CSKA prarado pirmuosius du taškus © Eurofootball.lt
Šeštadienį naujajam Rusijos „Premier“ lygos sezone buvo sužaistos dar trejos pirmojo turo varžybos. Pirmuosius du taškus prarado sostinės CSKA, namie mačą su naujoku „Shinnik“ baigę lygiosiomis. Tuo tarpu „Spartak Nalchik“ sugebėjo palaužti „Saturn“, o „Amkar“ išvykoje sutriuškino „Khimki“.

Antrąją naujojo čempionato dieną į kovą stojo ir daugkartinis Rusijos čempionas Masvkso CSKA klubas, kuris surėmė ginklus su praėjusio sezono žemesnės lygos nugalėtoju Jaroslavlio „Shinnik“.

Pirmasis kėlinys praėjo gan sodriai nepaisant to, kad daug progų pelnyti įvarčio nebuvo sukurta. Patį realiausią šansą įmušti turėjo „armiečių“ puolėjas Jo, kuris 36-ąją minutę po Jurijaus Žyrkovo perdavimo smūgiu galva pataikė į virpstą.

Po pertraukos prabėgus kiek daugiau nei 15 minučių Valerijaus Gazajevo vadovaujamai komandai pavyko išsiveržti į priekį. Vis tas pats brazilas Jo atsidūrė atakos smaigalyje po Milošo Krasičiaus perdavimo iš krašto ir nuginklavo vartininką Aleksejų Stepanovą:1-0.

Vis tik pirmenybių naujokas nesiruošė kelti baltos vėliavos anksčiau laiko ir jau po penkių minučių rezultatas tapo lygus. Zdravko Lazarovo smūgis buvo blokuotas ir Latvijos nacionalinės rintinės saugas Jurijus Layzans pakartotinu smūgiu pasiuntė kamuolį į tuščius vartus.

Kitose varžybose praėjusio sezono „kietas riešutėlis“ Permės „Amkar“ klubas kaip ir Samaros „Krylja Sovetov“ taip pat triuškinančia pergale pradėjo pirmenybes. Rezultatu 3-0 išvykoje buvo nugalėtas „Khimki“.

Pirmasis įvartis į šeimininkų vartus krito 8-ąją minutę, kurį pelnės „Amkar“ naujokas 21-erių metų Nikolajus Žylajevas. Prabėgus dar dešimčiai minučių pasižymėjo ir bulgarų puolėjas Martinas Kuševas, o mačo pabaigoje tašką padėjo serbas Nenadas Inyancas.

„Spartak Nalchik“ pirmosiose rungtynėse nenuvylė savo sirgalių ir namuose sugebėjo atsitiesti po praleisto įvarčio ir nugalėti Romenskojes „Saturn“ rezultatu 2-1. Jau 3-iąją minutę šeimininkus ištiko nesėkmė, kai kamuolį į savus vartus įsimušė gruzinas Aleksandras Amisulashvili.

Vis tik „Spartak Nalchik“ atsigavo po šalto dušo ir antrajame kėlinyje 58-ąją minutę Gagita Gogua sugebėjo išlyginti rezultatą. Iki susitikimo pabaigos likus rungtyniauti 10 minučių pergalę šeimininkams atnešė tikslus Aslano Mashukovo smūgis.

Šeštadienio rungtynių statistika:

Maskvos %c00072 1 – 1 Jaroslavlio „%c00076“
63‘ [1 – 0] Joao Alves de Assis Silva Jo
67‘ [1 – 1] Uri Layzans

Deividas Šemberas (CSKA) žaidė visas rungtynes

„%c00325“ 0 – 3 Permės „%c00120“
8‘ [0 – 1] Nikolay Zhylaev
19‘ [0 – 2] Martin Kushev
87‘ [0 – 3] Nenad Inyanc

„%c00286“ 2 – 1 Romesnkojes „%c00111“
3‘ [0 – 1] Aleksandr Amisulashvili (į savus vartus)
58‘ [1 – 1] Gagita Gogua
80‘ [2 – 1] Aslan Mashukov

Edgaras Česnauskis („Saturn“) rungtyniavo iki 86 minutės