Čempionų lygos burtai buvo žinomi iš anksto? © Eurofootball.lt
Penktadienį ištrauktus UEFA Čempionų lygos burtus jau apėmė didelė mįslė - likus apie pusantros valandos iki traukimo ceremonijos Nijono mieste viename interneto forume pasirodė žinutė, teisingai nurodžiusi visas keturias ketvirtfinalių poras.

Slapyvardžiu "confused" (angl. - sumišęs) prisistatęs "Liverpool echo" laikraščio interneto svetainės forumo vartotojas 10:28 vietos laiku (12 val. Lietuvos laiku) savo [link="http://forums.liverpoolecho.co.uk/viewtopic.php?t=33755&postdays=0&postorder=asc&start=0"]žinutėje[/link] pareiškė, jog pasklido kalbos apie tai, kad burtai žinomi iš anksto", ir parašė tris ketvirtfinalių poras - "Liverpool" prieš "Arsenal", "Chelsea" prieš "Fenerbahce" bei "Man Utd" prieš "Roma", o taip pat teigė, jog lažybų bendrovės nebeleido statyti už burtų baigtį.

Tikrieji burtai prasidėjo 14 val. Lietuvos laiku, ir jų rezultatai atitiko interneto vartotojo prognozuotas poras. Ekspertų teigimu, žinutės pateikimo laiko pakeisti praktiškai neįmanoma, o kiti forumo vartotojai "Liverpool Echo" žurnalistei patvirtino, jog skelbtą informaciją matė dar prieš burtų traukimą.

Kuriozišką ir mistišką situaciją jau pakomentavo ir UEFA atstovas Williamas Gallardas, kuris kategoriškai neigė kalbas apie tai, jog burtai galėjo būti nulemti iš anksto, tačiau negalėjo rasti paaiškinimo dėl informacijos pasklidimo.

"Neįmanoma, kad burtai galėjo būti nulemti iš anksto. Burtų traukimo ceremonijoje vyko stebint milijonams televizijos žiūrovų ir daugeliui pareigūnų - neįsivaizduoju, kaip tai galėtų įvykti. Kamuoliukai nebuvo pažymėti ir stiklinuose dubenyse prieš traukiant burtus buvo sumaišyti", - sakė UEFA atstovas W.Gallardas.

"Pats taip pat ten buvau ir viskas buvo atiikta tinkamai. Pažįstu žmones, kurie atliko burtų traukimą ir žinau, kad jie yra 150 procentų sąžiningi. Kompiuterį suklaidinti galima, tačiau taip visi mato, jog burtai buvo ištraukti sąžiningai. Nesuprantu, kaip tai galėjo nutikti - jis turbūt turėjo kokių neįtikėtinų galių. ", - nusistebėjo W.Gallardas.

Manoma, kad galimybė atspėti Čempionų lygos ketvirtfinalių poras lažybų bendrovėse prieš burtus buvo įvertinta 119 prieš 1.