Ištraukti Čempionų lygos ketvirtfinalių ir pusfinalių burtai © Eurofootball.lt
Penktadienį UEFA būstinėje Šveicarijos mieste Nijone ištraukti UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio ir pusfinalio varžybų burtai, nulėmę, ką aštuonioms turnyre likusioms dalyvėms teks įveikti kelyje į finalą.

Nors net keturi ketvirtfinalyje žaisiantys klubai yra iš Anglijos, šiame etape susitiks tik du - 2006 ir 2007 metų Čempionų lygos finalininkai atitinkamai Londono "Arsenal" ir "Liverpool" klubai.

Antrus metus iš eilės ketvirtfinalyje susitiks Anglijos čempionų titulą ginantis "Man Utd" ir Italijos vicečempionė "Roma". Praėjusiais metais ši dvikova baigėsi gėdinga "Roma" nesėkme bendru rezultatu 3-8.

Prieš du metus Čempionų lygą laimėjusios "Barcelona" ekipos šį kartą laukia susitikimas su pirmą kartą taip toli nuėjusiu vokiečių klubu Gelzenkircheno "Schalke", o kitas ketvirtfinalio debiutantas Stambulo "Fenerbahce" žais su Londono "Chelsea".

Pusfinalyje "Arsenal" ir "Liverpool" dvikovos nugalėtojas gali susitikti su dar vienu anglų klubu "Chelsea" - jei šiam pavyks įveikti "Fenerbahce", vienas iš turnyro finalininkų garantuotai bus klubas iš Anglijos. Antrajame pusfinalyje "Barcelona" ir "Schalke" mačo nugalėtojas žais prieš "Man Utd" ir "Roma" dvikovos laimėtoją.

Ketvirtfinalio varžybos vyks balandžio 1-2 ir 8-9 dienomis, o pusfinalio dvikovos - balandžio 22-23 ir 29-30 dienomis. Čempionų lygos finalas gegužės 21 dieną bus žaidžiamas Maskvoje.

Ketvirtfinalių burtai

Londono "Arsenal" (Anglija) - "Liverpool" (Anglija)

"Roma" (Italija) - "Man Utd" (Anglija)

Gelzenkircheno "Schalke" (Vokietija) - "Barcelona" (Ispanija)

Stambulo "Fenerbahce" (Turkija) - Londono "Chelsea" (Anglija)

Pusfinalių burtai

"Arsenal/Liverpool" - "Fenerbahce"/"Chelsea"

"Schalke"/"Barcelona" - "Roma"/"Man Utd"