S.Mikoliūno įvartis išplėšė "Hearts" ekipai lygiąsias © Eurofootball.lt
Šeštadienį Škotijos „Premier“ lygoje įvyko keturi susitikimai. „Aberdeen“ namuose lengvai įveikė autsaiderius „Gretna“ futbolininkus, „St Mirren“ sužaidė lygiosiomis su „Hearts“, „Inverness CT“ minimaliu rezultatu pralaimėjo „Falkirk“ vienuolikei, o „Hibernian“ sugebėjo palaužti „Kilmarnock“ pasipriešinimą.

Lietuviškasis „Hearts“ ir namuose žaidę „St Mirren“ futbolininkai dvikovą baigė atkakliomis lygiosiomis. Pirmajame kėlinyje abi ekipos turėjo keletą progų, tačiau didesnė grėsmė nei prie vienų, nei prie kitų vartų nekilo.

Pirmasis įvartis po didžiosios pertraukos krito į be trijų pagrindinių žaidėjų besivertusios Edinburgo ekipos vartus - 58 minutę Jimas Hamiltonas kaire koja nepaliko vilčių Steve'ui Banksui. Po dešimties minučių šeimininkai galėjo rezultatą ir padvigubinti, tačiau kamuolys atsimušė į virpstą.

Vis dėlto mačo herojumi tapo Saulius Mikoliūnas, pelnęs įspūdingą įvartį iš 20 metrų ir išgelbėjęs savo komandą nuo pralaimėjimo.

Šiose rungtynėse iš viso žaidė trys lietuviai: Mikoliūnas visas rungtynes, Deividas Česnauskis nuo 39, o Ričardas Beniušis nuo 67 minutės. Tuo tarpu Marius Žaliūkas ir Audrius Kšanavičius progos pasireikšti nesulaukė.


Kitoje dvikovoje sunkų laikotarpį išgyvenanti autsaiderė „Gretna“, kurios sudėtyje buvo ne vienas ir ne du jaunimo ekipos žaidėjai, turėjo pripažinti "Aberdeen" prašumą. Pasinaudodami tokia patirties ir įgūdžių persvara šeimininkai aktyviau pradėjo rungtynes, tačiau pirmasis įvartis buvo pelnytas tik prieš pat pertrauką, kai pasižymėjo Chrisas Maguire‘as.

Antrajame kėlinyje svečiai bandė atstatyti pusiausvyrą, tačiau „Aberdeen“ gynyba buvo nepralaužiama. 67 minutę „Gretna“ dar labiau susikomplikavo padėtį, kai į jų vartus buvo skirtas vienuolikos metrų baudinys, kurį užtikrintai realizavo Lee Milleris.

Po kelių akimirkų trečiąjį įvartį pridėjo Barry Nicholsonas ir taip galutinai „nužudė“ svečių futbolininkus. Galutinis rezultatas 3-0.

Mače tarp „Inverness CT“ ir „Falkirk“ intriga išsilaikė visas rungtynes. Atrodė, jog viskas baigsis sausu rezultatu, tačiau Billy Clarke‘as sugebėjo „pavogti“ tris taškus iš priešininkų ir 86 minutę išplėšti dramatišką pergalę.

„Hibernian“ ir „Kilmarnock“ rungtynėse trys taškai buvo svarbesni šeimininkams, kadangi tai leido jiems pakilti į trečiąją turnyrinės lentelės vietą.

Mačas prasidėjo keliomis lengvomis atakomis, tačiau pirmasis įvartis įmuštas iš baudos smūgio 29 minutę. Iš dvidešimties metrų vartininką puikiai nuginklavo Filipe Moraisas. Pirmasis kėlinys taip ir baigėsi baigėsi minimalia šeimininkų persvara.

Antrajame mačo dalyje visas žaidimo gijas laikė „Hibernian“ ir tai jiems padėjo padvigubinti rezultatą bei užtvirtinti pergalę. 73 minutę Stevenas Fletcheris gavo puikų perdavimą iš Merouane Zemmama ir pelnė dar vieną įvartį šiame sezone.

Vėliau Deanas Shielsas turėjo neblogą progą įmušti ir trečiąjį įvartį. Mačas baigėsi puikia šeimininkų pergale – 2-0.

Šeštadienio rezultatai:

„Aberdeen” 3 – 0 “Gretna”
40` [1 – 0] Chris Maguire
71` [2 – 0] Lee Miller (11m.)
73` [3 – 0] Barry Nicholson

“Hibernian” 2 – 0 “Kilmarnock”
29` [1 – 0] Filipe Morais
73` [2 – 0] Steven Fletcher

“Inverness CT” 0 – 1 “Falkirk”
86` [0 – 1] Billy Clarke

“St Mirren: 1 – 1 “Hearts”
59` [1 – 0] Jim Hamilton
87` [1 – 1] Saulius Mikoliūnas