M.Savėnas karjerą tęs Rusijos I lygoje © Eurofootball.lt
Lietuvos rinktinės saugas Mantas Savėnas karjerą tęs Rusijos pirmajame divizione. Buvęs Panevėžio "Ekrano" persikėlė į Novotroicko "Nosta" klubą, praėjusiame sezone antrojoje pagal pajėgumą Rusijos lygoje užėmusį 7-ąją vietą.

"Mano sutartis su "Ekranu" galiojo iki 2008 metų sausio 1 dienos. Kad pasirašysiu naują kontraktą su gimtojo miesto kubu šansų buvo nedaug. Vos pasibaigus sezonui manimi domėjosi Ukrainos, Rusijos, Lenkijos klubai. Dėl vienokių ar kitokių priežasčių ilgokai nesuradu naujo klubo, kuris žaistų aukštesnio meistriškumo lygoje. Nedaug trūko, jog būčiau grįžęs atgal. Tačiau Novotroicko "Nosta" pasiūlė geras kontrakto sąlygas. Neatsilaikiau", - oficialiai klubo svetainei sakė žaidėjas.

Žiemą M.Savėnas dalyvavo Rusijos, Ukrainos, Italijos ekipų peržiūrose, tačiau nei vienoje komandoje neįsitvirtino. Buvo manoma, kad saugas liks "Ekrano" komandoje, tačiau jis vis tik pasirinko vykti į užsienį.

Tačiau panevėžietis negailėjo gerų žodžių savo buvusiai ekipai ir teigė, jog į ją dar norėtų sugrįžti baigti karjerą.

"Komandos draugai dar prieš savaitę įkalbinėjo pasilikti, tačiau jie ir patys supranta, kad užaugau, prinokau, laikas kelti sparnus. Jei dar palauksiu, galiu ir nuvysti. Kažkada reikia permainų. Dabar tam tiesiog atėjo laikas. Tačiau „Ekranas“ liks mano mylimiausia komanda: čia tapau profesionalu. Už tai esu dėkingas tik„Ekranui“. Kada nors dar tikiuosi žaisti savo miesto komandoje. Kur pradėjau, ten ir užbaigsiu", - tikino ilgametis Panevėžio ekipos lyderis.