"Chelsea" be gailesčio susidorojo su "Derby" © Eurofootball.lt
Trečiadienio vakare Anglijos „Premier“ lygos pirmenybėse buvo sužaistos trejos 29-ojo turo varžybos. „Portsmouth“ šešių įvarčių mače nugalėjo kovingą „Birmingham“, „Aston Villa“ sužaidė lygiosiomis su „Middlesbrough“, o „Chelsea“ sutriuškino autsaiderį „Derby“.

Londono „Stamford Bridge“ stadione vietos „Chelsea“ susigrūmė su absoliučiu lygos autsaideriu „Derby County“ klubu. Nuo pat mačo pradžios iniciatyva atiteko „aristokratams“ ir saugas Frankas Lampardas smūgiu kaire koja pataikė į virpstą.

Paulo Jewello vadovaujami „avinai“ sugebėjo savo vartus išsaugoti kiek mažiau nei pusvalandį. Po keitimo pasirodęs „Derby“ gynėjas Deanas Leacockas ištiesta kova atakavo F.Lampardą, ir arbitras nieko nedelsęs paskyrė 11 metrų baudinį, kurį lengvai realizavo pats nukentėjusysis.

Nuo tada iškilo tik laiko klausimas, kiek dar įvarčių svečiams primuš Avaramo Granto vadovaujamieji „Chelsea“. Iki pirmojo kėlinio pabaigos likus žaisti tris minutes vartininkas Roy`us Carrollas blokavo Nicolas Anelka smūgį, bet pakartotinu bandymu iš toli jį į vartus nukreipė Salomonas Kalou.

Po pertraukos vaizdas aikštėje nepasikeitė, kadangi atakavo tik viena komanda. Po F.Lampardo prasiveržimo ir perdavimo saugas J.Cole`as į kamuolį tiksliai nepateikė, o vėliau po S.Kalou skersuoto kamuolio galva į vartus pro šalį mušė prancūzas N.Anelka.

Vis tik netrukus rezultatas tapo jau 3-0. Dešiniuoju kraštu N.Anelka atidavė kamuolį J.Cole`ui, kuris jį perdavė F.Lampardui, ir šiam iš kelių metrų beliko nusiskinti visus atakos laurus.

Įpusėjus rungtynėms į „Derby“ vartus krito dar vienas įvartis. R.Carrollas pirma sugebėjo atmušti N.Anelka smūgį, bet vėliau nespėjo prie J.Cole`o, kuris ir nukreipė kamuolį į tuščių vartų tinklą.

Tačiau tuo viskas taip ir nepasibaigė. „Chelsea“ to buvo maža ir 66-ąją minutę S.Kalou prabėgęs kairiuoju kraštu perdavė kamuolį F.Lampardui, kuris stipriu smūgiu pasiuntė jį į dešinįjį vartų kampą taip pasižymėdamas „hat-tricku“. 72-ąją minutę jis po kombinacijos su J.Cole`u pelnė ir savo ketvirtąjį įvartį.

Esant nepadoriam rezultatu 6-0 „Derby“ ekipai vis dėlto po kelių minučių pavyko atsigriebti vienu tiksliu smūgiu – po Kenny Millerio perdavimo kamuolys atiteko Davidui Jonesui, kuris iš artimos distancijos nuginklavo Carlo Cudicini.

Kitose rungtynėse „Portsmouth“ klubas, kuris savaitgalį iš FA Taurės eliminavo „Man Utd“, namuose susikovė su „Birmingham“. Sužaidus 5 minutes į svečių vartus buvo skirtas 11 metrų baudinys.

Po Milano Barošo perdavimo iš dešiniojo krašto ranka baudos aikštelėje sustabdė Davidas Murphy. Puolėjas Jermainas Defoe stojęs prie žymos nesuklydo ir išvedė „Pompey“ į priekį.

