"Inter" prezidentas: "R.Mancini lieka komandoje" © Eurofootball.lt
Milano "Inter" prezidentas Massimo Moratti trečiadienio vakarą po susitikimo su komandos treneriu Roberto Mancini netikėtai pareiškė, kad strategas sutiko likti komandoje.

Buvęs garsus futbolininkas R.Mancini sukėlė audrą Italijos futbolo pasaulyje, kai po pralaimėjimo prieš "Liverpool" Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynėse pareiškė, jog po sezono pasitrauks iš savo posto.

Be to, sumaišties situacijai pridėjo ir pareiškimo būdas - treneris duodamas interviu įvairioms televizijo ir radijo stotims apie tai neužsiminė, o visus šokiravo tik per susitikimą su rašytine žiniasklaida spaudos konferencijoje. Vėliau, išvykdamas iš stadiono, jis savo pareiškimą komentuoti atsisakė, o nustebę Milano ekipos žaidėjai teigė nieko apie tai nežinantys.

Trečiadienį italų spaudoje buvo daug spekuliuojama dėl galimų tokio sprendimo priežaščių, savo nuomonę apie tai išreiškė įvairūs futbolo žmonės.

"Inter" prezidentas Massimo Moratti žurnalistams teigė, kad yra nustebęs dėl tokio trenerio sprendimo, nesugebėjo rasti paaiškinimo. Tačiau nors M.Moratti žadėjo susitiktu su R.Mancini tik ketvirtadienį, pastarasis trečiadenio vakare buvo pastebėtas paliekantis "Inter" būstinę.

Su spauda dar karta susitikęs M.Moratti po šio susitikimo pareiškė, jog R.Mancini jam tvirtino norintis likti "Inter" klube: "Pasikalbėjau su Roberto, ir jis tik patvirtino savo norą likti "Inter" ir kitą sezoną ir taip pat visą savo kontrakto laikotarpį. Kitais metais jis nori laimėti Čempionų lygą. Visa situacija yra labai skirtinga nuo tos, kurią man, klubui ir komandai buvo piešama šįryt."

Nepaisant tokių "Inter" vadovo patikinimų, sensacingi R.Mancini pareiškimai susilaukė neigiamos reakcijos tiek iš sirgalių, tiek iš žaidėjų.

"Inter" šiuo metu pirmauja Italijos čempionate, su 64 taškais šešiais lenkdamas antroje vietoje esančią "Roma" ekipą.