28 turas: "Arsenal" išsigelbėjo nuo antrojo pralaimėjimo © Eurofootball.lt
Šeštadienį Anglijos „Premier“ lygoje buvo sužaistos aštuonerios 28-ojo turo varžybos. „Man Utd“ klubas išvykoje be didesnio vargo įveikė „Fulham“, Londono derbyje „Chelsea“ sutriuškino „West Ham“, „Arsenal“ sugebėjo išplėšti lygiąsias prieš „Aston Villa“. Pergales paskutinėmis minutėmis išplėšė „Blackburn“ ir „Reading“, „Birmingham“ susitvarkė su „Tottenham“, o „Derby“ ir Sunderland“ bei „Man City“ su „Wigan“ sužaidė be įvarčių.

Londono „Emyrates“ stadione šeimininkai „Arsenal“ futbolininkai susikovė su Birmingemo „Aston Villa“ futbolininkais. Mačo pradžioje traumuotą Eduardo da Silva pakeitęs jaunasis anglas Theo Walcottas turėjo galimybę pasižymėti, bet į jo smūgį sureagavo vartininkas Scottas Carsonas.

Vėliau „kanonieriai“ vėl iššvaistė puikų šansą įmušti, kai po S.Carsono klaidos gynėjas Philippe`as Senderos į vartus nepataikė. Ir 27-ąją minutę aikštės šeimininkai turėjo už tai brangiai sumokėti, kadangi patys traukė kamuolį iš savų vartų tinklo.

Į Londono ekipos baudos aikštelę įsiveržęs puolėjas Gabrielis Agbonlahoras atliko trumpą perdavimą iš krašto, ir norėdamas neutralizuoti šveicaras P.Senderos slysdamas nukreipė kamuolį į artimąjį savų vartų kampą.

Nepaisant to, kad dėl traumos aikštelė turėjo palikti „Aston Villa“ saugas Nigelis Reo-Cokeris bei gynėjas Curtisas Daviesas, svečių gynyba nešlubavo ir neleido pavojingiau atakuoti savo varžovams.

Tuo tarpu „Villa“ galėjo padvigubinti savo pranašumą, bet saugo Shauno Maloney tolimą „šūvį“ atrėmė vartų sargas Manuelis Almunia. Artėjant pirmajam kėliniui prie pabaigos „Arsenal“ galėjo išlyginti rezultatą, tačiau po T.Walcotto perdavimo Cescas Fabregasas iš arti mušė pro šalį.

Po pertraukos šeimininkai metė visas jėgas į puolimą. Netrukus S.Carsonas turėjo padirbėti, kai atmušė jaunojo T.Walcotto ataką. Tuo tarpu kitoje aikštės pusėje savo gabumus vėl buvo priverstas pademonstruoti M.Almunia, apsaugojęs komandą nuo pavojingo Ashley Youngo smūgio.

„Arsenal“ vis labiau spaudė savo priešininkus. Mathieu Flamini smūgiavo netiksliai, puolėjui Nicklasui Bendtneriui ir gynėjui Gaeliui Clichy nuginkluoti S.Carsono taip ir neapvyko. Po to „Aston Villa“ vartininkas neutralizavo Alexandro Hlebo sukurtą pavojų.

„Villa“ taip pat turėjo progų. Po keitimo pasirodęs Marlonas Harewoodas smūgiavo tiesiai į M.Almunia. rungtynių pabaigoje „kanonierių“ saugas M.Flamini siuntė kamuolį virš skersinio ir rodėsi, kad šeimininkai patirs antrąjį pralaimėjimą čempionate šį sezoną.

Vis dėlto taip neatsitiko. Jau per teisėjo pridėtinį laiką puikiai suveikė „Arsenal“ komandos puolėjų duetas. Emmanuelis Adebayoras galva numetė kamuolį danui N.Bendtnerui, kuris iš kelių metrų nukreipė jį į vartus bei taip išplėšė tašką šiose varžybose.

Kitose rungtynėse Londono „Fulham“ klubas namuose susitiko su „Man Utd“ ekipa. Jau ketvirtąją minutę šeimininkai galėjo būti nubausti savo buvusio puolėjo Louiso Saha, kai šis gavęs tolimą Paulo Scholeso perdavimą pabėgo nuo gynėjų, bet smūgiavo greta virpsto.

Po kelių minučių savo laimę iš tolėliau pabandė kitas „raudonų velnių“ puolėjas Carlosas Tevezas, tačiau jo smūgiuotą kamuolį pažeme atrėmė vartininkas Antti Niemi. 8-ąją minutę pavojaus signalas suskambėjo ir prie „Man Utd“ vartų. Saugas Danny Murphy nestabdydamas kamuolį mušė į tolimąjį kampą, bet puikiu šuoliu Edwinas van der Saras pirštų galais jį nukreipė už galinės linijos.

15-ąją minutę į „Fulham“ vartus krito pirmasis mačo įvartis. Argentinietis C.Tevezas uždirbo baudos smūgį ir prie kamuolio stojo saugas Owenas Hargreavesas. Buvęs ilgametis „Bayern“ žaidėjas tiksliai pasiuntė kamuolį į kairįjį apatinį vartų kampą ir taip pelnė pirmąjį savo įvartį „Man Utd“ komandoje.

Įpusėjus pirmajam kėliniui „United“ jaunasis saugui iš Portugalijos Nani smūgiavus iš už baudos aikštelės prieigų iki tikslo pritrūko vos kelių centimetrų. Po kelių akimirkų po jo atliko kampinio link artimojo virpsto veterano P.Scholeso galva smūgiuotą kamuolį atmušė A.Niemi.

