"Zenit" ir "Spartak" akistatoje nugalėtojas nepaaiškėjo © Eurofootball.lt
Sekmadienį Rusijos „Premjera“ lygos pirmenybėse paskutinėmis ketveriomis varžybomis pasibaigė pirmasis naujojo sezono turas. Centriniame mače „Zenit“ ir „Spartak“ tarpusavio mačą baigė be įvarčių, tuo tarpu „Lokomotiv“ namie nusileido „Rubin“. Dar dvejos rungtynės pasibaigė lygiosiomis.

Labiausiai lauktose turo rungtynėse ginklus surėmė praėjusių metų čempionas Sankt Peterburgo „Zenit“ ir trečius metus iš eilės vicečempionu tapęs sostinės Maskvos „Spartak“ klubas.

Iš pat pradžių abidvi komandos pasižymėjo nekurdamos pavojingas atakas prie varžovų vartų, o labiau propaguodami agresyvų žaidimą. To pasekėjo traumą patyrę „Spartak“ saugas Rodoslavas Kovačas, kuris buvo priverstas palikti aikštelę.

Pirmąjį realų šansą įmušti „Zenit“ gavo tik 29-ąją minutę. Po pakelto kampinio gynėjas Ivica Križanacas buvęs patogioje pozicijoje smūgiavo iš artimos distancijos, bet jo nelaimei kamuolys pataikė į Mozartą.

Po aštuonių minučių dar vieną progą iššvaistė puolėjas Andrejus Aršavinas – po jo atlikto smūgio kamuolys sudrebino skersinį. 41-ąją minutę „Zenit“ snaiperis vėl buvo arti tikslo. „Spartak“ vartininkas Stipe Pletikosa išmušinėdamas kamuolį pataikė į savo oponento koją, bet fortūna šypsojosi sostinės ekipai, ir kamuolys prariedėjo greta virpsto.

Tuo tarpu svečiai „Zenit“ klubui pagrasino vos kartą jau per teisėjo pridėtinį laiką. Po Martino Jiraneko smūgio kamuolys pataikė į ranką I.Križanacui, tačiau jų nuostabai teisėjas nusprendė neskirti 11 metrų baudinio.

Po pertraukos aikštėje vaizdas taip ir nepasikeitė – padėtį kontroliavo aikštės šeimininkai. Tiesa Dicko Advocaato auklėtiniai šimtaprocentinių progų pelnyti įvarčiui irgi nesukūrė. 51-ąją ir 52-ąją minutėmis ‚Spartak“ vartininkas atitinkamai atrėmė A.Aršavino ir Konstantino Zyryanovo bandymus.

Kitoje aikštės pusėje pavojingu išpuoliu atsakė puolėjas Romanas Pavliučenka, bet patikimai vartus saugojo Viačeslavas Molofejevas. Paskutinės 40 mačo minučių praėjo situaciją kontroliuojant Sankt Peterburgo komandai, bet be didesnių gaisrų prie varžovų vartų.

Šios nulinės lygiosios turėtų tikrai patenkinti „Spartak“ ekipą, tuo tarpu čempionas „Zenit“ jau pirmajame pirmenybių ture prarado du taškus.

Kitose rungtynėse kitas sostinės „Lokomotiv“ klubas patyrė pirmąjį pralaimėjimą, namuose minimaliu rezultatu 0-1 turėdami pripažinti tarpsezonyje sustiprėjusiu Kazanės „Rubin“ klubo pranašumą.

Pirmojo kėlinio pabaigoje svečiai sugebėjo pelnyti įvartį, o tai po Davido Kirkveli perdavimo padarė Romanas Šaronovas, kuris nuginklavo Ivana Levencą. Antrajame kėlinyje šeimininkai bandė gelbėti situaciją, bet tvirtos „Rubin“ gynybos jiems įveikti taip ir nepavyko.

Kiti du dienos susitikimai pasibaigė lygiosiomis. Vladivostoko „Luch-Energia“ išleido pergalę iš rankų mače su „Moksva“. Nors po 47-ąją minutę pelnyto Levano Gvazava įvarčio šeimininkai pirmavo, įpusėjus mačui Olegas Kuzminas sugebėjo išlyginti rezultatą.

Tomske dėl labai atšiaurių oro sąlygų mačas su Maskvos „Dinamo“ vis dėl to įvyko. Sostinės klubo naujokas Aleksandras Keržakovas debiutinėse rungtynėse įvarčio nepelnė, o susitikimas baigėsi taikiai 0-0.

Sekmadienio rungtynių statistika:

Vladivostoko „%c00287“ 1 – 1 „%c00118“
47‘ [1 – 0] Levan Gvazava
63‘ [1 – 1] Oleg Kuzmin

79‘ Rade Novkovic („Luch-Energia“) pašalintas iš aikštės

Tomsko „%c00221“ 0 – 0 Maskvos „%c00110“

Ž.Karčemarskas ir A.Klimavičius ("Dinamo") nežaidė

Sankt Peterburgo „%c00073“ 0 – 0 Maskvos „%c00114“

I.Dedura ("Spartak") nežaidė

Maskvos „%c00075“ 0 – 1 Kazanės „%c00074“
45‘+2 [0 – 1] Roman Sharonov