"Liverpool" eliminavo "Inter" ir žengė į ketvirtfinalį © Eurofootball.lt
"Liverpool" tapo ketvirtuoju Anglijos klubu šio sezono UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalyje. Tai paaiškėjo po vienintelių antradienio rungtynių, kuriose 'raudonieji' ir antrą kartą, šį sykį išvykoje, įveikė Milano "Inter" ir prisijungė prie Londono "Chelsea" ir "Arsenal" bei "Man Utd'.

Tai pirmasis tokio vienos šalies dominavimo atkrintamosiose varžybose pavyzdys prestižinio turnyro istorijoje.

Kitame etape, kurio burtai bus traukiami penktadienį, taip pat kovos Gelzenkircheno "Schalke", Stambulo "Fenerbache", "Roma" ir "Barcelona".

Milano "%c00037" 0 - 1 "%c00045"*
(pirmasis mačas 0-2, bendras rezultatas 0-3)
64' [0 - 1] Fernando Torres

50' iš aikštės pašalintas Nicolas Burdisso ("Inter")

Milano ekipa, neturėdama kitos išeities kaip tik atakuoti, pirmą kartą Pepe Reinos vartams grasino jau 8 minutę, tačiau ispanas atrėmė pavojingą Julio Cruzo smūgį iš toli. "Liverpool" į tai atsakė Ryano Babelio spurtu, kurio sėkmingai baigčiai sukliudė laiku išbėgęs šeimininkų vartų sargas.

29 minutę "Inter" neišnaudojo geriausios progos pirmajame kėlinyje - atsidūręs vienas prieš vartininką J.Cruzas iš kairiojo baudos aikštelės krašto netaikliai smūgiavo į vartus, nors galėjo atlikti perdavimą viduryje stovėjusiam visiškai laisvam komandos draugui.

Prieš pat didžiąją pertrauką visą savo meistriškumą vėl teko pademonstruoti P.Reinai, bet, vietos sirgalių nelaimei, ispanas ir vėl spėjo sureaguoti ir pagauti baudos aikštelėje skriejimo kryptį pakeitusį kamuolį.

Visgi antrojo kėlinio pradžioje daug pastangų įdėjusio "Inter" klubo viltys išplėšti taip išsvajotą pergalę praktiškai žlugo - 50 minutę N.Burdisso aikštės viduryje pargriovė Lucasą Leivą ir teisėjas iš Norvegijos Tomas Henningas Ovrebo argentinietį pašalino iš aikštės. Tai saugui buvo antroji geltona kortelė, tačiau, verta pažymėti, epizodas buvo kiek abejotinas.

Nepaisant to, 56 minutę Milano ekipa turėjo progą grąžinti intrigą, bet lyg nesavame kailyje žaidęs Zlatanas Ibrahimovičius nesugebėjo pasinaudoti gynėjo Martino Skrtelio klaida bei iš patogios situacijos šovė pro šalį.

Už visas šias klaidas šeimininkus 64 minutę privertė sumokėti pastaruoju metu nesustabdomas "Liverpool" atakų lyderis Fernando Torresas - ispanas baudos aikštelėje gavo perdavimą iš kairiojo krašto, techniškai susistabdė kamuolį, apsisuko ir pasiuntė jį į patį vartų kampą, nepalikdamas vilčių vartininkui Julio Cesarui.

Po šio epizodo liverpuliečiai visiškai perėmė žaidimo kontrolę, nors 78 minutę Z.Ibrahimovičius, atsidūręs vienas prieš vartininką, vėl privertė griebtis už galvų visus vietos žiūrovus, iššvaistydamas dar vieną puikią progą ir pasiųsdamas kamuolį gerokai virš vartų.

Tuoj po šio epizodo Švedijos rinktinės futbolininkas buvo pakeistas.

Įdomu tai, jog antrajame kėlinyje skandalas kilo ant "Inter" atsarginių žaidėjų suolelio - treneris nusprendė į aikštę leisti po traumos atsigavusį veteraną Luišą Figo, tačiau šis atsisakė žaisti.