"Man Utd" sutriuškino "Arsenal", o "Liverpool" baigė kovas © Eurofootball.lt
Šeštadienį Anglijos Futbolo Asociacijos (FA) Taurės turnyre buvo sužaistos šešerios aštuntfinalio varžybos. Didžiausias netikėtumas užfiksuotas Liverpulyje, kur vietos „Liverpool“ nusileido žemesnės lygos vidutiniokei „Barnsley“, „Man Utd“ tiesiog sutrypė „Arsenal“, o „Chelsea“ nugalėjo „Huddersfield“.

FA Taurės aštuntfinalyje bene daugiausiai žiūrovų dėmesio sutraukė Anglijos „Premier“ lygos dviejų lyderių dvikova – ginklus „Old Trafford“ stadione surėmė vietos „Man Utd“ ir Londono „Arsenal“ klubai.

Mačas prasidėjo ganėtinai ramiai, bet su laiku Mančesterio komanda perėmė iniciatyvą į savo rankas. 8-ąją minutę prie „kanonierių“ vartų nuskambėjo pirmasis pavojaus signalas, kai brazilas Andersaosn iš už baudos aikštelės mušė į artimą kampą, bet vartininkas Jensas Lehmannas sugavo kamuolį.

Sero Alekso Fergusono vadovaujami auklėtiniai puolė ir galiausiai pasiekė įvartį. 16-ąją minutę Nani pakėlė kampinį, bet „Arsenal“ gynėjai jį išmušė toliau nuo vartų. Vis tik kamuolys atiteko Andersonui, kuris galva pametė jį puolėjui Wayne`ui Rooney ir šis smūgiu galva nuginklavo J.Lehmanną.

Arsene`o Wengero treniruojamas „Arsenal“ kiek pasimetė ir po kelių minučių gavo dar vieną įvartį. Portugalų supertalentas Nani kairiajame krašte pašokdino savo varžovą, ir skersavo kamuolį į baudos aikštelę, kur ten jį iš arti galva „uždarė“ šoktų saugas Darrenas Fletcheris.

Vos po kelių akimirkų „United“ galėjo padidinti rezultatą, bet po Ji Sung-Parko perdavimo Anglijos rinktinės puolėjas W.Rooney galva iš tolėliau siuntė kamuolį virš skersinio. Sužaidus pusvalandį D.Fletcheris dešiniame krašte suklaidino savo priešininką, atliko perdavimą W.Rooney, kuris krūtine susistabdęs kamuolį „šovė“ greta vartų.

Artėjant pirmajam kėliniui prie pabaigos „Arsenal“ dar kartą buvo pasiųstas į gilų nokdauną. 38-tą minutę į Michaelo Carricko perdavimą iš gilumos atsiliepė Nani, kuris pabėgęs nuo Londono ekipos gynėjų pasitvarkė kamuolį ir kaire koja pasiuntė jį į tolimąjį vartų kampą: 3-0.

Iš karto po pertraukos galėjo pasižymėti „raudonųjų velnių“ puolėjas W.Rooney, bet stiprų jo smūgį iš krašto atrėmė veteranas J.Lehmannas. 49-ąją minutę „Arsenal“ susilaukė dar didesnių problemų, kai teisėjas iš aikštės pašalino Emanuelį Eboue, kuris pavojingai atvira koja žaidė prieš Nani.

Įpusėjus mačui aktyvusis W.Rooney mušė šalia vartų, o po to atsidūręs vienas prieš vieną nesugebėjo pergudrauti vartininko iš Vokietijos. 63-iąją pirmąją realią progą sukūrė ir „Arsenal“, kai po skersuoto kamuolio į baudos aikštelę brazilų kilmės kroatas Eduardo da Silva galva mušė kiek virš vartų.

Vėliau du šansus iššvaistė „United“ brazilas Andersonas, o Nani bandymas nukreipti kamuolį į tolimąjį vartų kampą buvo netikslus. 74-ąją minutę į „Arsenal“ vartus krito ketvirtasis įvartis. Nani kairiame krašte „išmaudė“ Justiną Hoyte`ą, pasiuntė kamuolį link tolimojo vartų virpsto, kur aukštai iššokęs D.Fletcheris galva pasiuntė kamuolį į tinklą taip pažymėdamas rungtynes dubliu.

Varžybų pabaigoje po keitimo pasirodęs „Man Utd“ puolėjas Louisas Saha galėjo irgi svariai prisidėti prie pergalės, bet nuo jo nusisuko sėkmė. Pirmą jis apsisukdamas atitrūko nuo gynėjų, bet J.Lehmannas kojomis atmušė jo pažeme paleistą kamuolį, o po to po Patrice`o Evra perdavimo jis nestabdydamas „šovė“ šalia vartų „devyniukės“.

Kitose rungtynėse „Liverpool“ savo tvirtovėje „Anfield“ stadione priėmė „Championship“ divizione 14-ąją vietą užimantį „Barnsley“ klubą. Mačą aktyviau pradėjo Rafaelio Benitezo treniruojami aikštės šeimininkai.

Izraelio rinktinės kapitonas Yossi Benayounas perdavė kamuolį aukštaūgiui puolėjui Peteriui Croucheu, bet jo smūgį atrėmė vartininkas Luke`as Steele`as. Vos ketvirtadienį į „Barnsley“ iš „West Bromwich Albion“ ekipos pagal nuomos sutartį atvykęs vartų sargas savo debiute atrodė tiesiog nuostabiai.

