Eurofootball.lt
Reikia turėti kantrybės tam, kad sulauktum geriausių gyvenimo akimirkų. Tą gali patvirtinti "%c00062" sirgaliai, su nekantrumu laukę Alexandre'o Pato debiuto, ir 18-metis supertalentas jų tikrai nenuvylė, jau pirmajame mače prieš "Napoli" pasiųsdamas kamuolį į tinklą.

Lūkesčiai

Po to sekusiose dešimtyje mačų futbolininkas pelnė dar penkis įvarčius ir patvirtino visų - sirgalių, trenerių, klubo vadovų, savo paties - lūkesčius. Ypač išsiskyrė tikslus jo smūgis į "Catania" vartus vasario pabaigoje - ryškius oranžinius bucus dėvintis jaunuolis išsivadavo nuo gynėjų globos ir iš 25 metrų atstumo pelnė puikų įvartį, Milano komandos sirgaliams primindamas, ko gero, legendinį klubo atakų lyderį Andrejų Ševčenką.

Taip, jų žaidimo stilius ir stipriosios pusės skiriasi, tačiau jau dabar visi kalba, kad septintuoju numeriu pažymėtais marškinėliais, kadaise priklausiusiais A.Ševčenkai, vilkintis brazilas ne tik pakartos ukrainiečio sėkmę Italijos madų sostinės ekipoje, bet ir sugebės pasiekti dar daugiau.


"Milan" jaunąjį A.Pato įsigijo dar praėjusių metų vasarą, tačiau dėl tam tikrų įstatytų debiutuoti naujajame klube brazilas galėjo tik sausio mėnesį. Nepaisant to, visą šį laiką lūkesčiai buvo milžiniški.

"Jei jis žais taip, kaip tą daro treniruotėse, iki birželio pelnys 30 įvarčių",- žavėjosi klubo prezidentas Silvio Berlusconi, cituodamas vyriausiojo trenerio Carlo Ancelotti žodžius.

Nemažai jaunuolių, susidūrusių su bent panašiu spaudimu, greitai palūžtų. Bet A.Pato visa tai veikė atvirkščiai - motyvavo dar labiau stengtis ir įrodyti, jog skambias frazes laidantys žmonės neklysta.

"Džiaugiausi girdėdamas, jog mane vadina didžiu žaidėju. Dėkoju visiems už rūpestį ir aikštėje, ir už jos ribų. Jie mano draugai, todėl norisi atsilyginti už tai kiek įmanoma geresniu žaidimu",- tikino brazilas.

Branda

Vyriausiasis treneris C.Ancelotti ne kartą teigė, jog ne mažiau už puolėjo įvarčius jį stebina tik rugsėjį pilnametystės sulaukusio brazilo branda.

"Palikau namus ir išvykau žaisti į "Internacional" būdamas vienuolikos metų. Sulaukęs septyniolikos iš Brazilijos persikėliau į Italiją. Buvau tikrai laimingas, kad turiu galimybę rungtyniauti tokiame didžiame klube kaip "Milan", juolab kad čia mane sutiko išskėstomis rankomis",- šypsojosi A.Pato.

Jaunuolio adaptacijos laiką gerokai sutrumpino ir tai, jog Milane rungtyniauja daug legionierių iš Brazilijos.

"Mūsų čia aštuoni, nuo pat pradžių jaučiau ir vis dar jaučiu visokeriopą tautiečių palaikymą",- pridūrė jis.

Vienas iš jų - geriausias praėjusių metų Europos ir pasaulio futbolininkas, Brazilijos rinktinės lyderis Kaka, negailintis pagyrų jaunajam kolegai.

"A.Pato tik 18-a metų, tai pirmasis jo klubas Europoje, bet jis su viskuo susitvarko tiesiog fantastiškai. Jo laukia puiki ateitis.

"Jokių konkrečių patarimų jam nedaviau, tik pasakiau, jog jis turi vadovautis savo galva. Daug žmonių sako, ką tu turėtum daryti, tačiau kiekvienas iš mūsų turime ir privalome vadovautis savo instinktais, daryti viską savaip. Gali daug išmokti iš patarimų, bet geriausia pamoka - asmeninė patirtis",- sakė Kaka.

Iš kompiuterio ekrano - į realybę

Tiesa, pats A.Pato pripažino, jog itin šiltas sutikimas iš tokių žvaigždžių kaip Kaka ir kitų futbolininkų jam buvo netikėtas.

"Tai žaidėjai, kuriuos valdžiau žaisdamas "Playstation" kompiuteriu ir stebėjau per televizorių,- teigė brazilas. - Atvykus mane labai nustebino jų kuklumas ir draugiškumas, man suteikta taip reikalinga parama. Dabar trokštu iš visų jėgų stengtis ir kuo daugiau padėti komandai."

Visko pradžia - sėkminga, o debiutas prieš "Napoli" tikrai pavyko.

"Buvau be galo patenkintas, kad pavyko įmušti ir sužaisti gerai. Taip pat džiaugiausi galimybe rungtyniauti su tiek žvaigždžių, taip pat savo vaikystės dievuku Ronaldo",- šypsosi A.Pato.

Tiesa, "Milan" klubui šis sezonas - toli gražu ne rožėmis klotas. Ekipa iškrito jau UEFA Čempionų lygos aštuntfinalyje, o Italijos čempionate žengia tik penktoje vietoje ir rizikuoja neiškovoti kelialapio į prestižiškiausią senojo žemyno turnyrą kitą sezoną. Bet A.Pato tikisi, jog sezono pabaiga bus sėkminga.

"Žaisti Čempionų lygoje visada buvo mano svajonė. Mano draugai dažnai per muzikos grotuvą leisdavo oficialų turnyro himną, kad suprasčiau, kaip jausiuosi būdamas ir girdėdamas jį ten, aikštėje",- kalbėjo jis.

"Dabar mano užduotis - sunkiai dirbti ir padėti "Milan" iškovoti kiek įmanoma daugiau trofėjų. Noriu tapti puikiu žaidėju Italijoje ir būti atpažįstamas visame pasaulyje."

Atrodo, tai tėra laiko klausimas.