"Arsenal" lygiosios bei triuškinanti "Man Utd" pergalė © Eurofootball.lt
Šeštadienį Anglijos „Premier“ lygos pirmenybėse buvo sužaistos šešerios 27-ojo turo varžybos. „Arsenal“ pačioje rungtynių pabaigoje turėjo pasidalinti tašku su „Birmingham“, „Liverpool“ palaužė „Middlesbrough“, minimalias pergales iškovojo „Portsmouth“ ir „West Ham“, „Wigan“ nugalėjo autsaiderius „Derby“, o „Man Utd“ išvykoje nesunkiai parklupdė „Newcastle“.

Ankstyvosiose šios dienos rungtynėse pirmieji ginklus surėmė „Birmingham“ ir Londono „Arsenal“ futbolininkai. Mačas prasidėjo labai audringai ir sužaidus vos tris minutes aikštės šeimininkai buvo priversti tęsti mačą 10-yje.

„Birmingham“ komandos gynėjas Martinas Tayloras labai pavojingai sužaidė prieš varžovų puolėją Eduardo da Silva, bei atakuodamas jį sulaužė jam kairę koją ir iš karto teisėjas be jokių dvejonių išvarė jį iš aikštės. Futbolininkui buvo suteikta pirmoji medicininė pagalba, kuri truko net 7 minutes, kol galiausiai jis buvo išvežtas į artimiausią Birmingemo ligoninę.

Komandos sunkiai atsigavo po dramatiškos pradžios ir vis tik 28-ąją minutę krito pirmasis susitikimo įvartis. „Kanonierių“ saugas Mathieu Flamini netoli baudos aikštelės prieigų pargriovė Jamesą McFaddeną. Būtent nukentėjusysis stojo mušti baudos smūgio, ir nesuklydo, pasiųsdamas kamuolį į viršutinį kairįjį vartų kampą: 1-0.

Per teisėjo pridėtinio laiko penktąją minutę Škotijos rinktinės puolėjas J.McFaddenas turėjo šansą padvigubinti savo komandos pranašumą, kai atsidūręs vienas prieš vartininką Manuelį Almunia per ilgai užlaikė kamuolį ir gynėjas Phillipe`as Senderos jo smūgį blokavo.

„Arsenal“ komanda po žiaurios E.da Silvos traumos dar negalėjo atrasti savo žaidimo, bet po pertraukos greitai išlygino rezultatą. 30-ąjį mačą už „kanonierius“ žaidęs jaunasis 18-metis Theo Walcottas buvo pirmasis po atšokusio kamuolio, kai susidūrė Emmanuelis Adebayoras ir vartininkas Maikas Tayloras, ir iš šešių metrų nukreipė jį į tinklą.

Po penkių minučių vėl blykstelėjo talentingasis anglas, kai po „Birmingham“ klubo gynėjo Liamo Ridgewello klaidos apsivaręs du priešininkų gynėjus jis antrą kartą privertė kapituliuoti M.Taylorą: 1-2.

Svečiai vėl galėjo atstatyti „status quo“, bet puolėjas Nicklasas Bendtneris iš aštraus krašto smūgiavo greta virpsto. Atrodė, kad Londono klubas iškovos tris taškus, jeigu ne lemtinga gynėjo iš Prancūzijos Gaelio Clichy klaida.

Jis atliko perdavimą į niekur, leido perimti kamuolį Stuartui Panarby, o po to gelbėdamas situaciją pargriovė buvusį „Middlesbrough“ ekipos žaidėją. Arbitras Mike`as Deanas paskyrė 11 metrų baudinį, kurį realizavo kamuolį į kairįjį kraštą pasiuntęs J.McFaddenas: 2-2.

Kitose varžybose „Anfield“ stadione šeimininkai „Liverpool“ priėmė svečius iš „Middlesbrough“. Mačas prasidėjo ne taip, kaip tikėjosi „raudonųjų“ strategas Rafaelis Benitezas. Po 8 minučių Stewartas Downingas atliko baudos smūgį, ir nieko nedengiamas turkas Sanli Tuncay`us galva nukreipė jį į vartus.

Įpusėjus pirmajam kėliniui šeimininkams pavyko atsirevanšuoti išlyginamuoju įvarčių. Po grubios Julio Arca klaidos puolėjas Fernando Torresas „pavogė“ kamuolį, apsivarė vartininką Marką Schwarzerį ir pasiuntė kamuolį į tinklą.

Netrukus legionierius iš Ispanijos jau persvėrė rezultatą savo ekipos naudai, kai iš 20 metrų nuotolio antrą kartą privertė M.Schwarzerį traukti kamuolį iš savų vartų tinklo. Šeimininkai į tai atsakė pavojingu saugo Gary O‘Neilo smūgiu, kuris tikslo nepasiekė.

Antrojo kėlinio viduryje „Liverpool“ dar labiau padidino atotrūkį nuo „Middlesbrough“, kai F.Torresas pasinaudojęs, kad M.Schwarzeris buvo palikęs savo vartus, apsivarė gynėją Davidą Wheaterį ir pasižymėjo „hat-tricku“.