Netrukus jis gelbėjo savo komandą po akrobatinio ispano Xabi Alonso smūgio, o taip pat neleido pasižymėti ir olandui Ryanui Babeliui. Vis tik buvęs „Mann Utd“ vartininkas L.Steele`as buvo nuginkluotas. Po R.Babelio perdavimo kamuolį į tinklą pasiuntė jo tautietis Dirkas Kuytas. Kėlinio pabaigoje P.Croucho smūgiuotą kamuolį galva atrėmė L.Steele`as.

Antrajame kėlinyje sužaidus kiek daugiau nei dešimt minučių „Barnsley“ ekipai pavyko atstatyti „status quo“. Po Martino Devaney`aus skerso tiksliu smūgiu jokių šansų vartininkui Charlesui Itandje nepaliko Stephenas Fosteris.

Netrukus svečiai visais įmanomais būdais buvo priversti gelbėti savo komandą nuo įvarčio. Po Y.Benayouno smūgio bendromis pastangomis kamuolį iš vartų linijos išmušė Bobby Hassellas ir S.Fosteris, o pakartotiną P.Croucho ataką sustabdė Brianas Howardas.

Daug darbo turėjo „Barnsley“ vartų sargas. Jis puikiai susitvarkė su žydo Y.Benayouno smūgiu, o vėliau po jaunojo saugo Lucaso Leiva smūgio galva L.Steele`as kamuolį nukreipė virš skersinio.

Kitoje aikštės pusėje „Liverpool“ stebuklingu būdu išvengė 11 metrų baudinio į savus vartus, kai vartininkas C.Itandje susidūrė su priešininkų žaidėju Kayode Odejayi, bet arbitro švilpukas tylėjo.

„Liverpool“ galėjo išplėšti pergalę, bet po australo Harry Kewello smūgio kamuolys sudrebino skersinį. „Neįmuši tu – įmuša tau“. Ši taisyklė pasitvirtino per teisėjo pridėtinį laiką, kai „Barnsley“ kapitonas B.Howardas parodė kovingumą ir nepaisant to, kad buvo nutvertas Sami Hypia, greitai pakilo ant kojų ir pasiuntė kamuolį į apatinį vartų kampą, taip atnešdamas komandai istorinę pergalę.

Londono „Chelsea“ savo sirgalių akivaizdoje gana nesunkiai rezultatu 3-1 nugalėjo pirmoje Anglijos lygoje rungtyniaujančią „Huddersfield“ ekipą. Šeimininkus į priekį galėjo išvesti jaunasis Scottas Sinclairas, bet po jo smūgio kamuolį iš vartų linijos išmušė Robbie Williamsas.

Vis tik „Huddersfield“ komandos gynybos siena buvo pramušta 18-ąją minutę, kai po S.Sinclairo perdavimo kamuolį į kairįjį apatinį vartų kampą pasiuntė saugas Frankas Lampardas, kuriam tai buvo jau jubiliejinis 100-asis įvartis vilkint „aristokratų“ marškinėlius.

Bet „Huddersfield“ kovojo ir pirmojo kėlinio pabaigoje jiems pavyko išlyginti rezultatą. „Mėlynųjų“ kapitonas Johnas Terry išgelbėjo komandą po Nathano Clarke`o smūgiuoto kamuolio galva, bet vis tik praleido įvartį, kai po Jameso Berrettso perdavimo Michaelas Collinsas nuginklavo „Chelsea“ vartų sargą Carlo Cudcini.

Po pertraukos Avramo Granto auklėtiniai gretai padidino žaidimo tempą, bet svečiai irgi nebuvo spirti iš kelmo, bei bent trumpam sugebėjo atlaikyti „Chelsea“ atakas. Po saugo Matthew Glennono klaidos F.Lampardas atliko dublį.

„Hudersfield“ ekipa galiausiai prarado visą kontrolę ir ją perdavė Londono ekipai. Tik užfiksuota nuošalė „Chelsea“ žaidėjams gelbėjo svečius nuo dar dviejų neįskaitytų įvarčių. Galų gale 70-ąją po F.Lampardo perdavimo finalinį akordą mače padėjo puolėjas Salomonas Kalou.

Aštuntfinalio rezultatai:

„Man Utd“ 4 – 0 Londono „Arsenal“
16‘ [1 – 0] Wayne Rooney
20‘ [2 – 0] Darren Fletcher
38‘ [3 – 0] Nani
74‘ [4 – 0] Darren Fletcher

49‘ Emmanuel Eboue („Arsenal“) pašalintas iš aikštės

Londono „Chelsea“ 3 – 1 „Huddersfield“
18‘ [1 – 0] Frank Lampard
45‘ [1 – 1] Michael Collins
60‘ [2 – 1] Frank Lampard
70‘ [3 – 1] Salomon Kalou

„Liverpool“ 1 – 2 „Barnsley“
32‘ [1 – 0] Dirk Kuyt
57‘ [1 – 1] Stephen Foster
90‘ [1 – 2] Brian Howard

„Coventry“ 0 – 5 „West Bromwich Albion“
12‘ [0 – 1] Chris Brunt
59‘ [0 – 2] Roman Bednar
69‘ [0 – 3] Roman Bednar (11m.)
76‘ [0 – 4] Ishmael Miller
78‘ [0 – 5] Zoltan Gera

48‘ Michael Doyle („Coventry“) pašalintas iš aikštės

„Bristol Rovers“ 1 – 0 „Southampton“
84‘ [1 – 0] Richard Lambert

„Cardiff“ 2 – 0 „Wolverhampton“
2‘ [1 – 0] Peter Whittingham
11‘ [2 – 0] Jimmy Floyd Hasselbaink