"Man Utd" su gynėju vartuose pralaimėjo "Portsmouth" © Eurofootball.lt
Anglijos čempionas "Man Utd" klubas baigė kovas Futbolo Asociacijos (FA) taurės turnyre. Šeštadienį Sero Alekso Fergusono auklėtiniai namie po dramatiškos kovos 0-1 nusileido "Portsmouth".

Šeimininkai mačą baigė dešimtyje, mat likus žaisti kiek daugiau nei 10 pagrindinio laiko minučių iš aikštės už paskutinės vilties pražangą buvo pašalintas vartininkas T.Kuszczakas. Įdomu tai, kad lenkas didžiosios pertraukos metu pakeitė traumą patyrusį kolegą Edwiną van der Sarą, todėl iki dvikovos pabaigos vartus turėjo ginti gynėjas Rio Ferdinandas, nesugebėjęs atremti 11 metrų baudinio.

"%c00040" 0 - 1 "%c00057"
78' [0 - 1] Sulley Ali Muntari (iš 11 m. baudinio)

77' iš aikštės pašalintas Tomasz Kuszczak ("Man Utd")

Nuo pat dvikovos pradžios aikštėje dominavo Mančesterio futbolininkai, kurių pyktį sužaidus vos 7 minutes sukėlė arbitro sprendimas neskirti 11 metrų baudinio, nors gynėjas Sylvainas Distinas gana aiškiai pargriovė Cristiano Ronaldo.

Tiesa, nors "Portsmouth" atakavo retai, E.van der Sarui teko atmušti pakankamai pavojingą Niko Kranjcaro smūgį iš toli.

18 minutę už galvos turėjo griebtis Wayne'as Rooney, kuris po greitos kontratakos ir kombinacijos su Carlosu Tevezu iššoko vienas prieš vartininką Davidą Jamesą, tačiau jo pergudrauti nesugebėjo, o prie atšokusio kamuolio pirmajam suskubusiam C.Tevezui pasižymėti paskutinę akimirką sutrukdė gynėjas Glenas Johnsonas.

Per likusią kėlinio dalį svečiai sugebėjo atsilaikyti, o "Man Utd" problemos prasidėjo didžiosios pertraukos metu, paaiškėjus, kad E.van der Saras turi palikti aikštę dėl kirkšnies traumos.

Nepaisant to, ir antrojo kėlinio pradžioje 'raudonieji velniai' neišnaudojo kelių puikių progų įsiveržti į priekį - iš pradžių C.Tevezui vėl sukliudė varžovas, o C.Ronaldo pritrūko šiek tiek tikslumo.

Netrukus "Portsmouth" dar kartą nusišypsojo sėkmė - geriausiu planetos žaidėju tituluojamas portugalas suklaidino gynėją ir siuntė kamuolį į tinklą, tačiau jį nuo vartų linijos atmušė S.Distinas, o Patrice'o Evros smūgį atrėmė D.Jamesas.

Svečiai atrėmė savų vartų šturmą ir 78 minutę sensacingai įsiveržė į priekį - puolėjas Milanas Barošas įsiveržė į baudos aikštelę ir prasimetė kamuolį pro T.Kuszczaką, kuris griūdamas kliudė čeko koją ir jį pagriovė. Teisėjas tai traktavo kaip paskutinės vilties pražangą ir Lenkijos rinktinės narį pašalino iš aikštės, skirdamas 11 metrų baudinį.

Kadangi Seras Aleksas Fergusonas jau buvo išnaudojęs visus keitimus, o ir trečio vartininko ant atsarginių žaidėjų suolelio nebuvo, neįprastos pareigos teko gynėjui Rio Ferdinandui. Verta pažymėti, jog jis atspėjo, kuria kryptimi baudinį muš S.Muntari, tačiau išgelbėti komandos nesugebėjo - 0-1.

Per likusį laiką desperatiškos "Man Utd" pastangos išlyginti rezultatą buvo bevaisės - "Portsmouth" šventė pergalę ir iškovojo vietą prestižinio turnyro pusfinalyje.