28-ąją minutę „Fulham“ saugas Jimmy Bullardas iš maždaug 25 metrų „šovė“ pro šalį, o po keturių minučių jis atliko baudos smūgį ir laisvas buvęs D.Murphy įsigudrijo smūgiuoti tiesiai E.van der Sarui į rankas.

Likus žaisti dešimt minučių „Man Utd“ gynėjas Patrice`as Evra kairiame krašte susidorojo su savo varžovu, atliko perdavimą į baudos aikštelę, bet P.Scholesas vienu lietimu mušė kiek netiksliai.

42-ąją minutę po L.Saha perdavimo iš krašto C.Tevezas smūgiu galva siuntė kamuolį į tolimąjį viršutinį vartų kampą, bet nepataikė. Vis tik paskutinę kėlinio minutę svečiams pavyko padvigubinti rezultatą – P.Scholesas iš dešinio krašto „pakabino“ kamuolį Ji Sung-Parkui, kuris galva mušė į vartus, ir kamuolys atsimušęs nuo skersinio atsidūrė tinkle: 0-2.

Antrojo kėlinio pradžioje abidvi komandos žaidė gan grubiai, tačiau su laiku žaidimas aprimo. 58-ąją minutę „Fulham“ gynėjas Moritzas Voltzas iš už baudos aikštelės prieigų mušė netiksliai. Savo varžovus „Man Utd“ pribaigė 72-ąją minutę, kai po Johno O‘Shea smūgio kamuolys pataikė į Simono Davieso koją, nuo kurios jis įriedėjo į vartus.

Londono derbyje šeimininkai „West Ham“ savo „Upton Park“ stadione surėmė ginklus su vicečempionais „Chelsea“. Prabėgus vos dviems minutėms svečiai turėjo pirmauti. Pirma kapitono Johno Terry smūgis buvo atmuštas ir prancūzas Nicolas Anelka pakartotinu bandymu jį pasiuntė į tinklą, bet jam buvo užfiksuota nuošalė.

Vis tik „Chelsea“ ilgai laukti nereikėjo. 17-ąją susitikimo minutę „aristokratų“ puolėją Salomoną Kalou baudos aikštelėj pargriovė gynėjas Antonas Ferdinandas ir arbitras paskyrė 11 metrų baudinį, kurį realizavo Frankas Lampardas, pasiuntęs vartininką Robertą Greeną į visai priešingą pusę.

Po trijų minučių „Chelsea“ padidino atotrūkį, kai puikią kamuolio kontrolę pademonstravęs saugas Joe Cole`as nukreipė kamuolį į tolimąjį vartų kampą. 22-ąją minutę svečiai pirmavo jau 3-0, kai po F.Lampardo perdavimo kamuolys atiteko Michaeliui Ballackui, ir vokietis iš karto jį pasiuntė į tinklą.

Didesnio pavojaus iš „West Ham“ Avramo Granto auklėtiniai taip ir nesulaukė, tik kartą vartininkas Petras Čechas buvo priverstas įsijungti į darbą, kai atrėmė Marko Noble`o smūgį. Vis tik problemos „Chelsea“ ištiko 36-ąją minutę, kai iš aikštės buvo pašalintas F.Lampardas, kuris susistumdė su Luisu Boa Morte ir vėliau trenkęs jam prieš save išvydo raudoną kortelę.

Dar vienas M.Noble`o bandymas, šį kartą galva, vėl buvo atremtas. Po pertraukos „West Ham“ niekaip nesisekė išnaudoti turėtos kiekybinės persvaros. „Plaktukai“ galėjo sušvelninti rezultatą, kai puolėjas Carltonas Cole`as susitvarkė su vartininku P.Čechu ir siuntė kamuolį į vartus, bet jų nelaimei J.Terry spėjo išmušti jį iš vartų linijos.

Net ir žaisdami dešimtyje „Chelsea“ „įkalė“ paskutinę vinį į „West Ham“ ekipos karstą. 64-ąją minutę J.Cole`o smūgis buvo atmuštas ir gynėjas Ashley Cole`as iš aštraus kampo vis dėlto jį nukreipė į tinklą:0-4.

Šeštadienio rungtynių statistika:

Londono „%c00041“ 1 – 1 Birmingemo „%c00049“
27‘ [0 – 1] Philippe Senderos (į savus vartus)
90‘ [1 – 1] Nicklas Bendtner

Londono „%c00248“ 0 – 4 Londono „%c00042“
17‘ [0 – 1] Frank Lampard (iš 11m.)
20‘ [0 – 2] Joe Cole
22‘ [0 – 3] Michael Ballack
64‘ [0 – 4] Ashley Cole

36‘ F.Lampard („Chelsea“) pašalintas iš aikštės

Londono „%c00044“ 0 – 3 „%c00040“
15‘ [0 – 1] Owen Hargreaves
44‘ [0 – 2] Ji Sung-Park
72‘ [0 – 3] Simon Davies (į savus vartus)

„%c00048“ 4 – 1 Londono „%c00052“
7‘ [1 – 0] Mikael Forssell
55‘ [2 – 0] Sebastian Larsson
58‘ [3 – 0] Mikael Forssell
80‘ [4 – 0] Mikael Forssell
90‘ [4 – 1] Jermaine Jenas

„%c00046“ 0 – 1 „%c00056“
90‘ [0 – 1] Matt Derbyshire

„%c00053“ 0 – 1 „%c00315“
90‘ [0 – 1] James Harper

„%c00338“ 0 – 0 „%c00260“

„%c00054“ 0 – 0 „%c00261“