Dramatiškos kovos UEFA taurės turnyre © Eurofootball.lt
Trečiadienį UEFA taurės turnyre sužaistos pirmosios šešerios atsakomosios aštuntfinalio rungtynės, po kurių paaiškėjo pirmieji ketvirtfinalio dalyviai.

Dramatišką pergalę iškovojo ir vietą tarp aštuonių stipriausių turnyro komandų užsitikrino Sankt Peterburgo "Zenit" futbolininkai, namie 2-0 įveikę "Marseille". Pirmoji dvikova Prancūzijoje baigėsi šeimininkų pergale 3-1, todėl rusams kelialapis atiteko dėl išvykoje įmušto paskutinio to mačo įvarčio.

Tiesa, Sankt Peterburge dvikovą geriau pradėjo svečiai - iš pradžių po Samiro Nasri perdavimo virš vartų galva mušė Lorikas Cena, o dar po kelių akimirkų į vartus nepataikė ir Taye Taiwo. "Zenit" į tai atsakė Andrejaus Aršavino smūgiu iš eigos, kurį atrėmė vartininkas Steve'as Mandanda.

Po apylygės pradžios iniciatyvą perėmė šeimininkai, o pirmasis įvartis krito 39 minutę - A.Aršavinas galva perdavė kamuolį P.Pogrebniakui, kuris užtikrintai pasiuntė jį į tinklą - 1-0.

"Marseille" gynyboje netruko spragų, bet svečiams pavyko pavojingai kontratakuoti. Visgi Mathieu Valbuenos bandymą atmušė Viačeslavas Malafeevas, o vienas prieš vartininką iššokęs D.Cisse smūgiavo galingai, bet tiesiai į jį ir liko nieko nepešęs.

Antrajame kėlinyje Prancūzijos klubas turėjo dar vieną progą gerokai sukomplikuoti "Zenit" situaciją, tačiau Mamadou Niangas nepataikė į vartus ir rusai tuo pasinaudojo - 78 minutę po ką tik aikštėje pasirodžiusio Fatiho Tekke perdavimo šeštąjį įvartį UEFA taurės turnyre pelnė P.Pogrebniakas.

Per likusį laiką rusai išlaikė sau tinkamą rezultatą ir iškovojo kelialapį į kitą etapą.

Tik svečiuose pelnytų įvarčių dėka ketvirtfinalyje kausis Leverkuzeno "Bayer" futbolininkai, atsakomąsias rungtynes išvykoje kitam Vokietijos klubui "Hamburger" pralaimėję rezultatu 2-3.

Antrojo kėlinio pradžioje svečiai pirmavo 2-1 ir atrodė, jog poros nugalėtojas aiškus. Visgi J.P.Guerrero ir R.van der Vaarto taiklūs smūgiai grąžino viltį, mat dar vienas įvartis šeimininkams būtų garantavęs vietą kitame etape. Visgi, nepaisant visų Hamburgo futbolininkų pastangų ir varžovų vartų šturmo, rezultatas nepasikeitė ir į penktadienio burtų traukimo ceremoniją keliaus "Bayer" atstovai.

11 metrų baudinių serijų prireikė dvejuose mačuose - Liverpulio "Everton" namie idetišku rezultatu atsirevanšavo "Fiorentina" vienuolikei už nesėkmę Italijoje 2-0, bet sėkme standartinių padėčių loterijoje džiaugtis Davido Moyeso auklėtiniams neteko - 4-2 laimėjo Florencijos futbolininkai.

Tokiu būdu kovos eliminuotas ir "Tottenham" klubas, išvykoje po baudinių serijos 6-5 nusileidęs Eindhoveno PSV.

Trečiadienio rezultatai:
(žvaigždute pažymėta komanda pateko į kitą etapą)

Sankt Peterburgo "Zenit"* 2 - 0 "Marseille"
(pirmosios rungtynės 1-3, bendras rezultatas 3-3, "Zenit" žengia į ketvirtfinalį dėl išvykoje pelnytų įvarčių )
39' [1 - 0] Pavel Pogrebnyak
78' [2 - 0] Pavel Pogrebnyak

"Hamburger" 3 - 2 Leverkuzeno "Bayer"*
(pirmosios rungtynės 0-1, bendras rezultatas 3-3, "Bayer" žengia į ketvirtfinalį dėl išvykoje pelnytų įvarčių)
18' [0 - 1] Sergej Barbarez
53' [1 - 1] Piotr Trochowski
55' [2 - 1] Theofanis Gekas
64' [2 - 2] Jose Paolo Guerrero
80' [3 - 2] Rafael van der Vaart

Miuncheno "Bayern"* 1 - 2 Briuselio "Anderlecht"
(pirmosios rungtynės 5-0, bendras rezultatas 6-2)
9' [1 - 0] Ferreira da Silva Lucio
20' [1 - 1] Akin Serhat
35' [1 - 2] Oleksandr Iakovenko

"Getafe"* 1 - 0 Lisabonos "Benfica"
(pirmosios rungtynės 2-1, bendras rezultatas 3-1)
78' [1 - 0] Juan Albin

Liverpulio "Everton" 2 - 0 "Fiorentina"*
(pirmosios rungtynės 0-2, bendras rezultatas 2-2, 11 m. baudinių serija 2-4)
16' [1 - 0] Andrew Johnson
67' [2 - 0] Mikel Arteta

Eindhoveno PSV* 0 - 1 Londono "Tottenham"
(pirmosios rungtynės 1-0, bendras rezultatas 1-1, 11 metrų baudinių serija 6-5)
81' [0 - 1] Dimitar Berbatov