"Birmingham" ir "Newcastle" išsiskyrė taikiai © Eurofootball.lt
Pirmadienį vėlai vakare vykusiose paskutinėse Anglijos "Premier" lygos 30-ojo turo rungtynėse "Birmingham" namie sužaidė taikiai 1-1 su 'buksuojančia' "Newcastle" vienuolike.

Verta pažymėti, jog pastarosios ekipos vairą perėmus Kevinui Keeganui tai buvo jau devintos rungtynės iš eilės nepatyrus pergalės džiaugsmo.

"%c00048" 1 - 1 "%c00046"
33' [1 - 0] James McFadden
55' [1 - 1] Michael Owen

Pirmajame kėlinyje aikštėje dominavo šeimininkai, spaudę varžovus ir sukūrę keletą gerų progų pasižymėti. Galiausiai viena jų pasibaigė įvarčiu - J.McFaddenas po Davido Murphy perdavimo individualioje dvikovoje įveikė gynėją Abdoulaye Faye ir pasiuntė kamuolį į tinklą.

Visgi antrajame kėlinyje vaizdas apsivertė aukštyn kojom - "Newcastle" saugai Joey Bartonas ir Nicky Buttas perėmė aikštės vidurio kontrolę į savo rankas, o tai leido svečiams pradėti grėsmingų atakų seriją.

Jau netrukus "Birmingham" vartininkui Maikui Taylorui paskutinę akimirką pavyko atremti pavojingą M.Oweno smūgį, o dar po kelių minučių Anglijos rinktinės puolėjas pasiekė savo ir atstatė pusiausvyrą - Obafemi Martinso bandymą vartų sargas šiaip taip atmušėi, bet pirmasis prie kamuolio suskubęs traumų kamuojamas puolėjas nesuklydo ir pelnė įvartį.

Nuo tos akimirkos "Newcastle" komanda ėmė aiškiai dominuoti, neleisdama 'mėlyniesiems' net pereiti į varžovų aikštės pusę. Visgi nei Jose Enrique, nei O.Martinsui progų paversti įvarčiais nepavyko ir ekipoms teko tenkintis tik lygiosiomis.