F.Kanoute: Anglijos lyga - geriausia pasaulyje © Eurofootball.lt
Ispanijos "%c00107" klubo puolėjas Fredericas Kanoute (%p02213) su malonumu prisimena savo karjeros metus, praleistus Londono "%c00052" ekipoje, ir teigia tikįs, jog patirtis, įgyta Anglijoje, buvo viena iš pagrindinių sėkmingai susiklosčiusios karjeros Sevilijoje priežasčių.

"Anglijoje tapau kovingu futbolininku, nebijančiu fizinio kontakto, todėl manau, jog pasaulyje nėra geresnio čempionato nei "Premier" lyga. Ten atmosfera aikštėje ir tribūnose yra stulbinanti",- spaudai teigė F.Kanoute.

Kalbėdamas apie "Sevilla" klube pasiektą savo asmeninį rezultatyvumo rekordą, Malio nacionalinės rinktinės žaidėjas teigė: "Ispanijoje rungtyniauju kur kas protingiau, nei anksčiau. Atstovaudamas "West Ham" ir "Tottenham" ekipoms stengiausi būti visose aikštėse vietose, tačiau dabar stengiuosi rungtyniauti kur kas efektyviau".

"Kalbant apie sirgalius, vertėtų pasakyti, jog Ispanijoje jiems rūpi tik efektyvumas ir įvarčių mušimas, tuo tarpu Anglijos futbolo gerbėjai vertina tiek pastangas, tiek kovojimą iki galo. Jiems nesvarbu, ar pavyko tau pasižymėti, ar ne",- apie palaikymo skirtumus kalbėjo F.Kanoute.

30-metis puolėjas atvykęs į Ispaniją sugebėjo iškovoti 5 titulus iš 6 galimų.

"Iki atvykimo čia, nebuvau laimėjęs jokio rimto čempionato ar taurės. Dabar galiu džiaugtis penkiais titulais, be to, esu pasiekęs geriausią sportinę formą per visą savo karjerą",-džiaugėsi F.Kanoute.

"Negaliu teigti, jog labiau vertinu iškovotą medalį, jei pasižymiu finalinėse rungtynėse. Tačiau, žinoma, labai smagu pelnyti svarbų įvartį finale ir pasiekti pergalę",-užbaigė puolėjas.