"Rangers" laimėjo Škotijos Lygos Taurę © Eurofootball.lt
Sekmadienį įvyko Škotijos Lygos Taurės (CIS) finalas, kuriame ginklus surėmė dvi aukščiausiojo diviziono „Premier“ lygos komandos „Dundee United“ ir „Rangers“. Pergalę 11 metrų baudinių serijoj iškovojo „reindžeriai“.

„%c00226“ 2 – 2 Glazgo „%c00121“
(pergalę 11 metrų baudinių serijoje rezultatu 3-2 šventė „Rangers“)
34‘ [1 – 0] Noel Hunt
85‘ [1 – 1] Kris Boyd
96‘ [2 – 1] Mark De Vries
113‘ [2 – 2] Kris Boyd

Pirmosios dešimt rungtynių minučių praėjo gan blankiai, kadangi nei vienai komandai neapvyko sukurti bent kokios nors pavojingos progos. 18-ąją minutę „Dundee United“ vartininkas Lukašas Zaluska turėjo padirbėti, kai atrėmė Lee McCullocho smūgį, o dar vėliau sustabdė ir Barry Fergusono ataką.

Vis tik pirmieji šiame mače į priekį pelnytai išsiveržė „Dundee“ futbolininkai. 34-ąją minutę legionieriaus iš Airijos pirmąjį smūgį atrėmė vartų sargas Alanas McGregoras, ir „Rangers“ gynėjams nepavykus neutralizuoti pavojaus prie savų vartų jis apkartotinu smūgiu pasiuntė kamuolį į vartus.

Po pertraukos Glazgo klubas stiprino puolėjų grandį ir į aikštę metė galingai sudėtą puolėją Jeaną-Claude`ą Darchevilį. 53-iąją minutę „Dundee“ prašė teisėjo paskirti 11 metrų baudinį, kai varžovų gynėjas Carlosas Cuellaras prasižengė prieš Christianą Kalvenesą, bet arbitro švilpukas tylėjo.

Vėliau prancūzas J.C.Darchevile`is turėjo šansą įmušti, bet to jam neleido padaryti vartininkas L.Zaluska, atremdamas jo smūgį kojomis ir nukreipdamas kamuolį už galinės linijos. Likus žaisti penkias minutes „Rangers“ ekipai rezultatą išlygino ir pratęsimą išplėšė po Marko Kerro klaidos pasižymėjęs Krisas Boydas.

Tik prasidėjus pratęsimui „Dundee“ futbolininkai vėl persvėrė rezultatą savo naudai, o tai padarė kamuolį į dešinįjį vartų kampą pasiuntęs Markas De Vriesas. Vis tik mačo didvyriu tapo K.Boydas, kuris smūgiu galva atstatė „status quo“ ir viskas turėjo spręstis 11 metrų baudinių serijoje.

Šioje loterijoje geriau sekėsi „Rangers“ futbolininkams. „Dundee United“ ekipai prie žymos stoję Davidas Robertsonas, Craigas Conway`us ir Lee Wilkie buvo netikslūs, o oponentų gretose savo baudinio nerealizavo L.McCullochas ir J.C.Darchevile`is. Pergalingą įvartį pelnė vis tas pats K.Boydas.

„Rangers“ pavyko nutraukti net trejus metus trukusią trofėjų sausrą, tuo tarpu „Dundee United“ dar nuo 1994-ųjų metų taip ir negali iškovoti nei vieno titulo.