S.Biličius minimas tarp kandidatų perimti "Hamburger" vairą © Eurofootball.lt
Pirmadienį dienraštis „Jutarnij List“ pranešė, kad Vokietijos Bundesligos „%c00024“ klubas po birželio mėnesį pasibaigsiančio 2008 metų Europos čempionato vyriausiojo trenerio poste norėtų matyti dabartinį Kroatijos rinktinės strategą Slaveną Biličių.

Po to, kai paaiškėjo, kad pasibaigus šiam sezonui „Hamburger“ dabartinis treneris Huubas Stevensas paliks ekipą ir perims Olandijos Eindhoveno %c00128 komandos vairą, vokiečių klubas suskubo ieškotis naujos pamainos.

„Jie man aiškiai viską išsakė, kad norėtų, jog šią vasarą aš tapčiau jų komandos treneriu. Vis dėlto, apie konkretesnes detales mes dar nekalbėjome“, - populiariam dienraščiui teigė S.Biličius.

Be to, 39-erių metų treneris prasitarė, jog derasi su Kroatijos Futbolo Asociacija (HNS) dėl savo tolimesnės ateities rinktinėje.

„Nenorėčiau įtraukti spaudos kaip komunikacijos priemonės su mano darbdaviu ir bet kokiu atveju, dar nieko naujo neįvyko. Kas tiesa, tai yra kad pasiūlymas iš „Hamburger“ klubo man yra didžiulė garbė“.

HSN prezidentas Vlatko Markovičius šio mėnesio pradžioje teigė, kad norėtų išlaikyti S.Biličių Kroatijos rinktinės vyriausiuoju treneriu, bet žinojo, jog buvusiam gynėjui bus teikiami geresni pasiūlymai iš Europos klubų.

S.Biličius prie Kroatijos rinktinės vairo stojo po 2006-ųjų metų Pasaulio čempionato Vokietijoje ir E grupės atrankos cikle į 2008 metų Europos čempionatą Šveicarijoje ir Austrijoje su komanda sugebėjo užimti pirmąją vietą, už nugaros palikusi tokias varžoves kaip Rusija ir fiasko patyrusią Angliją.