Mačo pabaigoje „Boro“ saugas S.Downingas kiek sušvelnino atsilikimą, kai prasitempęs kamuolį iš kairiojo krašto pasiuntė jį tarp kojų vartininkui Pepe Reinai: 2-3. Svečių darbą palengvino „Middlesbrough“ puolėjo Jeremie Aliadiere pašalinimas iš aikštės, kai šis smogė varžovų saugui Javierui Mascherano.

Vakarinėse rungtynėse sausakimšame „St James Park“ stadione vietos „Newcastle“ susitiko su čempionų titulą ginančiu „Man Utd“ klubu. Viskas vyko gana apylygiai, bet truputį daugiau aktyvumo rodė „šarkos“.

„Newcastle“ gynyba be klaidų veikė tik iki 26-osios minutės. Portugalas Cristiano Ronaldo kairiajame krašte pašokdino gynėją Habibą Beye, ir pasiuntė kamuolį link tolimojo virpsto, kur atsidengęs Wayne`as Rooney iš poros metrų „sušaudė“ Shay`ų Giveną: 0-1.

40-ąją minutę Mančesterio futbolininkai galėjo padvigubinti rezultatą, bet po Nani „skerso“ visų aukčiausiai iššokęs argentinietis Carlosas Tevezas iš arti galva mušė labai šalia vartų. Vis tik pačioje pabaigoje „United“ pasiekė savo. Po juvelyrinio Michaelo Carricko perdavimo C.Ronaldo atsidūrė vienas prieš vartininką S.Giveną, bet jo koja nesudrebėjo ir jis ramiai pasiuntė kamuolį į tolimąjį vartų kampą: 0-2.

Po pertraukos iniciatyva priklausė Kevino Keegano vadovaujamai „Newcastle“. 51-ąją minutę saugas Damienas Duffas apsisukęs atitrūko nuo kelių varžovų, bet į jo smūgį iš aštraus kairiojo krašto kojomis sureagavo Edwinas van der Saras.

Vis dėlto po šešių minučių šeimininkai buvo pasiųsti į nokdauną - po Darreno Fletchero perdavimo C.Ronaldo laimėjo dvikovą prieš Abdoulaye Faye ir apsivaręs S.Giveną pakeitusį Steve`ą Harperį pasiuntė kamuolį į tuščius vartus.

Likus žaisti kiek daugiau nei 10 minučių pasipylė įvarčių lietus. „Newcastle“ komandai pavyko pelnyti paguodos įvartį. Po pakelto kampinio Andrew Carollas galva kamuolį atmetė A.Faye, kuris iš kelių metrų nepaliko jokių vilčių „raudonųjų velnių“ vartų sargui.

Bet jau sekančioje atakoje svečiai užspaudė savo priešininkus. Po Nani perdavimo S.Harperis turėjo nukreipti kamuolį virš skersinio po Paulo Scholeso „šūvio“ galva. Po atlikto kampinio Alanas Smithas pasiuntė kamuolį tiesiai po kojomis W.Rooney, kuris gerai prisitaikęs nukreipė jį į tolimąjį viršutinį vartų kampą:1-4.

82-ąją minutę pavojaus signalas suskambėjo ir prie „Man Utd“ vartų, kai olandas E.van der Saras pirštų galais atmušė buvusio komandos draugo A.Smitho smūgį iš toli. Po dviejų minučių W.Rooney atliko perdavimą po keitimo pasirodžiusiam Luisui Saha, bet jo smūgį kaire koja vėl atmušė S.Harperis.

Visgi per paskutinę minutę Prancūzijos rinktinės puolėjui pavyko papildyti savo įvarčių sąskaitą. Po dar vieno susižaidimo su anglu W.Rooney jis pasistabdė kamuolį ir pasiuntė kamuolį į apatinį vartų kampą.

Šeštadienio rungtynių statistika:

„%c00048“ 2 – 2 Londono „%c00041“
28‘ [1 – 0] James McFadden
49‘ [1 – 1] Theo Walcott
55‘ [1 – 2] Theo Walcott
90‘ [2 – 2] James McFadden (11 m.)

3‘ Martin Taylor („Birmingham“) pašalintas iš aikštės

„%c00045“ 3 – 2 „%c00053“
8‘ [0 – 1] Sanli Tuncay
28‘ [1 – 1] Fernando Torres
29‘ [2 – 1] Fernando Torres
61‘ [3 – 1] Fernando Torres
83‘ [3 – 2] Stewart Downing

85‘ Jeremie Aliadiere („Middlesbrough“) pašalintas iš aikštės

„%c00057“ 1 – 0 „%c00260“
69‘ [1 – 0] Jermain Defoe (11 m.)

„%c00261“ 2 – 0 „%c00338“
60‘ [1 – 0] Paul Scharner
84‘ [2 – 0] Luis Antonio Valencia

Londono „%c00044“ 0 – 1 Londono „%c00248“
87‘ [0 – 1] Nolberto Solano

88‘ Leon Andreasen („Fulham“) pašalintas iš aikštės

„%c00046“ 1 – 5 „%c00040“
26‘ [0 – 1] Wayne Rooney
45‘ [0 – 2] Cristiano Ronaldo
57‘ [0 – 3] Cristiano Ronaldo
79‘ [1 – 3] Abdoulaye Diagne-Faye
80‘ [1 – 4] Wayne Rooney
90‘ [1 – 5] Louis Saha