"Roma" – "Man Utd": mintys po burtų traukimo © Eurofootball.lt
Penktadienio popietę ištraukus UEFA Čempionų Lygos ketvirtfinalio burtus paaiškėjo, jog žiūrovai turės galimybę išvysti dar vieną intriguojančią Italijos „Serie A“ vicečempiono „%c00028“ ir Anglijos „Premier“ lygos nugalėtojo „%c00040“ klubų dvikovą.

Ilgametis „Man Utd“ vyriausiasis treneris Seras Aleksas Fergusonas tikėjosi, kad jo vadovaujama ekipa stipriausio senojo žemyno turnyro ketvirtfinalyje susikaus su kita komanda iš Anglijos, tačiau šį sykį škotą šeštasis pojūtis apgavo.

Mančesterio ekipa kitame etape jau nebe pirmą kartą akis į akį susirems su gerai pažįstamu Italijos sostinės „Roma“ klubu. Per pastaruosius 12 mėnesių klubai buvo susitikę net keturis kartus, o praėjusių metų turnyro ketvirtfinalyje bendru rezultatu 8-3 pranašesni buvo „raudonieji velniai“.

„Tai neįtikėtina, - po ištraukus burtus kalbėjo A.Fergusonas. – Tikrai maniau, kad turėsime žaisti su klubu iš Anglijos.

„Nepaprasta pagalvoti, kad metų bėgyje su „Roma“ susitiksime jau šešis kartus. Tai intriguoja, kadangi tiek mes, tiek jie žinome apie vienas kitą.

„Atitolus nuo futbolo, akivaizdu, kad didžiausias mano rūpestis yra fanai, - pridūrė 66-erių metų strategas, prisimindamas praėjusiais metais iškilusias sirgalių riaušes Romoje. – Šįmet mače su „Roma“ apsauga buvo geriau organizuota“.

„Galiu pasakyti tik viena, jog tai bus dar dvi akį veriančios rungtynės stipriausiame Europos turnyre“, - kalbėjo jau 21-erius metus prie „Man Utd“ ekipos vairo stovintis A.Fergusonas.

„Roma“ ekipos vyriausiasis treneris Luciano Spalletti pripažino, jog iš pradžių švieslentėje išvydęs savo komandos oponentą buvo šiek tiek šokiruotas, bet tuo pačiu patvirtino, kad jo auklėtiniai yra pakankamai pajėgūs peržengti šį barjerą.

„Man Utd“ - labai stiprus varžovas, - pareiškė „Giallorossi“ strategas. – Kiekvienas iš mūsų čia esančių yra priblokštas po šių burtų traukimo“.

„Bet, žiūrint iš mano pusės, būtų buvę daug sunkiau gauti klubą, kuris nesitikėjo patekti į ketvirtfinalį, nes tai padarius ekipoje komandinė dvasia būna puiki“, - toliau mintis dėstė L.Spalletti.

„Vis dar negalime pamiršti sutriuškinimo rezultatu 7-1, kuris padėjo mums subręsti. Tai yra galimybė sudėtis visus taškus ant „i“. Galbūt „Man Utd“ yra stipresnė ekipa, bet, mano manymu, šansai žengti į kitą etapą yra lygūs“.