A.Ostapas rungtyniaus "Vėtros" komandoje © Eurofootball.lt
Vilniaus „Žalgiryje“ nuo 2006-ųjų vasaros žaidęs atraminis saugas Anatolijus Ostapas karjerą toliau tęs Lietuvoje. Tačiau po praėjusio sezono „Žalgiriui“ nereikalingu tapęs moldavas pasirinko kitą Vilniaus komandą – „Vėtrą“.

Informaciją apie A.Ostapo įsigijimą [link="http://www.futbolas.lt/news.php?news_id=5780"]futbolas.lt[/link] patvirtino ir „Vėtros“ vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys. Tačiau kontrakto detalių atskleisti jis kol kas nepanoro.

28 metų saugas šiuo metu su savo naująja komanda dalyvauja treniruočių stovykloje Palangoje.

A.Ostapas Vilniaus „Žalgirio“ gretas papildė 2006 m. liepą kartu su savo tautiečiu Iiulianu Bursucu. Karjeros legendiniame sostinės klube laikotarpiu saugas „Žalgiryje“ A lygos varžybose sužaidė 40 rungtynių, pelnė 3 įvarčius bei užsidirbo 16 geltonų ir 1 raudoną kortelę.

A.Ostapas ne vienintelis „Žalgirio“ futbolininkas, po praėjusio sezono persikėlęs į „Vėtrą“. Anksčiau V.Liubšio auklėtinių gretas papildė kitas saugas Virmantas Lemežis, žalgiriečiams atstovavęs 1998-2001 ir 2002-2007 m.

Futbolas.lt žiniomis, „Vėtros“ peržiūroje šiuo metu dalyvauja dar vienas futbolininkas iš Moldovos ir du iš Makedonijos.