Šeimininkų pergalės Anglijos čempionate © Eurofootball.lt
Sekmadienį sužaistos dar trejos 30-ojo Anglijos "Premier" lygos turo rungtynės, kurias visas laimėjo aikščių šeimininkai.

Netikėtą nesėkmę, komplikavusią situaciją kovoje dėl ketvirtosios vietos, patyrė Liverpulio "Everton" futbolininkai, išvykoje nusileidę priešpaskutinę poziciją užimančiai Londono "Fulham" ekipai.

Tai buvo vos ketvirtoji, tačiau tikrai pelnyta Roy'aus Hodgsono auklėtinių pergalė šį sezoną, leidusi išsaugoti viltis kovoti dėl išlikimo tarp stipriausiųjų.

Pirmasis kėlinys vyko vangiai, bet geriau rungtyniavo šeimininkai, sukūrę bene vienintelę realią progą pasižymėti - Simonas Daviesas iš krašto perdavė kamuolį B.McBride'ui, kurio smūgis iš eigos buvo šiek tiek netikslus.

Be to, verta pažymėti, jog 15-ąją minutę aikštę turėjo palikti "Everton" traumą patyręs Andrew Johnsonas. Jį pakeitė dešiniojo krašto gynėjas Tony Hibbertas, mat svečiai ant atsarginių žaidėjų suolelio neturėjo puolėjų, todėl atakose didelės grėsmės sukurti jie nesugebėjo.

Tiesa, prieš pat didžiąją pertrauką Yakubu bandymą turėjo atremti "Fulham" vartininkas Kasey Kelleris.

Antroje mačo dalyje vienuolikės suaktyvėjo, o pirmasis ir, kaip paaiškėjo vėliau, vienintelis įvartis krito 57 minutę - Josephas Yobo po S.Davieso perdavimo numetė kamuolį B.McBride'ui, kuris griūdamas galva pasiuntė jį į tinklą ir išvedė savo komandą į priekį.

Iki dvikovos pabaigos "Fulham" klubas turėjo dar bent dvi puikias progas padvigubinti pranašumą, tačiau net ir jų neišnaudojęs iškovojo įtikinamą pergalę.



Ketvirtą kartą per pastaruosius penkis mačus suklupo kitas sostinės klubas "Tottenham", šį sykį turėjęs pripažinti "Man City" ekipos, kuri namie pergalės džiaugsmo nebuvo patyrusi beveik tris mėnesius, pranašumą.

Svečiai 32 minutę išsiveržė į priekį, kai po Pascalio Chimbondos perdavimo puikiu šūviu į viršutinį vartų kampą po šešių mačų įvarčių sausros pasižymėjo airis Robbie Keane'as.

Visgi antrajame kėlinyje "Man City" pelnytai persvėrė santykį - iš pradžių 59 minutę po Elano perdavimo įvartį pelnė S.Irelandas, o 72 minutę N.Onuoha galva išvedė savo komandą į priekį. Pastarajam tai buvo pirmasis tikslus smūgis vilkint Mančesterio ekipos marškinėlius.

Rezultatai:

Londono "%c00044" 1 - 0 Liverpulio "%c00051"
67' [1 - 0] Brian McBride

"%c00261" 1 - 0 "%c00050"
34' [1 - 0] Emile Heskey

6' iš aikštės pašalintas Jason Koumas ("Wigan")

"%c00054" 2 - 1 Londono "%c00052"
32' [0 - 1] Robbie Keane
59' [1 - 1] Stephen Ireland
72' [2 - 1] Nedum Onuoha