9-ąją minutę šeimininkam pavyko padvigubinti rezultatą. Vartininkas Maikas Tayloras atmušė Sulley Ali Muntari smūgį, pakartotinų smūgiu jį įvartus bandė nukreipti ir M.Barošas, tačiau jam vėl kelią pastojo vartų sagas. Vis tik kamuolys galiausiai atšoko J.Defoe ir šis jį pasiuntė į vartus.

Vis tik „Birmingham“ anksčiau laiko nesiruošė kelti baltos vėliavos ir po Sebastiano Larssono atlikto kampinio gynėjas Liamas Ridgewellas kamuolį numetė Fabrice`ui Muamba, kuris nestabdydamas jo nukreipė jį į tinklą:2-1.

Svečių vartininkas turėjo gelbėti savo komandą po Papa Bouba Diopo ir S.A.Muntari smūgių. Likus žaisti penkias minutes svečiai sugebėjo atstatyti „status quo“. Fantastiškai tiksliai baudos smūgį atliko S.Larssonas.

Po pertraukos greitai vėl prasitęsė įvarčių fiesta. Po saugo iš Ganos S.A.Muntari atlikto baudos smūgio „Birminham“ vartų sargas M.Tayloras suklydo ir gynėjas Hermainnas Hreidarssonas tiksliu smūgiu galva vėl išvedė savo ekipą į priekį.

Arti „hat-trciko“ buvo J.Defoe, bet jo smūgis tikslo nepasiekė, o M.Barošo apeliacijos paskirti 11 metrų baudinį buvo bevaisės. Vis tik būtent svečiai galėjo vėl išlyginti rezultatą, kai pirma Mikaelio Forssello ataką sustabdė Davidas Jamesas, kuris vėliau puikiu šuoliu atrėmė ir Camerono Jerome`o smūgį.

Paskutinę rungtynių minutę „Pompey“ sugebėjo įmušti dar kartą ir taip galiausią išspręsti dilemą, kas šiame susitikime buvo vertesnis trijų taškų. Po portugalo Pedro Mendeso perdavimo nigerietis Nwankwo Kanu smūgiu galva privertė kapituliuoti M.Taylorą:4-2.

Dar viename mače tarp Birmingemo „Aston Villa“ ir „Middlesbrough“ nugalėtojas taip ir nepaaiškėjo – susitikimas pasibaigė taikiai rezultatu 1-1. Pirmieji pasižymėjo svečiai, kai po Zato Knighto klaidos gynyboje „Boro“ saugas Stewartas Downingas nuginklavo Scottą Carsoną.

Antrajame kėlinyje Martino O‘Neillo auklėtiniams pavyko jį išlyginti. 74ąją minutę gynėjas Luke`as Youngas po Ashley Youngo smūgio lietė kamuolį ranką ir arbitras nurodė į 11 metrų žymę. Prie kamuolio stojo kapitonas Garethas Barry, kuris suklaidindamas Marką Schwarzerį, nukreipė kamuolį į tinklą.

Trečiadienio rungtynių statistika:

„%c00057“ 4 – 2 „%c00048“
6‘ [1 – 0] Jermain Defoe (iš 11m.)
9‘ [2 – 0] Jermain Defoe
10‘ [2 – 1] Fabrice Muamba
40‘ [2 – 2] Sebastian Larsson
49‘ [3 – 2] Hermann Hreidarsson
90‘ [4 – 2] Nwankwo Kanu

Birmingemo „%c00049“ 1 – 1 „%c00053“
23‘ [0 – 1] Stewart Downing
74‘ [1 – 1] Gareth Barry (iš 11m.)

Londono „%c00042“ 6 – 1 „%c00338“
28‘ [1 – 0] Frank Lampard (iš 11m.)
42‘ [2 – 0] Salomon Kalou
57‘ [3 – 0] Frank Lampard
64‘ [4 – 0] Joe Cole
66‘ [5 – 0] Frank Lampard
72‘ [6 – 0] Frank Lampard
73‘ [6 – 1] David Jones