Vokietijos futbolo federacija pagerbs O.Kahną © Eurofootball.lt
Vokietijos futbolo federacija (DFB) specialiai organizuojamame Miuncheno „%c00001“ klubo ir šalies nacionalinės rinktinės draugiškame mače apdovanos legendinį vartininką Oliverį Kahną (%p00002).

„Oliveris yra iškilus sportininkas ir nepaprasta persona“,- sakė DFB prezidentas Theo Zwanzigeris.

„2002-ųjų Pasaulio čempionatas, kuriame jis buvo pripažintas geriausiu turnyro žaidėju, yra vienas geriausių jo pasirodymų karjeroje. O dar po ketverių metų vykusiose pirmenybėse jis puikiai tvarkėsi esant sunkioms aplinkybėms“,- pridūrė T.Zwanzigeris.

Nuo 1994 metų „Bayern“ atstovaujantis O.Kahnas iš viso Bundesliga pirmenybėse sužaidė 548 mačus, o 1995 metų birželio 23 dieną debiutavo nacionalinės rinktinės gretose.

Paskutines iš 86 rungtynių gindamas Vokietijos rinktinės garbę vartininkas sužaidė 2006 metų liepos 8 dieną, kuomet Pasaulio čempionate kovoje dėl trečios vietos Vokietija rezultatu 3-1 parklupdė Portugaliją. Tiesa, iki tol viso turnyro metu pagrindinio vartininko vietą jis jau buvo užleidęs Jensui Lehmannui.

Vilkėdamas „Bayern“ ekipos marškinėlius O.Kahnas 2001 metais su klubu laimėjo UEFA Čempionų lygą, septynis kartus pasidabino šalies čempionato aukso medaliais bei penkis kartus tapo Vokietijos taurės nugalėtoju.