Įvarčių fiestoje "Chelsea" ir "Tottenham" išsiskyrė taikiai © Eurofootball.lt
Trečiadienio vakare Anglijos „Premier“ lygoje buvo sužaistos atidėtos 27-ojo ir 29-ojo turo rungtynės. Londono derbyje „Chelsea“ aštuonių įvarčių dramoje mačą su „Tottenham“ baigė lygiosiomis, o „Man Utd“ įtikinamai įveikė „Bolton“.

Likusiose paskutinėse 27-ojo turo rungtynėse ginklus surėmė dvi Londono ekipos: „White Hart Lane“ stadione vietos „Tottenham“ priėmė „Chelsea“. Ir iš karto pasipylė įvarčių lietus. 3-iąją minutę po kapitono Johno Terry perdavimo iš krašto prie tolimojo virpsto atsidūręs puolėjas Didier Drogba galva nukreipė kamuolį į vartus.

Dar po trijų minučių „Chelsea“ saugas Joe Cole`as suklaidinęs vartininką Paulą Robinsoną įmušė dar vieną įvartį, tačiau arbitras jo neįskaitė, kadangi buvo pažeista nuošalės taisyklė.

12-ąją minutę šeimininkai atstatė „status quo“. Gynėjas Jonathanas Woodgate`as, kuris pelnė pergalingą įvartį mače su „Chelsea“ Anglijos Lygos Taurės finale, šį kartą peršokęs D.Drogba ir J.Terry atsiliepė į Jermaine`o Jenaso atliktą baudos smūgį ir galva nuginklavo Carlo Cudicini.

Geriau atrodė svečiai ir Salomonas Kalou turėjo vėl persverti rezultatą savo ekipos naudai, bet jam po J.Cole`o perdavimo neapvyko paskutiniu lietimu kamuolio pasiųsti į vartus. Vis tik „Chelsea“ ilgai laukti nereikėjo ir 20-ąją minutę saugas Michaelas Essienas po J.Cole`o perdavimo privertė kapituliuoti P.Robinsoną.

Iki pirmo kėlinio pabaigos likus žaisti dvi minutes D.Drogba galėjo padvigubinti pranašumą, bet iššvaistė puikią progą, kai po anglo Franko Lampardo perdavimo jis mušė tiesiai į „Spurs“ vartų sargą.

Po pertraukos visu gražumu atsiskleidė Anglijos rinktinės saugas J.Cole`as. 52-ąją minutę jis išvengęs kontakto su gynėju Pascaliu Chimbonda trečią kartą nuliūdino vartininką P.Robinsoną. Bet po dešimties minučių vilti „Tottenham“ ekipai gražino bulgaras Dimitaras Berbatovas, pasižymėjęs galva po Tomo Huddlestone`o perdavimo.

Prabėgus dar trim minutėm „mėlynųjų“ vartininkas italas C.Cudicini puikiai sureagavo į kito „Spurs“ puolėjo Robbie Keano smūgį. Kitoje aikštės pusėje irgi buvo karšta, bet P.Robinsonas visus nuramino atmušdamas M.Essieno bandymą.

Daug iniciatyvos rodę šeimininkai 75-ąją minutę išlygino rezultatą – po R.Keane`o pakelto kampinio milžinas T.Huddlestone`as kaire koja nukreipė kamuolį į tinklą: 3-3. Tačiau tai buvo dar ne vakaras.

Po penkių minučių šiame mače žibėjęs J.Cole`as atsikratęs P.Chimbonda globos vėl nuginklavo P.Robinsoną ir atliko dublį. Likus žaisti dvi minutes situacija apsivertė aukštyn kojomis, kai greitai esamoje pozicijoje susiorientavęs R.Keane`as trečią kartą išlygino rezultatą.

Pačioje rungtynių pabaigoje „Tottenham“ galėjo išplėšti fantastišką pergalę, bet puolėjas D.Berbatovas iš 8 metrų būdamas vienas prieš C.Cudicini nesugebėjo įveikti šio barjero, kai italas pademonstravo puikią reakciją.

29-ojo turo rungtynėse čempionas „Man Utd“, kuris praėjusią savaitę turėjo praleisti varžybas „Premier“ lygoje dėl kovų Futbolo Asociacijos (FA) Taurėje, savo aikštėje susikovė su „Bolton“ ekipa.

„United“ treneris Seras Aleksas Fergusonas palyginus su rungtynėmis su „Derby“ startinėje komandos sudėtyje atliko net septynis keitimus. Nesužaidus nė dešimties minučių „raudonieji velniai“ jau pirmavo 1-0.

Po gynėjo Abdoulaye Meite klaidos puolėjas Carlosas Tevezas po Louiso Saha perdavimo kiek per stipriai pasimušė kamuolį krūtine ir Ricardo Gardneris jį išmušė už galinės linijos. Po atlikto kampinio „ristūnų“ gynėjai šį kartą „pramiegojo“ portugalą Cristiano Ronaldo, kuris tiksliai pasiuntė kamuolį į vartus.

Nors ir svečiai rungtyniavo penkiais saugais, vis dėlto netrukus jie praleido dar vieną įvartį. Prastai atrodęs A.Meite iki vartų likus 22 metrams prasižengė prieš C.Ronaldo. Baudos smūgio ėmėsi realizuoti pats saugas, kuris nepaliko jokių vilčių vartininkui Al Habsi.

Viskas galėjo susiklostyti anaiptol ne taip, jeigu rezultatui dar esant 1-0 „Bolton“ puolėjas Kevinas Daviesas pasinaudotų turėta proga, bet jo į jo smūgį sureagavo vartininkas iš Lenkijos Tomašas Kuščakas.

Po pertraukos prabėgus vos trims sekundėms arti tikslo buvo jaunoji žvaigždė iš Portugalijos Nani, kai jo muštą baudos smūgį atrėmė vartų sargas Al Habsi. Dar vėliau savais šansais nepasinaudojo Nemanjda Vidičius ir C.Tevezas.

Kitoje aikštės pusėje T.Kuščakas turėjo padirbėti, kai atmušė tolimą Nicky Hunto bandymą, o po to neutralizavo pavojų po žemo Gavino McCanno smūgio. Nedaug iki „hat-tricko“ trūko ir C.Ronaldo, bet dar vieną jo baudos smūgį atrėmė Al Habsi.

Iki mačo pabaigos likus žaisti keturias minutes svečiai iš Boltono nepasinaudojo eiliniu geru momentu – saugui Matthew Taylorui iš artimos distancijos susidūrus su „United“ vartininku nepavyko jo pergudrauti ir lenkas jo smūgį blokavo.

Trečiadienio rungtynių statistika:

Londono „%c00052“ 4 – 4 Londono „%c00042“
3‘ [0 – 1] Didier Drogba
12‘ [1 – 1] Jonathan Woodgate
20‘ [1 – 2] Michael Essien
52‘ [1 – 3] Joe Cole
61‘ [2 – 3] Dimitar Berbatov
75‘ [3 – 3] Tom Huddlestone
80‘ [3 – 4] Joe Cole
88‘ [4 – 4] Robbie Keane

„%c00040“ 2 – 0 „%c00050“
9‘ [1 – 0] Cristiano Ronaldo
19‘ [2 – 0] Cristiano Ronaldo