"Rangers“ atlaikė atakų šturmą Brėmene © Eurofootball.lt
Ketvirtadienį UEFA taurės turnyre buvo sužaistos dvejos paskutinės atsakomosios aštuntfinalio rungtynės, po kurių paaiškėjo visi ketvirtfinalių dalyviai. Paskutiniais, tai padariusiais, tapo Škotijos ir Portugalijos klubai.

Škotijos čempionato lyderiai Glazgo „Rangers“ po pergalės namuose 2-0 sugebėjo atsilaikyti Brėmene. Nepaisant to, kad „Werder“ į vartus smūgiavo net 35 kartus ir kėlė net 18 kampinių („Rangers“ – atitinkamai 4 ir 2), šeimininkams pavyko pelnyti tik vieną įvartį, tačiau jo nepakako. Į kitą etapą žengė škotai.

Londono „Bolton“ išvykoje rungtynėse su Lisabonos „Sporting“ būtinai reikėjo įmušti. Britai kontroliavo padėtį aikštėje, tačiau į vartus kur kas dažniau smūgiuodavo portugalai. Vienos kontratakų metų rungtynių pabaigoje Bruno Pereirinha pasiekė įvartį ir išvedė „Sporting“ į ketvirtfinalį.

Aštuntfinalyje varžėsi net trys Anglijos klubai, tačiau kito etapo nepasiekė nė vienas. Ketvirtfinalyje tik Vokietijai atstovaus dvi ekipos, visos kitos šešios komandos – iš skirtingų šalių.

Statistika:

„Werder“ 1 – 0 „Rangers“*
(Pirmos rungtynės 0-2, bendras rezultatas 1-2)
58‘ [1 – 0] Diego

„Sporting“* 1 – 0 „Bolton“
(Pirmos rungtynės 1-1, bendras rezultatas 2-1)
85‘ [1 – 0] Bruno Pereirinha

Ketvirtfinalio, kurio burtai bus traukiami penktadienį, dalyviai: Miuncheno „Bayern“, Leverkūzeno "Bayer" (Vokietija), Madrido „Getafe“ (Ispanija), Florencijos „Fiorentina“ (Italija), „Eindhoven“ (Olandija), Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija), Glazgo „Rangers“ (Škotija) ir Lisabonos „Sporting“ (Portugalija).