"Hearts" iškovojo devintą pergalę Škotijos čempionate © Eurofootball.lt
Devintąją pergalę Škotijos čempionate šeštadienį iškovojo 'lietuviškasis' Edinburgo "Hearts" klubas, išvykoje minimaliu rezultatu nugalėjęs trečioje vietoje žengiančią ir dėl vietos UEFA taurės turnyre kovojančią "Motherwell" ekipą.

Šiame mače rungtyniavo keturi lietuviai - Deividą Česnauskį antrajame kėlinyje pakeitė Saulius Mikoliūnas, 83 minutę aikštėje pasirodė puolėjas Ričardas Beniušis, o likus kelioms akimirkoms iki finalinio teisėjo švilpuko - gynėjas Marius Žaliūkas.

Ant atsarginių suolelio liko Kęstutis Ivaškevičius ir Audrius Kšanavičius, o kitą savaitę sutartį su Norvegijos Stavangero "Viking" klubu veikiausiai pasirašysiantis Andrius Velička nežaidė dėl dubens traumos.

"%c00230" 0 - 1 Edinburgo "%c00219"
12' [0 - 1] Stephen Craigan (į savo vartus)

Nuo pat rungtynių pradžios iniciatyva priklausė svečiams - sužaidus vos keletą minučių aikštės šeimininkų vartininkui Graeme'ui Smithui teko atremti pavojingą Christiano Nade'o smūgį po D.Česnauskio pakelto kampinio, o dar po kelių akimirkų to paties lietuvio sukurtą ataką pasiųsdamas kamuolį virš vartų užbaigė Lee Wallace'as.

Nepaisant to, pirmasis ir, kaip paaiškėjo vėliau, vienintelis mačo įvartis kontraversiškomis aplinkybėmis krito 12 minutę.

"Motherwell" puolėjas Davidas Clarksonas, susidūręs su gynėju Jose Goncalvesu, liko gulėti "Hearts" baudos aikštelėje, tačiau teisėjas žaidimo nestabdė ir leido svečiams sukurti greitą kontrataką.

Viskas baigėsi Eggerto Jonssono smūgiu iš 22 metrų, po kurio kamuolys rikošetu nuo gynėjo S.Craigano kojos įskriejo į tinklą.

Tuo tarpu "Motherwell" varžovų aikštės pusėje nieko pavojingo sukurti nepavyko, o šeimininkų aistruoliai savo nusivylimą išreikšdavo nuolatine kritika ir švilpimu teisėjo atžvilgiu.

Antrajame kėlinyje ir toliau kur kas dažniau varžovų vartams grasino "Hearts", o košmarą išgyvenusiam D.Craiganui teko džiaugtis, jog kamuolys dar kartą nuo jo kojos neįriedėjo į savus vartus.

Bene pirmąją realesnę progą "Motherwell" sukūrė antrojo kėlinio viduryje, bet po kampinio galva Marco Fitzpatricko smūgiuotas kamuolys praskriejo virš vartų.

Mačui artėjant prie pabaigos šeimininkai atsigavo, ėmė spausti "Hearts" ir desperatiškai siekė išlyginti rezultatą, tačiau jų pastangos buvo bevaisės - Edinburgo komanda namo išsivežė pelnytą pergalę, leidusią pakilti į septintąją vietą.

Kiti rezultatai:

"%c00226" 0 - 0 "%c00259"

Edinburgo "%c00192" 2 - 0 "%c00227"
3' [1 - 0] Colin Nish
5' [2 - 0] Steven Fletcher